Коментари - Час фитнес не компенсира рисковете на заседналия живот | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази статия е пълно безумие, само ни натрапват хипохондричните си разсъждения. Ако човек тича, кара колело и прави упражнения поне 3 пъти седмично, няма никакъв проблем през останалото време да седи. Разбира се има значение и какво яде, кога и колко спи...въобще нужен е режим.

По-добре безработни значи. И товава депресия и самоубийство. Като ти е такава работата, да седиш на стол цял ден, какво друго можеш да направиш? Много било лошо. Колко лоши неща има и на никой не му дреме. Боклуците, които ядем не са лоши.

Ракът няма нищо общо със заседналия живот, причинява се от ракови вируси със заразяване. На атеросклерозата не е открита причината и всички приказки за физкултура и диета са спекулации, а даването на статини е вредно. Добре е човек да може да се раздвижи, но къде в големия град - денят минава в работа и пътуване.

Ей, ама големи глупости пишат тези! Един час на ден фитнес (зависи как го превеждаш, все пак) е ОТЛИЧНО постижение и е ПРЕДОСТАТЪЧНО!!! Я ми кажете един семеен човек с две малки деца как ще отдели повече от 1 час ВСЕКИ ден да спортува? Той (тя) е ДЕВЕТ часа на работа (вкл. времето за обяд), губи час и нещо за придвижване с гр. транспорт (защото е далече да ходи пеша до работата), необходими са му 8 часа за сън, трябва да отдели поне половин час за четене на професионална литература (да поддържа квалификация), половин час за худ. литература, да помогне в домак. работа на половинката си, да отдели време за децата си (разговори, уроци и др.), да отдели време за партньора си. Явяват се и непредвидени неща. Е, как да намери 2-3 часа ЕЖЕДНЕВНО за движение? Виж, ако си овчар, вероятно ще можеш да отделяш и повече от един час на ден за движение. Ама няма как всички да сме овчари!

А, пропуснах времето за закуска и вечеря. Трябва да се яде спокойно, без бързане и с добро дъвчене, за да не развалиш храносмилането и да си съсипеш стомаха. Не знам какво става, ако си шофьор на ТИР и по цял ден "мааш" по международните пътища. Кога ще намериш време всеки ден да спираш за 2-3 часа фитнес, или бягане с маратонки? О, чакай, ама ти нали по цял ден ще си в движение, бре? ;-)

Добро утро за "откритието" :) А колкото до коментарите , да , всяко движение е добре дошло , но 1 час наистина не е достатъчен . Все пак сме родени да се движим , иначе бихме имали корени . 1 час е малко повече от 4% от времето за едно денонощие , сами си правете сметка достатъчно ли е .

Аргументът с процентното съотношение не е приемлив. Да увеличим, например, часовете спорт от 1 на 3. Процентът в случая отново не е особено голям - около 12%. Но всеки, който поне малко в живота си е тренирал, знае какво сериозно натоварване са 3 часа тренировка. Друг пример - лъвът прекавра в сън близо 22 часа от денонощието, при това мъжкият дори не е особено активен ловец. Малкият процент време в будно състояние значи ли, че лъвът не е в добра форма?:)

А бе то е лошо че изобщо се раждаме, ама.... Щото е лошо ако не се движиш,лошо е и ако много се движиш,то е лошо и ако ядеш и ако не ядеш, лошо е ако пиеш и ако не пиеш, ако работиш и не работиш, ако си женен и ако не си и т.н.

Хора, идете и изкарайте час във фитнеса, да видим, дали няма да има резултат!

Няма проблем, нали наскоро откриха, че чаша вино= час фитнес. Една бутилка, без да мърдам и готово!

Аз промених малко фитнеса - ходя и бягам в една горичка с тежести на ръцете и краката... Освен това като говоря по телефона се разхождам из кабинета, все си е движение...

И кво правим? Махаме столовете от бюрата и кибичим прави или направо потропваме намясто? После пък разширени вени, износени стави, ала-бала...

Може да прочетет малко по темата - стоенето прав е доста по-полезно от седенето - споменатите симптоми се дължат именно на заседяването :)

Ааа, не, не си наясно с нещата! Стоенето прав НЕ Е по-полезно от седенето (както казват - стоенето седнал ;-))! Ако се движиш прав (т.е ако ходиш) - да, но ако стоиш на едно място е ПО-ЛОШО, отколкото ако седиш на едно място! Не е лошо да поговориш с някой ортопед и някой съдов хирург, за да си изясниш малко как са тези работи!

По-добре час фитнес отколкото без фитнес.. и да - добре би било да не работим .. много :)

Работното ми място е бюро. Какво да правя? През 15 минути да обикалям 5 минути около него? Дали пък няма да имам проблем от знаете кого...