Учени съветват спортистите да пият повече кафе

Сътрудници на университета на Джорджия са открили, че кафето влияе положително на спортните резултати.

Обратно в новината

Коментари - Учени съветват спортистите да пият повече кафе | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има много ненужни хора в Атина, но най-ненужни са гимнастиците - Какво повече да се добави към великата мисл на великия Сократес.

Хвала на усарските учени ;)))) Освен кафе са пропуснали да препоръчат кола и енергийни напитки на корем и мезета от боклучавите им вериги ;))))) Направо да почват с бърбън на закуска - има по-голяма вероятност да оцелеят ;)))) Със здраве :))

Тази велика публикация е във връзка с вдигнатия акциз на цигарите :)))

Учени,беее! Непрекъснато откриват в сякакви разнодидности на топлата вода. Преди 5-6 год. направиха "откритието", че червеното вино от сорта каберне совиньон има силно изразено неутрализиращо и пречистващо действие на организъм, изложен на силна радиация и среда с тежка метали. За това действие на този вид вино (а бълг. му вариант по признание на самите французи е по-добро от френския оригинал) научих в една винарска изба Старо-новозагорско) и този ефект случайно е бил установен по врме на трагедията и следствията от нея в Чернобил. Дори в избата ми казаха, че специално имали износ за Русия, за да бъде вкл. в менюто и на космонавтите от МКС, както и за Япония с подобна цел.

Стою

Каквото и да си говорим - спорт отдавна няма. Война на фармацевти, телевизии, производители на екипи, консумативи и т.н. За автомобилната индустрия - няма смисъл да говорим...

Има интересни ефекти в човешкото общество и парично-трудовите отношения. Ако накараш циганин да разбива с чук или да копае кладенец за добра надница - няма да иска. Ако има нещо за крадене с продажна цена колкото надницата или даже наполовина - ще копае и разбива цял ден. Същото усилие, но мотивацията е да не върши полезна работа, а да "работи за себе си". Подобно е положението със спортистите - голяма част не стават световни шампиони, не стават дори и претенденти или известни - просто запълват бройката на "участниците". Хвърлят сума физически усилия и време и получават заплати почти като обикновени хора. Обаче не се хващат за някаква силова работа от типа на строител. Друго си е да се чувстваш, че си по-специален и правиш нещо, което другите не могат. Не че реално е някаква полезна дейност.

Стою

"Друго си е да се чувстваш, че си по-специален и правиш нещо, което другите не могат. Не че реално е някаква полезна дейност." Това ти е ключовата фраза, бро/сис! Браво!

Тъй де!...Важното е да приемат стимулиращи вещества за по-добри спортни резултати. А пък после кучета ги яли, какво от това , че може да умират от високо кръвно налягане, като понатрупат годинки. И бездруго тогава на никой няма да му пука за тях...

Да се пие кафе е хубаво, но с мярка, както и ходенето на мъже по жени - също с мярка.

Някоя компания, произвеждаща кафе, е направила щедро дарение на въпросния институт...

Правят ли разлика между мляното и Нес- кафето? И Нескафето ли препоръчват?

по принцип трябва да се избягва. Не случайно се забранява на бременни жени. И причина затова е най-вече технологията му на производство. Този факт (с бременните жени) обаче няма никъде да видите да се споменава.