От цигарите не се отслабва

Много хора мислят, че пушенето потиска апетита, но проучване установи, че младите пушачки в действителност трупат тегло три пъти повече от непушачките.

Обратно в новината

Коментари - От цигарите не се отслабва | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре,че не пуша. Вреди на околните и е грозно за едно момиче,според мен.

На тези, които не пушат или са спрели и се чувстват добре, мога да кажа само - браво! Обаче, да ми разправяте какви били цигарите, пък как ако съм пушел нямало да мога... Всеки да гледа себе си! Аз пуша от 11 годишен, не съм ги спирал нито за ден, тренирам кик бокс 3 пъти седмично с 2-ма непушачи и в петък обикновено ги спуквам от бой и двамата...

Браво Пеше, но гледай и психическото здраве, не само физическото, че е пълно с яки откачалки вече.

Нека позная - щом си още жив, значи си под 59 годишна възраст? Защото е доказано, че който е пропушил преди 16 г. - не доживява 60.

Jeni

Аз като спрях цигарите преди 2 г.-отслабнах, е от стрес, но не можех да дишам! Замених ги със спорт-не надебелях. Вече дишам нормално, но все още от време на време тъгувам за тях! Наркомания-това е! Много е трудно отказването!

Toni

Отслабва се! Цигарите + кафето ти създават усещане за ситост. Нямаш нужда от редовен прием на храна. Цигарите тровят организма, и унищожават храната която се опитва да усвои. Със спирането на цигарите се задейства процес по въстановяване , вследстъвие на което се надебелява.

Жена съм, пуших 20 г. и бях много слаба. Спрях цигарите за 3 г. и качих 10 кг., но се чувствах страхотно. От 1 година пуша сериозно и свалих 10. кг. Аз определено отслабвам от цигарите и то много, но все пак няма по-голяма гадост от тях. Косата ми изтъня, кожата ми е в ужасно състояние, събуждам се уморена и още много негативи. Ще направя всичко възможно да ги спра завинаги.

Всичко , което сте написала споделям на 100% но все си мисля , че напълняването или отслабването е генетично заложено и се базира на метаболизма на даден човек .Иначе тютюнопушенето е ужасно вреден нави.Пожелавам Ви успех в отказването

И аз пуших 20 г, от ученичка, преди 5 г ги спрях. Тава е едно от най-хубавите неща, които съм правила за себе си - никога няма да пипна цигара! Напълняването след спиране се дължи на това, че организма се опитва да се оттърве от отровите натрупани в тялото, като не може да ги изхвърли ги обвива в мазнини и ги държи далеч от жизнено важните органи - по бедрата, задника и т.н. Освен това хората започват да се тъпчат за да не им се пуши (много тъпо) и така се напълнява. Но ако минеш на пресни сокове (помагат за изчистване) и идеш на фитнес няма да качиш кила! Пробвано е!

Според мнението на американските учени, на цигарената кутия трябва да бъде изобразен знак, "предупреждаващ за радиоактивна опасност". Това е по-важно за пушачите ,защото полоний 210 който е радиоактивен елемент наличен в тютюна е факт . "Основните производители на тютюн са открили, че полоний влиза в състава на тютюна и тютюневия дим преди повече от 40 години и се опитвали, но неуспешно, да извлекат този радиоактивен елемент от своята продукция", се казва в статията, написана от изследователи от американския Станфордски университет и клиниката "Maйo" в Рочестър.

'и се опитвали, но неуспешно, да извлекат този радиоактивен елемент от своята продукция" _ не знам дали ти си го превел така, но имаш ли предсттава какво значи да "извлечеш" полоний от цялата продукция, какви са методите , как се работи и какво ще остане от тази продукция?

Ако реша да си правя бомба ;) ще се информирам за технологията на извличане,но АКЦЕНТА ми е че полония при горенето на цигарата преминава в организма на човека ,периода на полуразпад е 40г.

Тези изследователи голяма логика извадили - пушачките напълняли повече от непушачките. Никъде не пише да са отчели кой с какво се тъпче. Специално в САЩ момиче на 14 години в повечето случаи изглеждат като малки китчета от ГМО боклуци, с които се тъпчат, без да пушат. Я си представете момиче на тези години, с височина над 180 см, над 80 кг и обувки 44 номер! Това нормално ли е?

То сигурно и от цианкалий се намалява килограмите. ;) Това не означава, че трябва да се ползва. А че пушачките в теста са натрупали килограми, може да е дори само от няколко човека като ефект. Вид пропадане, не само с пушенето.

Невярно пропагандно твърдение. Цигарите определено са начин за контрол на теглото (наред с физическата активност, разбира се)

Само гдето "пушене" и "физическа активност" са антиподи. Обикновено е или едното или другото. И не ми казвай само... имах един дядо, който пушеше по две кутии на ден и доживя до 90, защото аз имам 10 случая на хора, които получиха инфаркти преди 50 години от много пушене и намалена физическа активност.

антиподи друг път, провери колко професионални спортиста са и пушачи и пак ще говориме

А твоето твърдение какво е? Трябва да ти повярваме защото ти така каза ли?

Тоя е обикновен трол, просто. Щом пробутва идеята за професионални спортисти-пушачи, хахахаххаха!

Кой ли пък е твърдял обратното?! Не знам някой да е почнал цигарите с цел отслабване. Виж, спирането на цигарите води до напълняване и някои хора това им е едно от оправданията да не спрат цигарите.

Аз съм спирал поне 50 пъти цигарите (най-дълго за година) и никога не съм качвал килограми в последствие. Защото винаги, когато спирам да пуша, започвам да спортувам. Килограми се качват не от спиране на пушене, а от безразборно тъпчене с чипсове и техните производни.