Джордж Лукас критикува новия Star Wars

Създателят на космическата сага "Междузвездни войни" Джордж Лукас призна в интервю за американския тв водещ Чарли Роуз, че е разочарован от седмия епизод.

Обратно в новината

Коментари - Джордж Лукас критикува новия Star Wars | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Но ЕДНО ОТ най-странните неща е,е че ОТРИЦАТЕЛНИТЕ КОМЕНТАРИ НА ФЕНОВЕТЕ НА САГАТА МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ .... в IMDb нещо не съответстват на рейтинга:) АМА ИЗОБЩО!! КОЙТО НЕ ВЯРВА ДА ВЛЕЗЕ ДА ПОЧЕТЕ ДА ВИДИ КАК ФЕНОВЕТЕ ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ ГО ОПЛЮВАТ.......Странно защо ли..А?

Само да не се окаже накрая,че клошарката и пича с маската са брат и сестра.

Вече видяно, вече гледано.. Няма я магията, няма я тръпката - поредният фантастичен екшън. Няма изграждане на характери, няма развитие.. А и новите актьори (без Рей) - как ги избраха? Кофти. Развалиха ми вкуса за тази велика сага.

До всички, които смятат също да го гледат - дано силата бъде с вас! И търпението. И, ако има как, здравият разум...

Аман от вас бе, оревахте орталъка, филма си е перфектен, както и да го погледнеш. Нямал духа, нямал незнам какво си, проста и злобна нация сме и това си е.

Е какво толкова очаквате от 2312 епизод на междузвездната дързост и красота, чудесен си е.

Много интересно, кой ви бута да гледате детски филми. Та после чак обидени и разочаровани, че е направен като за деца.

Стою

Глей ся... Филмът почва с "Преди много години в една далечна галактика..." Почва си като приказка. И на мен 4, 5 и 6 са ми любими (инфантилен съм си), но не мога да не сваля шапка на замисъла. Създаваш нещо, след години създаваш ретроспекция и си отваряш вратичка да продължиш още. Това ако не заслужава адмирации!?..

Жоро го е яд, че Дизни правят китни от бутафорните му сюжети, демек - неговите деца, които видите ли, били превърнати в роби. Той най-добре знае, че киното е индустрия- не литературен форум.

Тази "сага" заприличва на Пътеводна светлина. Не мисля, че Епизод 7 се харесва на тийнейджърите днес. Загуба на време беше да го гледам.

Ако филмът ви е харесал повече от еп. 1 и 2, значи всичко е наред.

Дисни прави вече почти само големи боклуци. Филмите им се изпълват с видео ефекти, които днес вече са евтини. Шумотевицата е неприятна, аудиоефектите преливат в ушите на зрителя в твърде повече. Празнотата си остава празна...

Но изчака да минат две седмици, за да го кажеш, нали, че да си вземеш процента от продажбите :)

Тоя Дж. Лукас да не е циганил, че си е "продал децата" ? Според мен щеше да направи същата помия като тая ! Просто го е яд, че Дисни от два филма ще си избият парите дето са му ги дали .... а може и от един, защото явно хората са стадо!

"Всичките ми филми са като деца. Много ги обичам. Продадох ги....." Е кой си продава децата? После новите родители били лоши. (да не ти държаха пистолет опрян на челото като ти даваха парите)

Стою

Не са му държали, трябвали са му парите.

Ще спечели наградата за най-тъп филм на века ! То "диснито" като рече да унищожи нещо -унищожава го!

Най-смешното е, че с теб са съгласни предимно хора, които не са гледали филма, защото: "аз такива бози не гледам" :D

Но и на мен не ми хареса. Чудят се какво още да изстискат като лимон по темата, но нещо не се получава. Само малките пуберчета се кефиха от бум-бам, та-та-та-та и прочее детинщини. Преди поне имаше някаква идея, морални ценности, добро и зло, борба, загуби и платени скъпо победи, чувства...... Мисля, че темата се изчерпа и времето на такива саги е отдавна отминало и отживяло - младите вече са други, ако направи някой сериал за млад дрогиран пияница, въргалящ се с уличница, току-що смъкната от пилона, която си прави селфита, докато я ...., може би ще се поразмърдат да го гледат, иначе лошо за бизнеса, ха-ха-ха.

Май някой го боли още главата от Нова Година. Хем само пуберите го харесали, хем щели да гледат, ако е филм за пияни наркомани.

не мога да разбера какво му е култовото на стар варс.може да е бил култов 70-те сас невиждани за тогава ефекти но от днешна гледна точка е бездарна поредица.само музиката става и дарт веидар е оригинален образ всичко друго в тази поредица е боза .няма да го гледам още повече филм правен с цел да избива инвестиця от няколко милярда няма как да те докосне защото ако ще и наи големите маистори да са го правили зад всяка сцена зад всеки дялог стои мисалта -пари.

Майко мила, що си ме родила. Абе незнам как да те нарека, ти ходил ли си някога в часовете по български език и литература, не те познавам и не искам да те познавам, но ме е срам да чета такива неграмотно написани словоизлияния.

Майко мила, що си ме родила. Абе незнам как да те нарека, ти ходил ли си някога в часовете по български език и литература, не те познавам и не искам да те познавам, но ме е срам да чета такива неграмотно написани словоизлияния.

Няма да дам и стотинка на юдейската мафия!Чакам качествен торент!Духайте!

За мен филмът е една отвратителна боза - началото на епизод 4 и краят на епизод 6. Липсва сюжет, липсва идея, липсват нови неща. Единственият нов кораб е всъщност пародията на имперската совалка. А вързаните с въжета тай-файтъри бяха направо смешна гледка. Ред безполезни и безсмислени герои (като "най-добрият" пилот или мадамата с тенекиените доспехи), постни диалози и през цялото време усещането че все чакаш нещо, което няма да се случи..... Тъжното е, че на трима мои познати им хареса. Ето откъде се вземат милиардите приходи.

Абе подбирай си по-добре познатите, че ...... с каквито се събереш, такъв ставаш!

Айде, махайте се и двамата.

Такъв бил, онакъв бил, филма е правен от Дисни - друго освен боза не може да се очаква. Лукас когато взе един вагон с пари какво е очаквал? Дисни ще подават от филми до плюшени играчки и носни кърпички с героите от филма. Най-вероятно ще пуснат анимационни и игрални поредици с приключенията на всички основни герои. И все пак това е бизнес, на който не му харесва да не ги гледа, аз поне нямам намерение.

ПЕТ причини, които направиха "оригиналните" "Междузвездни Войни" -еп.3, 4 и 5- незабравима класика: 1.Уникални, невиждани за времето си специални ЕФЕКТИ. 2.Интересен СЮЖЕТ (въпреки тук-там бели петна, но все пак е фантастика, нали?). 3.Свежи и завладяващи с играта си, пасващи като ръкавица на ръка НЕИЗВЕСТНИ АКТЬОРИ. 4.ДИАЛОГ на безкомпромисно ниво. 5.МУЗИКА- тук няма смисъл да се добавя нещо. Да обобщим: ЕФЕКТИ, СЮЖЕТ, ДИАЛОГ, АКТЬОРИ, МУЗИКА... В последната серия какво имаме: -ЕФЕКТИ- нищо ново и изненадващо; -СЮЖЕТ- ако не си гледал епизод 3 може и да ти се понрави малко, но ако си го гледал-ами все едно е римейк -"copy-paste"... Аз честно казано неразбрах какви са бунтовниците и защо всъщност са бунтовници, какъв е този нов ред и т.н. недомислици... -ДИАЛОГ- смешен на места, недовършен, нелогичен. НО ако го сравняваме с еп.1, 2 и 3 е направо с класи над тях... -АКТЬОРИТЕ- смешни, не на място, неубедителни- отчасти благодарение и на слабите диалози и сюжет. Сещам се чернокожият как крещеше и се радваше като малко дете когато стреляше по преследващите ги файтъри- По дяволите, ама той не е ли обучен войник-щурмовак- би трябвало да е по-обран, радваше се като селянче на преминаващ цирк... Но пак за разлика от еп.1, еп.2 и 3 направо са за Оскар, защото онези бяха направо плачевни-особено главните - Скайуокър/Вейдър и Кеноби... За Падме дори не ми се и пише... -МУЗИКА- чували сме я вече... Така че: На мен, не че не ми хареса- главно заради режисьорската работа- но останах разочарован... Ако бяха казали, че е римейк по-щях да го приема...

Стою

Еп. 4, 5 и 6 имаш предвид, предполагам?

Според мен не си разбрал филма. Върви втори път аз така направих. И прометей гледах 2 пъти. Хубавите филми винаги си заслужават втори път. Този е такъв - поне за мен :)

50% от коментиращите посочват като основен мотив за разочарование: "Ма аз другояче си го представях. Очакванията ми бяха туй, туй и туй" То бива наглост, ама...

Следващата Коледа ще има 8ма серия на Стар Уорс, а задно с нея и Аватар 2. Дано и двата да са успешни, че както е тръгнало ...

И сега какво:) Принцеса Леа вече е принцеса на Дисни? Сега ще я има и във филмчетата и куклите на принцесите :) Ужас

През цялото време нещо или някой ми липсваше в този филм, а то било г-н Лукас. Начина по който започна филма беше уникално смотан. В 6те епизода до сега, веднага след летящия текст в началото следваше уникална сцена, а сега не. Империята беше с такава сила, все едно не беше победена в 6та серия, а бунтовниците все едно някой ги беше замразил през всичките тези години. Наистина малко са се изложили, имах чувството, че на филма са му изрязали половината лента. Новата звезда на смъртта както се появи така и изчезна. Никаква драма в това колко е голяма и мощна. Хоп нов кадър и на него звездата и после хоп черния лорд по същят начин. Не става така. Тъпо тъпо тъпо! Дано 8ма и 9та да се съвземат, че скапаха поредицата тия от Дисни.

Като продадете фирма с 30 човека персонал за 4 милиарда долара, пишете пак, колко са лоши Дисни.Лукас даже вече се извини, ама в ДИР-а още не са го видели да го препишат.

филмът бе мноого скучен, действието се развиваше безинтересно и на-важното липсваше ДУША И ДУХ, както и мъдрост. Биеха се само и нищо особено. На мен и бе скучен.

Продал, парите прибрал и критикува ... евреина си остава такъв.

Филмът е пълна порнография! Слаб сценарий, лоша режисура, посредствено изпълнение. Липсва духът на сагата! Жалко!

Лукас друго разправяше преди премиерата. Той СЪСИПА духа на сагата с Епизод 1. А тук пишат много хора, които не са гледали оригиналната трилогия през осемдесетте. Или, ако са я гледали, са остарели като Лукас /а не като катедрали/. Отидох без големи очаквания и ми хареса. Като за детска/тийн приказка беше добре. Повторяемостта на елементи от сюжета с NH беше нарочна. Повечето нови актьори се справиха добре. Повечето стари - не толкова. Надявам се, че в Епизод 8 Марк Хамил ще играе по-добре от Харисън Форд и Кати Фишър в Епизод 7.

*Кари Фишър

Как разбирате изречението: Те са ми като деца, аз ги продадох, пък лошите хора ги използваха... Умрях от смях. Дисни не са платили пакета за положителни рецензии от татко Лукас....

Много слаб епизод!

Развалиха поредицата. Имаше свобода за добър сценарий и то много добър, като се има предвид книгите на Тимъти Зан, които са много силни, а и в Холивуд има достатъчно добри сценаристи но уви. Филмът е с много слаб сценарий - меко казано, Действието се развива много бързо, сюжетът повърхностен, слаб, всичко, го разбираш преди да се е случило, ако си чел книги или имаш добро въображение, а даже и това не е необходимо. Краят - 30 години обучаван джедай, който през целият филм имаше невероятни способности, умения, не можа да предвиди изстрела на Чубака използвайки силата. После нямаше и най-малък намек, че е джедай владееш до съв. фехтовката и силата. Можеше да го победят и малки деца. Трябваше да се постараят, Каздан се е изложил-уви. Оп. майсторство, визията, играта на актьорите са супер, въпреки препратките към НОВА НАДЕЖДА, но в крайна сметка, филма е слаб, а можеше да е невероятен.......

Тези, които харесват старата сага (епизод IV,V,VI) харесаха и новия епизод VII. Новите фенове на Епизод 1,2,3 са основните критици. Те искат анимационен филм с герои , като себулба, джар джар бингс. А в изкаването на Лукас има голяма доза яд, че повече не го искат в продукцията.

Не съм съгласен, този не може да се сравнява изобщо със Епизод 5 и 6 - много по-добри са от него, нито със новите епизоди 1,2 и 3, само епизод 4 може да му бъде равен, но дори и той като се съди от времето което ги дели може да се определи като по-добър.

Епизодите 1,2,3(3 донякъде) са пълен провал на Лукас. Освен ако нарочно не е търсил аудитория 8-12 годишни. Силата се пробужда също има слаби елементи, но сравнен с инфантилните 1,2,3 е на светлинни години. Целта на Епизод 7 беше да се хареса на старите фенове на сагата! На 70-80% се получи.

Истината е, че Лукас неможе да каже истината иначе ще го обвинят в расизам, сещате ли се?

Няма лошо дори негър джедай да беше, но на Самюел Джаксън му ходеше, докато тоя тук, не му отиваше аха хич.

"незнам"? "расизАм"?

Много съм разочарован от Епизод 7, Лукас е прав - филма наистина е направен като ретро - все едно гледаме Епизод 4 от края на 70-те год. и не са минали никакви си там около 40-50г. Първо да започнем с антиперсонажите - Кайло Рен - това момченце беше добре с маска, но след като я свали всичко за него приключи. И какви са тия дрешки - все едно пак гледам вейдър ама без панела отпред с лампичките - можеше и по-добре да го измислят. А тоя нов негов меч изби рибата - още на трейлъра като го видях и ми станя ясно каква боза ще гледам - но то надеждата последна умира. Главната добра героиня - Рей - много сила, много нещо има у това девойче - как за 5 минути се научи да върти светлинен меч, че и да победи що -годе по опитния от нея Кайло, може би завинаги ще си остане за мен загадка, дори и Люк имаше нужда от малко обучение от Йода преди да се изправи пред Вейдър и дори тогава остана без ръка. Хореографията на битката със светлинните мечове - много зле, по-добре да нямаше такава в тази серия. Бозата и тюрлю-гювеча са пълни, мога да го сравнявам като филм само със Епизод 4 - но като се има предвид че е правен 1977г.- а това тук 2015г - нещата много натежават към Епизод 4. Абе излагацията просто бе пълна

Абсолтно съм съгласен. То Рей само меча да беше въртяла ама то не се спря до там-то джедайски умствени трикове ли не бяха, с поглед пилотираше хилядолетния сокол и го сучеше по добре и от Ландо -пълна подигравка.

Нито 1 нито 4-та част от сагата не са най-впечатляващи, не го забравяйте. Все пак е сага и тепърва сюжета ще се разплита,заплита и тн. За мен филма беше в духа на Star Wars. Имат време и със сигурност ресурс за да доизпипат нещата.

От най-върлите фенове съм на SW от самото му пускане. Нова надежда я гледах 11 пъти за една седмица като я пуснаха навремето. Излизах от едната прожекция и влизах в следващата. За съжаление Лукас е прав. Дисни са взели нещо култово и са сътворили пълна порнография. Накрая от толкова малоумщини чак ми се драфаше. Жалко. Адски съм разочарован.

На колко си години? Доста зарибено детенце си било навремето... Там си имал отклонения, но няма връзка с филма. Сега си ок.

Гого, и аз съм заклет фен, братче, и аз като дете бях толкова впечатлен, че години наред заспивах с мечтата някой ден да пилотирам екс-уинг, ама на попорастнах... И не че съм се отказал от мечтата си, ама някак си по-трудно се впечатлявам от каквото и да е, навлизайки в 40-те... Филмът е готин, нищо че не постигна ефекта, какъвто оказаха 4,5 и 6 върху мен. Ама явно сега модата е да се хейти. Жалко!

Да, ти им го каза по-щадящо и възпитано. Но упорито тропат с краченца чичовците, искат си старото детскоооо...!!!!

га яди кифтяата ни рива

Лукас е изкукал още от времето на Джар-Джар и дебилните диалози от Епизоди 1-3

СЪС ВСЯКА РЕЛИГИЯ Е БИЛО ТАКА:))) .. - СЪЗДАВАШ ДЖЕДАИЗМА - И СЕТНЕ КЕШИШ ОТ ПРОДАЖБА НА КОРАНИ , ТАЛМУДИ И БИБЛИИ :)))

Жалка работа беше тоя филм. Нито имаше сюжет нито имаше свестен лош нито свестен добър. Внука на вейдър беше смешен след като свали маската си. Младата кака беше повече от смешна - че нея я фанаха от гората, па тя отиде и разруши детстар-а самма.. бах мааму..

Е не бе, щото с 16 годишното фермерче Люк не стана така, а? Бе на вас да не ви плащат да плюете бе, хейтъри прости!!!

ЛУКАС СЪЗДАДЕ ФИЛМИ ЗА ДОБРОТО И ЗЛОТО .... А ЧИЧКОВЦИТЕ ОТ УОЛТ ДИСНИ ПРОДАДОХА ДОБРОТО ПОД ФОРМА НА ИГРАЧКИ РЕЛАМИ И Т.Н :))

За мене това е ПРОВАЛ. По празен филм от този не съм гледал.

Често казано, според мен Дисни са си платили в рейтинговите агенци. За да слагат максимум рейтинг и звезди на Епизод 7! Порових се в IMDb...Където рейтинга на Епизод 7 е 8.6............... Но най-странно е че коментарите в IMDb нещо не съответстват на рейтинга:) СТРАННО ЗАЩО ЛИ?!

Много ша ва замола тия, дето не сте гледали Епизод 4 на кино още като излезе, както и тия, дето не са превъртяли симулаторите X-Wing, Tie Fighter и X-Wing Alliance, както и поредиците Dark Forces, Jedi Knight и KOTOR, да не пръскат плюнки из форума - не ви прави чест, ако сте фенове...

:) Евалла! +

Лукас не се притеснява да казва каквото мисли нищо, че е взел бая пари. Явно от Империята са забравили да сложат клауза че не може да говори против продълженията. Очаквам политкоректността да вземе връх и скоро да видим Индиана Джоунс гей на експедиция за търсене на изчезналия жезъл.

За мен е ОК - повече няма да ходя на филм от тази поредица. Преди 30+ години имаше смисъл - тогава това беше невероятен филм. Имаше магия. Сега дори децата ми го забравиха на следващия ден. Надявам се, Дисни добре да издои твърдите си фенове.

дали ще успее да издои феновете на SW...

Не виждаш ли каква носталгия ги гони, ще ги издоят, а и даже костюми на имперски войници ще си купят. Тези дни видях много деца със светлинни мечове, смятай че се пече нова вълна почитатели.

На мен ми хареса. Въпрос на вкус. На теб сигурно и Прометей не ти хареса, но за мен е много по добър от останалите пришълци. А и още нещо моите деца не го забравиха... дори ходихме втори път. Така,че въпрос на вкус. Един обича ракия друг виски :)

Спокойно народе!! Можеше и да е по лошо!!!! Можеше да е Епизод 8!! Където главния върховен владетел Сноук..Да се окаже ..СМИЙГЪЛ!!!! ИЛИ ПО ЛОШО!!! СУЛТАН ПЕРДОГАН!! Така че чакайте Епизод 8! И тръпнете от ужас! оо фенове на Междузвездни войни!!!

пълно разочарование, просто магията на ''Войните'' я няма.. само мацката съживява малко филма като цяло - жалко

А като му дадоха милярдите друга песен пееше. То не може хем тъй хем онъй!

Филма беше разочарование. Афро-американеца беше с толкова бебешко лице, а онзи ушатко, уонаби Вейдър, наистина с маската и с модулирания глас, поне ставаше за нещо. Най-читавият герой беше огромния холограмен "лош", който може и да се окаже с ръст на мастър Йода, когато се срещне на живо с някой герой. Нямаше никаква мистериозност, нито изненада, нито някаква революционна нова идея, просто повторение на всичко, което сме гледали до момента.

Аз пък съм гледал старите серии не по-малко от 20 пъти и не ми омръзват - все са си същите, но си ги обичам. Епизод 7 много елегантно рестартира поредицата - лично на мен ми хареса да намирам аналогиите с Епизод 4. Като преходен епизод този беше много добър - на дядо Форд му се сбъдна мечтата да му светят масълцето, пък и стана човек на възраст - трудно му е да тича вече. Важното е, че историята за джедаите продължава... макар че винаги съм твърдял, че това е документална семейна драма с военен характер - хахаха...