Психолог: Вярата носи психично благополучие

Шарените яйца, украсата, ароматът на козунаци, ритуалите, свързани с най-светлия християнски празник Великден, са все неща, които въздействат емоционално.

Обратно в новината

Коментари - Психолог: Вярата носи психично благополучие | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Психолозите се заблуждават относно вярата, която носи благополучие. Понятието вяра е човешко и е ориентирано към тялото. В света има хора, които вярват в различни богове, но от това светът не е станал по-добро място за живеене. Вярата е причина за религиозните войни.

В света има около 1200 религии и всяка смята, че е правилната. Няма правилна религия. Всичките са създадени от човек/ хора, също като вас и единственото, което правят, е да ограничават мирогледа, да, поддържат невежеството, да контролират стадото и да сеят разделение между хората. Нека всеки си вярва в каквото иска, но не е нужно да го натрапва на другите.

добре че ме мързи да поровя , като нищо ще намеря източника на това плагиатство.

Факта , че пишеш Бог с малка буква , определя сериозността ти на писаниците...

Явно и този сайт е много "червен", защото ми изтри коментара, но ще го кажа по-интелигентно, нормалните хора не се нуждаят от психолог, за да празнуват Великден, но комунистите се нуждаят от психиатър, за да преживеят този празник на който няма как да си четат устава на ДКМС, за младите тук, това означава/Димитровски, комунистически, младежки съюз/ едно безмислено червено книжле без което не ни приемаха в комсомола!!!!Весели празници на всички нормални християни!!!

Религиозните идеологии не се понасят взаимно (дори и в рамките на една религия има враждуващи течения), защото се конкурират за телата и "душите" на хората. Комунизъм, фашизъм са тоталитарни идеологии както и всички религиозни такива, затова не се понасят. Господ, Мойсей - Маркс, Ленин (Сталин, Димитров, Фидел, Ким Ир Сен...) Библия - Комунистически манифест Рай на небето - комунизъм за всички на земята. Има в какво да се вярва и без това да е някаква религия.

Очевидно нито разбирате духа на християнството , нито познавате божият характер. Факта че сравнявате библията с комунистическият манифест говори за дълбокото ви невежество по тези въпрос. Ми те са несъвместими от "а" до "я: без изключение. Нито познавате човешката история, нито разбирате от наука. Изобщо пълен мрак.

Явно е само едно омразата и простотията са промили мозъка ти .Егати дебила

дебили са тези на които им е нужен психолог, за да преживеят Великден, но твоя мозък е колкото страниците на устава, така че няма как да го разбереш....Весели празници и дано Бог ви прости греховете!!!!

Вярата е най-важното нещо за да може да се държат хората в подчинение.

Или да ги освободи, ако е истинна като същността на Твореца. Защото има много религии, но една истинна вяра. Който има очи ще види нейното проявление в света. Който има свободен дух ще усети хармонията, която струи от писанието. Но това е за хора които търсят истината, а не угаждат на чувствата си.

Всъщност странно е да се твърди, че търсещите вяра трябва да се освободят от чувствата си. По дефиниция вярата е тясно свързана, зависима и подчинена на човешките чувства. Вярата няма рационален корен и логичен характер и като явление съществува единствено в контекста на чувствата и емоциите, които предизвиква. Разбирам, че религиозната догма е водеща за Вас, но не е лошо човек да мисли преди да защитава публично тезите си.

Съгласна съм с психоложката,но хората действително изпитват дефицит в отношенията с близките и другите около тях.Аз съм една от тях.Чувствам се изпразнена от съдържание и не усещам никакваа необходимост от това.Знам,че е плашещо и правя опити,но не ми се получава.Въпреки всичко весели и светли празници на всички.

Въри някой здравеняк да те опраши , ша са Упраиш булка.

Личи си, че сте интелигентен и свестен човек, госпожо! Желая Ви от сърце успех при връщането Ви към "виталността". Сигурна съм, че човек може да го направи, особено щом го осъзнава. Започнете от малкото, наложете си да се радвате на най-малките неща, които ни заобикалят и постерпенно ще достигнете до най-важната хармония- с хората. Радвайте се на слънчевите утрини, на цъфналите кестени, които скоро ще ни заобикалят, вдишвайте дълбоко въздух и слушайте музика. Успех!!!

Виждам коментари на меко казано духовно бедни и ограничени личности....не правят разлика между това да си религиозен в каноночния смисъл на думата-да спазваш строго православния канон, ходейки редовно на църква и т.н и да си просто вярващ и да осъзнаваш, че си гост на тази планета, създаден от една висша сила, била тя Господ или извънземна цивилизация, което на практика e едно и също( има сериозно научни аргументи, че нашата цивилизация е научен експеримент на напреднала извънземна цивилизация, както се вижда не особено успешен!) и не можейки да си обясни и асимилирира това отрича всичко и казва-аз съм атеист, гордо тупайки се в гърдите и предентира, че е много умен и анализиращ, без да осъзнава, че нашето съзнание е много ограничено и почива на несъвършени сетива...Няма нищо случайно в това, че сме тук и че сме такива каквито сме! Независимо от това какво ние си мислим за себе си и света около нас, той е такъв, какъвто е-безкраен, красив и непознаваем, умишлено и с цел, създаден такъв....

много поетично казано но в часта за узванземните опит не знам дали от много гледане на тв.или четене не е доказано осте само се надявам до крауа на мя зивот да ми се обадят тези изванземни и хаиде и аз да си полетя с тях !!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Какво общо има вярата с мисълта за плюскане и търсене на най-изгодни промоции. Не разбрах.

Не съм вярващ,но обичам яйца.В този смисъл,приветствам Великден.

Bярвам, че един ден ще срещна тази хубава психоложка, иии... заедно ще пием кафе ?!!!

Дано да имаш този шанс тя наистина е страхотна нищо , че има МС

Aбе,.. шанс едва ли?! Hо, вярата и особенно мечтите, си ги позволявам, а пък и са ....безплатни!! :))

Просто има на кого да се уповаваш като все пак знаеш,че можеш да разчиташ само на себе си!

"уповаваш" и "разчиташ" не са ли синоними?

Извинявайте, ама толкова дълго да говори и НИЩО да не каже не го може и Петър Стоянов.

високи нива на благополучие?! или на глупост?!

християнството наистина е промило главите на много хора.

А невежа. Атеистът е човек, койти не може да отговори на въпроса съществува ли Бог или не. Не разглеждайте християнството като религиозна догма, какъвто е случаят с другите религии. Християнството е послание, разкриващо космични принципи на човешкото битие. Най-важният от който е любовта. Доказано е "научно", че състоянието на любов (любовта към всичко съществуващо) създава в днк-то резонанс/вибрация, които определят същността на "безсмъртието" като състояние. Отворете си очите и ушите за истинските неща, а не се превръщайте в зомбирани ящрауси.

Каква ли вибрация е родила християнската Света инквизиция?

Браво на психоложката! А автора на статията не става за журналист!

Много истини, в които всеки разумен човек вярва. Вярата , надеждата, доверието , обичта са нещата, които крепят човек и дават сили да продължим напред. Религиозните празници дават поводи за събиране на семейството, за оценяване на традициите, помагат ни да преминаваме от сезон в сезон с усмивка, настроение и надежда. ,Великден, Цветница са най- пъстрите празници изпълнени с аромата на пролетните цветя, с топлината и светлината на слънцето, с песента на птиците. Българи радвайте се и пазете красивата природа, носете добрината и вярата в сърцата си!

Вярата е легален тероризъм

Вижте какво казва Ницше за психологията и психолозите. Всъщност той се е изказал много щадящо. Психолозите с нищо не допринасят за душевния мир и психическиата устойчивост на отделния човек.Поради простата причина, че не му казват същинските причини за проблемите му, а само го объркват още повече, защото не могат да му дадат срфедството той сам да си помогне. ТЕ самите на себе си не могат да помогнат, защото в крайна с/ка се въртят в омагьосаня кръг на илюзията на реалността, без да могат да излязат от нея. В тази връзка горещо препоръчвам хората да четат "Подражние на Христа" от Тома Кемпийски, където ще намерят онова, от което имат нужда. Книгата е един вид "ръководство по християнска духовност" и мъдрост. Изключително лекарство за душата и духа, особено във времето, в което живеем.

Не ми говори за Ницше. Голямо чудо като го цитират, но от него предимно глупости съм прочел. Повярвал си и той, че е велик мислител и философ, но е малко далече от истината.

А както е казал Пауло Куелю - "куха сте като хамсиено каче". Когато Ницше е умрял, науката психология още не е съществувала като такава.

cwetence

През 1879 година германецът Вилхелм Вунд създава първата в света психологична лаборатория в Лайпцигския университет. Ницше умира през 1900 г.

Хайде де, християнска духовност. Как да вземе насериозно човек хора, които вярват, че света е създаден преди 6000 години? Като имам кофти ден, си пускам някое филмче в ютуб с някой брадат бастун, обясняващ "научно" за динозаврите например, как като били на кораба на Ной били по- малки, и умирам от смях. За забавление стават тези простотии, ама сериозно някой ако ги вярва, значи е наистина много тъп.

За вяра: А вяра е жива представа на онова, за което се надяваме, и разкриване на онова, що се не вижда. (Послание на Апостол Павел до Евреите гл. 11)

Ако сте вярващи натиснете + Ако сте атеисти натиснете -

Браво, още веднъж Америка е открита. А кога ще откриете, че 2+2=4 ?

От всичко с най голяма стойност е тялото на психоложката, ах как искам да разкрача Бакрачева

извинете, но това на снимката и подобни интервюта, можете ли, поне така, тези 4 дни, да ни ги спестите?

Всеки култ си иска агитатори и пропаганда. Заменете съществителните с "плакати, знамена, партийни събрания, Ленин или Хитлер или Сталин" и т.н. и ще се получи отлично писание на партиен агитатор. Хора, да хапнем красиви яйца, да разчитаме най-вече на себе си!

За мен коледа и великден са най-светлите християнски празници . Нека всички Българи бъдат благословени .