Как ни действа липсата на секс

Сексът лекува, обединява, релаксира, удължава живота, пази от стрес, активира производството на колаген, поддържа сърцето здраво и освобождава ендорфини.

Обратно в новината

Коментари - Как ни действа липсата на секс | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То това добре, ясно, но ако си на изкуствени оргазми :) пак ли не можеш да си набавяш химикалите в мозъка?

И аз това се чудя. Има хора, които редовно правят секс /имам предвид жени/ но не достигат до оргазъм. Има хора, които правят сами секс, това брои ли се за секс или не.

На жената специално липсата на секс се отразява на нервите в краткосрочен план , а в дългосрочен план- на психиката.Отраженията са негативни и в двата сдлучая.Нека някой психиатър или психотерапевт муе опровергае ако може.

Много хубаво нещо е секса.Аз като правя секс после съм по-разконцентрирана и не мода да работя,щото искам секс пак и пак и пак...а когато доста време не съм правила ,като чели отвиквам и съм по-продуктивна на работа и не се сещам за секс толкова често.

освен да се запознаем :)

Всеки ден, в който съм прескочил със секса за мен е...загубен, непълноценно изживян.

*Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Като станах на 40 разпуснах любовниците не ми е интересно вече други работи ме кефят. Много ми се пътува, мързелува и какво ли още не обаче оня гърч за едното такова да си развалям рахатлъка вече не. Пък и съм майка на много пораснали деца и малко не вървят щуротиите. За всичко си има време и всичко е до време...

Значи си в менопауза. При менопаузата нивото на естрогена пада, а това е хормона, който определея либидото. За жени във фертилна възраст стойностите му в дните на овулация са завишени- от там в тези дни имат и повишено либидо - природа е, подтик към секс и евентуално оплождане. Настъпването на менопаузата - т.е. излизането от фертилна възраст води и до понижаване нивото на естрогена - либидото пада. Природата показва, че няма нужда от секс, защото не може да се осъществи вече оплождане.

С такова научно обяснение, на човек може да му хрумне да се гръмне. А може просто да няма наблизо мъже, които да предизвикват желание у жената? Що пък тя да си е виновна? Ако мъжа ѝ се влачи с увиснал на задника анцуг и мирише на пърцуца и чесън, направо не виждам какво желание да я обземе.

Страха е едиа много важна причина Хората които са уплашени са не способни даимат сексуолно влечение В по-общ смисъл всъщност това не е чист страх а чуство за парична недостатачност -бедност. Не е верно , че при някои групи от обществото, беднте като няма какво да праят правят секс С две думи глада и безпаричието не не будят желание за секс

Ами аз се чувствам добре и без секс! По-добре така, отколкото .... отбиване на номера, започната и недовършена. Или хубав секс или - никакъв!

попитали една проститутка как и деиства липсата на секс - ами работа, отговорила тя - някои път е натоварено, друг път спокоино, зависи кои кога взема заплата, за бедните ми е думата, а богатите са стиснати и си бият чикии

За първи път вярна статия за секса. Тъжно е колко много хора са сами, но такава им е съдбата в този живот. Сексът е пълно единение на две души и нещо много красиво като полярно сияние.

Секса действа добре ако е с желан парньор. В противен случай ефектът е негативен. Лисата на секс ... не е добре, но зависи от човека.

заменям секса с фелацио! то "не е подсъдно"! хихихи...

Уверявам те, че никой истински мъж не се интересува само от душата на жената до него. Аз му казвам да ми вземе само душата ... ама не!

А стига с тоя секс... То глупакът може и от секс да умре... ако го предозира.

Стою

Не наричай дядо Вазов глупак, мила.

Значи съм маниак. Да взема да се прегледам, че имам желание и липсата на секс ми прави живота нервен и ме разконцентрира. Като гледам писалите до сега, те са постигнали много в преодоляването н анагона. Поздравления! Че не ви става!

Не бе пич, става си ни. Просто на времето много сме таковали и вече не ни е толкова интересно!

Това са абсолютни глупости..

Не са.

много вярно!

Значи досега трябваше да съм умряла. А пък не съм. Странно.

Стою

Споко, всички ще умрем. И със и без. Интересното е преди това... ;)

При мен липсата на секс действа успокояващо, подобрява ми кръвното налягане, понижава ми адреналина и кортизола и действа много позитивно на бюджета ми!

аз съм жена и се чувствам по същия начин.

лика прилика, защо не се 'вземете'? сериозно... освен ако мъжът не е гей а 'жената' - лесбос. :))))

Ако мислите, че с такива статии ще увеличите раждаемостта, много се лъжете! Най-много деца се раждат в общесъва със строги морални норми и забрани. Пример - Южна Корея. Страна с нашата гплемина, но с 50милионно население. Семейните им сериали са с ограничение за гледане до 15годишна възраст, а ние слагаме 12г, дори на филми като "Секса и града".

Отразява ми се даже много добре.

Който е написал тази статия е глупак! Нищо от това описано в статията е вярно. Само на маниаците може да им се случва....