Тери Пратчет е завещал 11,4 милиона лири

Известният фентъзи писател е оставил завещание от 15 страници, в което точно е указано как да бъде разпределено наследството му от 11,4 милиона лири.

Обратно в новината

Коментари - Тери Пратчет е завещал 11,4 милиона лири | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТЕРИ Е СТРАХОТЕН АВТОР, А ВОЙНСТВАЩИТЕ ПРОСТОТИЯ, БЕЗГРАМОТНОСТ, ГРУБА И СЕЛСКО-ОБОРСКА ИЛИТЕРАТЩИНА СА НЕЩО ТЪРСЕНО КАТО ЕФЕКТ СРЕД БЪЛГАРИТЕ....И ПОСТИГНАТО КАТО ЕФЕКТ, ТЪЙ КАТО ПРОСТ НАРОД ВЪРВИ СЛЕД УПРАВНИЦИТЕ СИ И БЛЕЕ. ОВЦЕТЕ НЕ ЧЕТАТ КНИГИ.

Тоз писар е правил по две книги на година, вие ми спорите дали бил комерсиален ...

Винаги съм смятал, че Тери Пратчет е жена. Досега не съм виждал мъж, който се казва Тери.

Точно за да не става човек за резил се четат книги. Имах един приятел, който живееше на бул. "Бр. Бъкстон" и до 14 годишната си възраст смяташе, че въпросната пътна артерия е наречена на някоя си Бриджит Бъкстон. Стотина книги по-късно вече не беше посмешището на квартала. Ако Ви е омръзнало да се излагате публично, можете да се запишете в произволна библиотека. Или дори да си купите книга - не боли. А пък да напишеш в Google "Тери Пратчет" и да кликнеш върху "Изображения" е задача по възможностите дори на 7 годишно дете.

Благодаря! Научих тази нова функция на google благодарение на теб! Иначе аз членувах в библиотека в детските години, защото лелките ни даваха да играем на компютрите там. Иначе книги имам много вкъщи - някъде към 10, ама не ми се четат. Взел съм ги да ми украсяват етажерката.

А да си чувал, че има мъжко име Терънс и точно тях наричат Тери? Мишок задръстен.

Светът на диска даден ни от Прачет е безценен

Абе добър писател, ама мангал, убава работа, ама сиганска.

Вие сте поредното доказателство, че за стане човек писател, първо трябва да е бил читател. А и че първите седем години не са излишни. Както и всеки пункт IQ над 70. Какво тук значи "добър писател"? Това е все едно аз да Ви нарека просто "невъзпитан келеш с расистки уклон".

Един от най-добрите и любим на милиони хора ! R.I.P.

Интересни времена.. Един профи футболист ги прави тези пари за година, а човека сумати хитови книги написа през живота си и пак не може да ги изкара..

Да не говорим за лекар, ако да речем е уникален специалист и спасява човешки животи с таланта и труда си. Трудно ще стигне и Тери. Камо ли футболиста. Т.е. колкото е по-забавно и колкото по-тъпашко е, толкова повече пари се печелят. Ценности...

Ти лекарите не ги мисли. Вече не са първите години на демокрацията, когато печелеха жълти стотинки. Сега финансово са много по-добре от повечето хора.

... я па не съм го чел... нещо за винету да е писàл?

Никога не е късно. Започнете с "Фантастична светлина", после "Цветът на магията", после вече и сам ще се ориентирате. За какво ще го живеете този живот, ако ще изпускате най-хубавите неща в него? Бачкате, плащате си данъците, наема, заема, храната, медицинското обслужване, страдате от лошото отношение на близки и съвсем непознати, а не четете Пратчет?!! Това е все едно да отидете в магазина, да си платите на касата и да не вземете нищо със себе си... :)

Прочете ли тъмната половина на Олд Файерхенд, хахах

Мноо е готин пича ама и той явно е бил материалист :) повечето добри писатели докосват тънка нотка у човека - в техните истории светът е по-чист, парите съвсем не са най-важното ...абе как един не си дари излишните милиони и милиарди за сираци например а за своите си да завещае достатъчно да живеят нормално ...а инак умеят да разказват красиви истории с добродетелни герои пфуйй фалшив свят мама му стара

Ей, ама наглостта човешка граници няма, значи. Човек, който сигурно и стотинка не е отделил за благотворителност с такъв размах не само е готов да се разпорежда с чуждите - спечелени с много труд и огромно количество талант - пари, ами и ще осъжда, че не били както трябва използвани...

Материалист?! Ти добре ли си? Тези пари са му дошли законно и за труда му. Но едва ли го правят материалист. Просто е успешен, но явноне можеш да го разбереш. Ама де да знам, може и да е бил материалист. Всеки случай това не следва от милионите му.

Няма вече такива писатели като него, за съжаление.

Има, познавам подобни хора, но не са комерсиални писатели, те не пишат за публика, а променят съдби........

Сигурно има, не отричам. Не отричам и това което е постигнал Пратчет. Комерсиален или не (за някои е такъв, за други не е), заслужава хората да го харесват, него и творчеството му. Поздравления и за тези писатели които познаваш.

Един от най-великите писателски умове, до които съм се докосвала! Пренасяше ме в светове, от някои от които не ми се искаше да се завръщам! А когато все пак се връщах в реалността, фантастичната му ирония я правеше по-цветна и по-поносима!

колко хубаво го каза мадам, браво...

R.I.P. Велик!