Мъжете с по-големи сестри не са амбициозни

Мъжете с по-големи сестри са по-неамбициозни от тези с големи братя или по-малки деца в семейството, установиха учени от университета на Окаяма.

Обратно в новината

Коментари - Мъжете с по-големи сестри не са амбициозни | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредната доза глупост. Вече видя ли заглавия от сорта..."Група учени....", знам че или е измислица или някой университет на запад си прави реклама. Това вече повече ми звучи като "Група учени попитали радио Ереван...".

В случая става дума за източни учени. ;) Там въпросът със социалните отношения и йерархията е малко по-различен... Ама това е пренебрегнато в статията. Кво от тва? Нали минава и е повод за дискусия...

Ле, лееее ако премиера прочете таз новина....или той е изключение?

Наистина от по-големите деца в семейството (независимо дали са каки или батковци) се очаква и изисква много повече - да бъдат по-отговорни, по-грижовни, да помагат на мама и тати, да отстъпват на по-малките и т.н. А това едва ли е било на-доброто за тях. Как ще се развият в живота си по-нататък зависи от самите тях, но най-вече от нас, родителите. Моят по-голям син наистина е много отговорен към по-малкия си брат и не само към него. Радвам се, че сега те са освен братя и много добри приятели, разбират се дори и без думи, работят упорито, разумни са и си помагат взаимно. Дано да имат късмет, удовлетворение от труда си и много любов и топлина в семействата си, защото го заслужават.

Брей, колко сте наясно с човешката природа. Свалям ви шапка.

Каките са страшно амбициозни и пробивни и за двамата и налитат на богати старчета. Така че спете спокойно, няма страшно.

зависи от отношението на родителите. те често карат по-големите да контролират по-малките, а това независимо от пола на децата не се отразява добре нито на характера, нито на отношенията им. imho

Тази комбинация е вредна както за по-малкия брат, така и за по-голямата му сестра. В резултат на неестествените отношения и двамата формират неправилни представи за противоположния пол. По-голямата сестра има идеални условия за експериментиране на неестественото за нея доминиране над мъжете, а също идеални условия за вроденото й манипулиране и тормозене. По-малкият й брат пък остава с неестественото усещане за подчиненост и страх спрямо по-големите жени, което зле се отразява на формирането на типично мъжките качества. Тази комбинация е неестествена и родителите трябва да направят всичко възможно за разделно отглеждане и възпитание на децата си или поне да не ги оставят дълго сами.

За сравнение, забелязал съм, че обикновено в едно семейство по-големия брат е тъпак и лузър.

Нека да позная. Ти си по-малкия брат. :)

Е, ОК, аз имам малка сестра, пък съм неконкурентоспосбен. Пък тя е. И сега, какво правим?

Нищо. Моли се в следващия живот да имаш повече късмет.

Ей разгеле, най-накрая разбрах, защо съм толкова мързелив! Жена, виждаш ли? Сестра ми е виновна за това! :)))

Изследвания-миследвания! Тия учени не могат да знаят по-добре от бай ти Ганя. Бай Ганьо ги разбира и винаги може да определи кога едно научно изследване е "огромна глупост" и "не е вярно". Вместо да се хабят с тия изследвания да дойдат да питат Бай Ганьо, който си цока шльокавицата пред блока или жена му, която се размотава из мола. Те имат наблюдения от всички от техния и съседните входове на блока и там некви учени-мучени с некви изследвания-миследвания изобщо не могат да им стъпят на малкия пръст.

Ако искаш да си забавн, следващия път избягвай римичките, така характерни за земите на изток от рая.

Тези учени от университета в Окаяма могат да си заврат отзад тези волни твърдения !

Баш си е вярно! Каките са големи диктаторки в отношенията си към по-малките си братя. И изпитват неистова ревност към съпругите на братчетата си! От устата на мъжа ми съм чувала думите: "Аз не съм толкова добре реализиран, колкото сестра ми"! Реакцията ми беше: #$%&*???

Ох, това мамче на снимката ...

Искаш да го боцнеш ли?

Да.

Това не е вярно!!!!

Бравос! Ако бат Бойко беше бате на кака си щеше да е президент на УСА???

Огромна глупост сте написали.

Абсолютно си прав!!!

Добре,че не съм амбициозен,че ако бях не знам какво повече може да искам...

глупости