Навици на хранене и трениране, които състаряват

Кои наши навици допълнително ускоряват процесите на стареене и ни карат да изглеждаме стари и изпити, издаде az-jenata.com.

Обратно в новината

Коментари - Навици на хранене и трениране, които състаряват | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пропуснахте орторексията - манията по правилно хранене, при която в стремежа да се приемат само полезни, проверени, чисти храни, човек стига до крайност, като избягва почти всичко и се храни еднообразно. Ето така погрознява и се разболява.

Малееееееееее, ма много сте неграмотни бе хора???????

Всичко това трябва да се спазва до около 40 години.Следва -козметична хирургия!

А после трайно оземляване.

Ако хирургията можеше да замести здравословния живот, нямаше да има толкова оперирани съсухрени мумии, които не могат да скрият възрастта. А тази глупост "40 години" я разправяй на старата ми шапка. Имам 50-60 годишни приятелки, които тепърва започват леко да повяхват и още го докарват на момичета :)

Много яки коментари : ))))) Благодаря ви , хора , чувствам се подмладен и свеж като петричка тревица ! Ей , не спирам да се хиля ! Живи и здрави да сте !

Кои коментари по-точно имате впредвид? :-)

Иронията на " умна и красива " и на хЕрурга ; )))

Най-полезна е диетата с ябълки и секс, ама то сега като няма ябълки...

Някой да ми обясни как плодовете и зеленчуците, които съдържат много органични киселини, са "алкални храни"? Често чета разни малоумщини, че лимонът действал алкализиращо на тялото. Г-да и госпожици недоучили експерти,моля проверете съдържанието на лимонена КИСЕЛИНА във въпросния плод и ми обяснете на мен,простия,как този плод ме алкализира. Също така ако може да ми обясните как точно алкалната среда ни прави по-здрави и по-млади,при положение,че тялото ни използва органичните и мастните КИСЕЛИНИ,за да си набавя енергия. Справка- цикъл на Кори, цикъл на Кребс. Безплатен съвет: ако мислите,че алкалните води са полезни,поинтересувайте се за бъбречното здраве на хората в Северозападна България и може и да размислите. Който не ми вярва,може да провери какво е това "балканска ендемитна нефропатия",разпространена най-вече във Врачанско, но без да чете глупостите за това,че го причинявали вируси.

Ами вместо да се правиш на ескперт, поразрови се повече и прочети..има достатъчно информация за това, което ти не разбираш очеивдно..включително и за алкалната реакция на лимона в организма!!!!!!!!!!!!!!

Благодаря,чел съм абсурдната теория на разни идиоти-вегетарианци,недоказана с нищо, за "алкалната реакция на лимона в организма". За разлика от нея фактът,че организмът използва киселините, е установен от истинската медицина,не от разни "гурута", преди доста години. Не знам кой се прави на експерт-този,който посочва прости факти,или този,който съветва да се търси "достатъчното информация"?

Знаеш ли, сетих се за достатъчно прост дори като за вас, еко-феновете на "алкализацията",въпрос: Какво би предпочел да пиеш: лимонов сок или слаб разтвор на натриева основа? Ако отговорът е последното,явно си пиша с непозната форма на живот.

Организмът има алкална РЕАКЦИЯ при прием на кисели храни. И обратното. Сигурно ще колабираш, когато разбереш, че лимонът е най-алкализиращата организма храна - именно защото е кисел :) Спори сам със себе си колкото си искаш, а и да не забравиш, че "земята е плоска" - точно както изглежда :))

Говориш ми за буферните системи за поддържането на Ph равновесието на кръвта. Уверявам те, нещата при тях изобщо не са на принципа "добавяме минус и тялото реагира с плюс".Ако беше така, на киселините на лимоните тялото щеше да отговаря с намаление на костната плътност,като изкарва калций от скелета- не е много добър адаптационен механизъм,съгласи се;-).Напротив,механизмът е съвсем друг: тялото увеличава толеранса си към киселинността,научава се да ги усвоява по-бързо,т.е става по-силно на същия принцип, по който в исхемизираните от тренировка мускули се образуват допълнителни капиляри, допълнителни митохондрии и се удебеляват мускулните влакна. Лимоните са полезни не защото алкализират,а защото "тренират"-по същата причина са полезни животинските мазнини в месото,истинското вино и оцет и т.н. Ще се въздържа от епитети. Ти не мислиш,ти си мислиш,че мислиш, а в действителност оперираш с мнения на недоучили хора,правещи пари от човешкото невежество.

Дрън дрън, проспал си часовете в училище май.

Отговарям то веднага, специално за лимонената киселина: Тя е една доста специфична киселина с три алкални групи и независимо от киселия вкус има алкализиращо действие. Питай всеки ендокринолог, ще ти го каже. Когато ми правиха диета за подаграта и аз зададох същия въпрос и бях доста изненадан от отговора.

Говориш за трите карбоксилни групи COOH,но дори от тях в разтвор след отделянето на протона се получават цитратни йони. Едва след свързването на въпросните с алкални метали /натрий,калий/ може да се говори за алкализиращо действие- но вече на солите,не на киселината.Масово ендокринолозите в България не правят разлика между "киселата сол" /калциев цитрат/ и самата лимонена киселина.

много е полезно за кожата мажкото млеко

Браво нека да има повече такиви савети кадето да ни потдърждат здрави и умни., а не статий за гръмнали жипове на дпс, за некъдърното правителство или бастисани врагове на путин. аз само като погледна путин на снимките всичкиа ми стрес исчезва и се успокоявам и ми става топло и приятно в слабините. това е мойта тайна рецепта която ви споделям без пари... освен това ви препоръчвам за вечна младос и интелегентнос пиене на сопствената си урина ама това вече не е актоално. една друга идея която аз използувам успешно - плюнкотерапия.. исползва се по следния начин, вземата снимка на някои политик който претпочитате , слагате я прет себе си и започвате от само себе си да отделяте слюнки и да плюете плюете гарантирам ви че няма да спрете колкото и да изкате и ще отслабнете за 24 часа с 5 кила... защото ще загубите чрез слюнките вредни мазнини въглехидрати отрови и други гадости насабрали се в истрадалите ви тела. Друга идея е потоотделянето на базата на вечерните новини. Сабличате се голи сядате прет тиливизорите пускате новините или народното сабрание и при вида на наще избраници започвате обилно да се путите автоматически. Чрез пота отделяте вредни ензими и насъбралите се стресови хормони в вас. Хубавото на потоотделянето е, че едно временно с него започвате да отделяте и урина което прави здравословниа ефект двоен, ускорява мисленето и самочуствието. освен това миришете на мента и лавандула аз правя всичко това по няколко пътя на ден затуй съм толкова умна и красива кат напъпила праскова

Не знам дали си умна и красива, но си неграмотна! Пише се съвети, а не САВЕТИ и много други правописни грешки!

Абе, хора, не схващате ли, че това е майтап... :D

за да не се излагаш с полуграмотен български, пускай поне текста за спелуване, че онова от заглавието за "умна" не си е на мястото :)

офсо, казва се спелване a не спелуване идва от "can you spell it"

Ей, значи, много ме кефиш...:) Не ги слушай тъпаците, те не схващат тънкия момент...Направо се чудя как го правиш...Липсва ми контакта с повече хора като теб...:)

Браво, много подробен и аналитичен коментар, който ни доказва удивително че красотата ходи ръка за ръка с умноста. Много верни неща казахте и особенно напипахте прекрасно нишката по отношение на Плюнкотерапията. От медицинска гледна точка тя се нарича плювацуис храчиа и се прелага изключително серьозно. В медицината се използуват освен снимки на политици също и на тъщи, свекърви, снахи, очинайки, лелинки, бивши съпрузи, шефове и други вредни сащества и предмети, повишаващи, киселиноста в шкембето или устата на оперирания пацент. Ако показването на снимката не води до нужния резултат, тогава е препоръчително споменатите личности да посетят пацента в интензивното и ефекта на плювациус храчиа се появява на момента в свойта кулминация. В такива случаи саветвам посетителите да носят с себе си чадъри, дъждобрани или най-прости мушами за да не се намокрят до кости от интензивноста на плюенето по тях и да хванат настинка, грип или в някои случаи едностранна или двустранна бронхоплевмониа. По време на мойте 34 567 се е стигало и до двоен ефект това е констелацията, при която плювацуис храчиа възниква автоматично и при самите посетители на опериания пацент и те започават да плюят по него... В подобни ситуации не слагам опойка защото дебелия пласт слюнки по тялото на пацента води до обезболяващи и успокоителни елементи. За съжаление всички операции съм ги правел през комунизма безплатно, а сегашните млади "херурзи" пребират за едно минимално пресаждане на ляв или десен чер или бел дроб 4534 лева или 2345 долари и 76 центове, а за тикането на клизми по аносите на нуждаещите се пребират двоино! ПОЗОР!

Искрено ме разсмяхте, благодаря Ви!!Най-полезно за здравето и младостта е да спрем да се вземаме твърде на сериозно, но има трагични случаи... Още веднъж - благодаря Ви!

Лекарят-хЕрург къде е учил медицина?

Дали си красива не зная, но със сигурност умна не си. По-лошата новина е , че няма и да станеш. Имаш остра нужда от добър учител по Български език.

ТАЗИ СЕДМИЦА НЕ СЕ БЯХ СМЯЛА СЪС СЪЛЗИ, НО БЕЗСПОРНО МИ "ОБРА ТОЧКИТЕ" НЮ- ЕЙДЖ- ГРАМАТИКАТА НА ТЕКСТА...похвално , господа напредваме! :-)

Моме млада и красива, руса ли си?

Руса съм но не съм красива.