102-годишни близнаци споделиха тайните си за дълголетие

Най-старите близнаци в света - Питер и Паулус Лангерок, които са на 102 г., споделиха тайните си за дълголетие - чаша вино всеки ден и по-малко тичане по жени.

Обратно в новината

Коментари - 102-годишни близнаци споделиха тайните си за дълголетие | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малка поправка,съобразена с нашите условия:..".виното трябва да е МАВРУД "...

Били са магистрати - чиновници, добре платени, без стрес. Стреса отключва различни заболявания, въобще формулата е богат и здрав...

защо жените живеят по - дълго от мъжете .... ми щото нямат жени (съпруги) ))))

Това за женитбата ме кара да се замисля. Наистина ли са толкова алчни жените по света?

Наистина !!!

Алчни за какво? Да раждат и да слугуват?

Ти на това да те приспят и да се събудиш с бебе в ръцете раждане ли му викаш? На прането с пералня, готвенето което се изчерпва с купуване на готова храна, да си викаш фирма за почистване и междувременно да се фръцкаш с мерцедеса на мъжа си, за да му харчиш парите по моловете слугуване ли му викаш?

не само по света, не само

както обикновено превода на дирниците не е правилен , какво да се прави / и урналистическия ни мат'рял не става. близнаците казват че тайната на тяхното дълголетие е чаша червено вино всеки ден (бордо) и това че никога не са се женили. A glass of wine every day and never marry - say Belgian brothers Pieter and Paulus Langerock. We never took care of our health.Sometimes we drank a whole bottle of whiskey, just the two of us, between 5pm and 2am. There isn't much advice I can give. Don't waste your time fooling around, don't eat too much and don't run after women

Добре че го качи на английски. иначе съвсем друго щях да разбера. Поздрави.

Здравейте. Цитираното от Вас изречение "A glass of wine every day and never marry - say Belgian brothers Pieter and Paulus Langerock" e подзаглавие на английския в. "Телеграф" и е напълно тяхна интерпретация, тъй като в статията им няма такъв цитат. Текстът в Дирбг е превод от Ройтерс на БТА. В статията на Ройтерс, която може да видите в оригинал, няма такова изречение, както и в никоя медия, цитирала точно текста на Ройтерс. Хубав ден!

това "don't eat too much and don't run after women - не преяждай и по-кротко с жените се повтаря често в такива статии. за преяждането- преди време един док ми каза, че да преядеш е повече от това да се порежиш/имунната система! за жените - любовта е нерви! някой се самоубиват, убиват...

Кажете го преди 2 месеца......

Айде големи да порастнете :)

И "бащата" на ЛСД Алфред Хофман е доживял до 102 години, периодично използвайки откритието си.

Няма доказана вреда в/у човешкия организъм следствие употреба на ЛСД. Разните му там митове и легенди за хора взели и не излезли от "пътуването" са си само митове и легенди... Друг наркотик със сходен ефект, при това натурален е псилоцибин, който се съдържа във халюциногенните гъби. За него СЗО (Световна Здравна Организация) казва, че е по-безвреден от аспирина. И тнт, и тнт... :)

Няма безвреден наркотик! Не се заблуждавайте! Щом едно вещество или дейност предизвиква пристрастяване или нека го наречем "непреодолима вътрешна потребност" рано или късно става вредна. С риск да ме оплюете тук слагам и "висенето" в чата, електронните игри, дори ....прекомерното спортуване. Да, именно. Спорта е полезен и здравословен докато е с мярка. Когато стане мания става вреден!

Ами вземай си го и чакам да се обадиш като станеш на 102 години

Нямам и половината от техните години, но и аз споделям мнението им, че чаша качествено вино дневно е наслада и лек за духа и сърцето. Особено червеното! Глътка мавруд (за разлика от близнаците) може да те успокои или да те отведе до необозримото усещане за щастие. Жена съм, лаик енолог. Баба ми (Царство ѝ небесно, отиде си на 88 год.) казваше, че всичко е полезно, когато не е прекалено! Моля, не иронизирайте поста ми!

Полага ви се малко /в границите на полезното/ "ирония" - водещото в новината за житието-битието на тези двама братя не е виното, а че никога не са се женили, не е имало кой да изсмуква жизнените им сокове. А относно виното - опитайте памид /но качествен/ и ще забравите за мавруда.

Благодаря за съвета! Оценям го като добронамерен, относно Памида, въпреки, че този сорт вече почти не се отглежда в България. Втората част от новината на дълголетните мъже е съвета им: "по-малко тичане по жени". Тук можете да се развихрите с лека доза иронизъм, защото възгледите ни може би ще са различни ;)

И са казали да не бягаш след жени, а не да не се занимаваш с жени изобщо :)

Маврудът е право в десетката. Аз друго вино не признавам, поради следния факт: "откритите само в българското грозде МАВРУД антиоксиданти и полифеноли са 30 пъти по-силни от познатите досега"

Подкрепям с две ръце за Маврудът, но за жалост от годин на година качеството на това, което се предлага на пазара, дори и на скъпият мавруд пада

Бе то това по-скоро прилича на реклама за вино! Пише за столетници, пък на екрана - дама с чаша вино! Барем една снимка нямат ли за тия сто години?!

Здравейте. Съжаляваме, че не може да покажем близнаците, но агенциите, с които работим, нямат сътрудничество с Ройтерс, откъдето са снимали близнаците. В dir.bg не "крадем" снимки с авторски права. Като редактор, публикувал статията, реших, че на читателите ще е интересно да прочетат за близнаците, дори с риск да не ги покажа. Добавям видео към статията като "компенсация";) Лека вечер.

Ааа.. чудесно! Благодаря за уточнението и да добавените снимки!