Силвия Кацарова: Лекарска грешка промени живота ми

Силвия Кацарова е преминала през тежка 4-часова операция за смяна на тазобедрената става, след като преди това е имала неуспешна интервенция.

Обратно в новината

Коментари - Силвия Кацарова: Лекарска грешка промени живота ми | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Редно би било да се каже името на лекаря. Иначе няма никакъв смисъл от приказките. Утре ще вземе парите на друг пациент и пак ще го осакати.

Понеже не се спряхте с тия плювни,ще ви кажа че в минали броеве на Шоу пишеше ,че предния доктор дето я окепазил сериозно е бил някой си Тивчев от Пирогов и жената наистина не си прави ПР ,а споделя лична история ,като нормален човек! Но нали грам уважение нямате все трябва да се плюе грозно! Аман

КОЛКО МЪКА ПО ТОЗИ СВЯТ. АКО ИМЕТО НА ДОКТОРА Е ВЯРНО - ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ Е. ТА АКО Г-ЖАТА МУ ПИШЕ ИМЕТО МОЖЕ И ТОЙ ДА Я СЪДИ. ЗАЩОТО: МИНАЛИ СА ДОСТА ГОДИНИ, А ТАЗИ СТАВА Е КАТО ЛАГЕР НА КОЛА И АКО ПЕРКАШ ПРЕЗ ДУПКИТЕ СКОРО ЩЕ РАЗБЕРЕШ, ЧЕ КОЛАТА ТИ НЕ Е СТАНАЛА ТАНК. ДОРИ И ДА ИЗБЯГВАШ НЕРАВНОСТИТЕ ПО ПЪТЯ ТОВА Е РЕЗЕРВНА ЧАСТ И ПАК ИМА СРОК НА ГОДНОСТ. ИЗОБЩО ТРЯБВА РЕЖИМ. ПО-СКОРО ИНТЕРВЮТАТА СА РЕКЛАМНА КАМПАНИЯ ЗА "НОВИТЕ" ОПЕРАТОРИ И ЗА НОВООПЕРИРАНАТА. ЩЕ СЕ ВИДИ СЛЕД ВРЕМЕ КАКВИ ЩЕ СА ОТЗИВИТЕ ЗА СЕГАШНАТА ОПЕРАЦИЯ. А ЗА ВСИЧКИ СВРЪХКОМПЕТЕНТНИ В ОБЛАСТТА НА МЕДИЦИНАТА ПИСАТЕЛИ - ОТРАЗИЛИ МНЕНИЕТО СИ ПО СТАТИЯТА - БОГ ДА ПАЗИ СТРАНАТА АКО СА ТОЛКОВА УСПЕШНИ И В ТОВА ДЕТО ОФИЦИАЛНО ГО РАБОТЯТ.

Да бе да . Ще си направи операция в България и е искала да мине метър , а не му е платила достатъчно може би

Трябва да му каже името, да предпази други пациенти от този престъпник.

Трябва, ама не го казва. Защото такъв лекар може и да няма. Старата си прави ПР, че е доста забравена. Направи си по няколко (!!!) прощални (!!!) концерта първо като солов изпълнител, после и като част от ЕлЗет ... ама кинтите май пак свършиха.

Личи, че старателно следиш концертите, ти си от старата генерация. Затова не ти прави чест така да плюеш. Смешен си, защото тя не е търсила медиите специално, за да се оплаква и да ни "привлича" чрез старческите си болежки. Статията е извадена като част от интервю. Интервютата няма как да са нейна инициатива.

А тя сигурна ли е че кракът й не е бил по-дълъг цял живот? Щото 4 санта не са малко, кожата ще трябва да се снажда, щото не може да компенсира толкова.

Kaк така с 4см по-дълга става - идиотът сложил/изработил ставата трябва да отиде на съд.

Аре сега, чак пък съд ... просто трябва да носи обувка с 4cm по-дълъг ток на другия крак. Тази даже трябва да е доволна, че колгата я е направил по-дългокрака на стари години.

И тези некадърни касапи плашат, че ще отидат в чужбина. Там пациентите ще ги уважават пък и много пари ще взимат. Абе некадърници, кой ще ви вземе вас? Един месец не можете да издържите на работата и контрола, който се упражнява над всеки. Там не е като тук - с кафето обиколки от кабинет на кабинет. А по-възрастните и език бъкел не знаят.

И там правят грешки не ги превъзнасяйте, ако четете англииски търсете "Surgeons who removed the wrong kidney". Разликата е, че ги съдят, а тук не.

България е страната с най-много сменени стави на глава от населението.Това е нещо като мода между пенсионерите.По този начин се пъчат с имотни деца.А на лекарите добре им дошло.Де да можеха да убедят и здравите да си ги сменят-за всеки случай!

Това не е вярно! Във Франция всички баби и дядовци си сменят тазобедрените стави!

За съжаление, в България процентът на ставни заболявания е изключително висок. И не говорим само за пенсионери - млади хора между 30 и 40 години също заболяват. От 15 години се занимавам с продажба на стави и импланти и се ужасявам от това, че възрастовата граница стремително пада. Да не говорим за броя на бебета с вродени луксации. Така че не пишете глупости! Никой не се подлага доброволно на такъв тип операции!

Това беше за горния пост

не са спешни и е разумно да се проучи предварително кой е качествен хирург.

Човек най-често се лъже след проучване.

Защо крие името на некадърния лекар, да го каже, че и други да не пострадат! Хем се оплаква, хем не го казва.

това я прави съучастница или е получила някаква сума за да не казва,нещо като извън съдебно съгласие.

са оперирали свекъра германец за дискова херния и сега е труп- има кадърни и некадърни лекари - както във всички други професии. Ако тя е коректна, ще каже на хората двете имена, но много пациенти искат и други да страдат като тях и крият добрите доктори.

материалът е лош. с всяка изминала година ще става по-лош. справка: неграмотни ученици, студенти ... как изведнъж ще станат доценти ?

От БГ. Аз забравих, че съм избягал преди 12 г. Чакай да си отдъхна. То било кошмар

Явно няма голяма разлика и там, щом сте забравили и не помните:-) Ако е било ад, трудно се забравя.

От БГ. Аз забравих, че съм избягал преди 12 г. Чакай да си отдъхна. То било кошмар

Важното е да не забравяте да си пиете хапчетата.

Виж как бягството ти се е отразило зле. Изперкал си до степен да не знаеш къде си и кой си.

Проф.Ставрев от УМБАЛ "Свети Георги " гр Пловдив преди една година , такава нескопосана смяна на тазобедрената ми става направи , че кракът ми стана с 5 см по дълъг .

Много добре си спомням госпожата как преди години хвалеше докторите,направили операцията .Където седне и стане.Дори насърчаваше хората да не страдали, а да направят такава операция.Същото беше с един шарлататнин от Мексико,ако не се лъжа,който лекувал ракови заболявания.Ходиха с дъщеря й по градове и села да го представят и рекламират , а после се разбра за полъгали се бълни българи, които са умирали в болницата му там в адски мъки.И всичко това- все под знака на добрите намерения.

А, не са само добрите намерения, защото преди няколко години във всяка поликлиниката беше пълно с реклами на лекарства с лицето на Силвия Кацарова, което май се прави за пари.

АЗ СЪМ ИЗЛЕКУВАН ОТ ТОЗИ ДОКТОР,ТАКА ЧЕ НЕ ПИШЕТЕ ПРОСТОТИИ! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ДВЕТЕ ,ЧЕ ГИ ПРЕДСТАВИХА НА ЛЕКЦИЯ В ТЪРНОВО И. РАЗБРАХ И ОТИДОХ В МЕКСИКО!СЕГА СЪМ ДОБРЕ ВЕЧЕ 5 ГОДИНИ СЛЕД ТОВА!

Силвия,нищо ново под слънцето.Преди 12 години и аз минах по твоя път.Най-напред известен Варнески невролог ми съсипа дясната става с конски дози Кортикостероидни лекарства.Ортопед от Горна баня ми даде указания да тръгна с 1 патерица за да разтоваря болния крак който така ще се опревел.След 6 месеца дойде резултата- вече беше похабен и здравия крак.Седващия доктор - известен софийски ортопед/професор настоя да оперираме най - напред левия(който беше здрав)крак.Направена ми беше операция-ревоскулизация - това не е смяна на става - 6часа.Още не беше заздравяла ставата и доктора настоя да направим операцаията на болния крак със смяна на ставата-това кръгло 60 дни след първата операция. Аз съм от провинцията и пристигнах в София за операцията с договорена предварително с доктора цена за ставата - 1800 лв.Уви -в деня преди операцията след като вече бях приет в отделението доктора настоятелно предложи да ми сложат по-хубава става за 3600лв.Приех без да имам избор.Как се търсят пари назаем в чужд град??? Немирихме. Речено сторено.Сменихме ставата.Каква става ми е сложена не знам-няма никакви документи.Не изключено и да е Етрополска,които тогава струваха 600-700 лв.В резултат на всички тези терапии и операции аз ходих с 2 патерици 19 месеца.Смяната на ставата се оказа ефективна нямам проблеми след операцията.Ревусколизацията се оказа академична операция- ненужна и неефективна намеса.И ме боли ставата и ми се скъси левия крак с 20 мм.

Българските лекари. Аз съм за разпускане на бг медицината и всички операции да се правят в Германия безплатно, защото сме в евро съюза.

Безплатни операции се правят само в Бг.Помнете,че няма безплатен обяд.

Българските лекари са касапи.

Лошото е,че и те не ви обичат.

Няма нужда да го съди. Нищо няма да се получи. Да му изпрати биячи да го потрошат, както те си знаят, защото бой и ебан не се връщат.

СИ ПРАВИ РЕКЛАМА, ЧЕ ЧАШАТА Е НА ПОЛОВИНА ПРАЗНА. ТИ СИ ПРАВИШ РЕКЛАМА, ЧЕ ЧУПИШ ЧАШИ. ПОСЛЕ ДОКТОРИТЕ ВИНОВНИ.

Нека не говори глупости! По време на операцията, се правят измервания и на двата крака, за да се фиксира протезата, и да няма разлкика после в см. Преди 3 години ми поставиха изкуствена става и въобще не ми личи, че имам такава. Импланта се поставя в бедрената кост. Няма такова нещо като по- дълга, или по- къса!

има,има, г-жо Лили. на свекърва ми кракът беше по-къс с 5 см за съжаление от такива "кадърни" докторчета

Грешиш,Лили!Просто си имала късмет.Мен ме оперира същият доктор,който е оперирал Силвия Кацарова.Знам това със сигурност.И при мен се получи разлика с 2 см.И сега си куцам и вече ме боли и другата става.Понякога лекарите си лежат на славата и карат през пръсти.А ние си теглим.

Съжалявам за случилото се с вас, но това, че вие не сте попаднали на правилният лекар, не означава, че аз греша. Не чакайте, а незабавно оперирайте и другият крак, иначе всичко се обезсмисля. Моята операция е направена във ВМА. Там са страхотни професионалисти! Ще им бъда благодарна до края на дните си! Ортопедите там ми дадоха възможност да водя нормален и достоен живот! Няма да изпадам в подробности, ще ви кажа само, че съм родена с луксация, и страданието ми датира от детските ми години, и съм изстрадала не малко. В момента съм на 42г.

Лили, не е само до операцията. На майка ми, лека й пръст, шината се смъкна и се заби в коляното, Изпитваше невероятни болки, миличката. Постфактум ни казаха, че е трябвало да повдигаме крака й нависоко. Дребни неща, нали?

Gal

За сведение на коментиращите глупаци, които оправдават лекарите и смятат,че човек като навърши 60 е за гроба, в Англия преди няколко месеца смениха същата става на 103 годишна баба, най-възрастната пациентка досега с такава операция!

И те като нас имат стави за продаване.

Аз ако бях на теб Силве, тоз лекар здрава става нямаше да има останала...

Некадърните лекари трябва незабавно да бъдат изваждани от системата. След като не умеят занаята не трябва да са в него. От къде на къде трябва да бъдат осакатявани хора. Има толкова други професии. Неслучайно в САЩ има отнемане на лиценз.

и как ще стане това? само на базата на една уж неуспешна опрерация ли ? ами дофтора ще намери поне 5 пациента , които ще са му свидетели ,че операцията, направена им от същия доктор, е успешна. еее при 5 успешни и 1 неуспешна да отнемат лиценз или ... ?

Не е честно, към бъдещите жертви на тоя "лекар", че не казва името на лекаря. КРИВОРАЗБРАНО "БЛАГОРОДСТВО", с вероятно трагични последствия за много хора. А, пък и за "лекаря", от една страна, ще е облекчение със сигурност, да остави професия, която не е за него и която, вероятно, му носи много стрес.

Некадърно поколение иде! Няма да има мира.

Една от малкото естествени, симпатични и позитивни певици в България.никога не съм я чула да злобее, да е надменна или саркастична.Много други измислени певици със самочувствие могат да и дишат прахта

Готин тембър, мощно дълбоко преживяване, голям и силен глас, готино присъствие на сцената...

Случайно през 2012 г. със С.Кацарова бях в Павел баня. Ако знаете колко земен човек е тази жена. А това за тазобедрената става може да се случи и на млад човек, няма значение на колко години си, както се казва пази Боже. Така, че не обиждайте веднага с възраста. Много си е готина жената. Дано бързо се възстанови.

и докторите.

Тая наборка първо да си каже на колко години е, пък тогава да обяснява че дофтора й е виновен.

От каква възраст нататък ни броят за говеда за кланицата, а?

Каква кланица - направо за екарисажа ни броят :).

Никой не ви брои за говеда , но ако си мислите , че докторите са богове се лъжете. Човешките възможности от двете страни - на доктора и пациента са ограничени .

Чукай на дърво, да не те стига,че познавам 25 годишен със сменени стави,заради износване

Старост нерадост .

винаги сте ми била симпатична.Вие сте една много позитивна ,талантлива и добра .желая Ви много здраве и щастие и да дочакаМе внуци.

и от тази вече ми се повръща,не разбра ли,че и е минало времето!

Не се тормози излишно, защото и на тебе ще ти мине времето!

Неговото никога няма да дойде, явно. Така както се е из(а)ка зал.

А,бе,оная ти работа да е здрава!

Трудни моменти! Все пак кой е лекарят? Така всичко се размива.

Не трябва да се крие името на доктора, за да не пострада и друг пациент.

за да му каже името в този контекст, с тези обвинения, може да се счете за клевета. Тъй си мисля (не че не се знае името му, както пишат други в коментарите).

Радвам се от сърце, че се възстановявате бързо и че втората операция е успешна! Браво на опериращият лекар! Не разбирам друго, защо не казвате името на лекарят, който ви е причинил много болки и изменения във физическото и психологическото състояние. Това не е въпрос на конфликт, а благородна мисия на откровен човек, който МОЖЕ да предпази от търговци, а не лекари много хора. Това не е знак на почтенност г-жо Кацарова, това е лицемерие към онези, които биха се предпазили от подобно на вашето страдание. И като криете името на един, то знайте, че тези които щяха да ви благодарят за информацията щяха да са стотици потенциални пациенти на некадърни лекари! Не съм очарована от написаното от вас, а по- скоро съм гневна на бездушието ви, към съдбата на другите хора с вашият здравословен проблем. Срам!!

Д-р Тивчев е човекът, който е оперирал г-жа Кацарова преди 6 години. Не издавам някаква тайна - ако напишете в гугъл, ще ви излязат хвалебствените статии за него от преди 6 години

Преди 6 години обясняваше д-р Тивчев какъв страхотен професионалист е, сега - той бил виновен, ама не му казва името. Истината е, че тя е подписала информирано съгласие и е била наясно с рисковете на интервенцията. А лошия резултат често не е от хирурга, а от неспазването на препоръките след операцията.

В този и не само в този случай се подписва такова споразумение. Но за конкретния случай смятам, че виновен е докторът защото не е преценил колко да "вкара" ставата в тазобедрената кост. От там и разликата в дължината. Ставата се лепи към костта и при нормална "експлоатациа" няма начин да се размести.

Напълно сте прав за това, работила съм с доста лекари и този не ми е от любимите, нито като специалист, нито като човек. Както навсякъде, и сред ортопедите има страхотни лекари, и пълни некадърници

само не разбрах защо е чакала шест години.

Няма по-дълга или по-къса става. Ставата се вкарва в костта колкото е необходимо и с това се регулира дължината на крака. На майка ми са сменени и двете стави. Имам представа за какво говоря.

Точно така. Разликата при различните размери стави не е в дължината, а в дебелината, тъй като канала на костта на всеки човек е с различен диаметър.

Всички ортопеди в България са ТЪРГОВЦИ. Вземат от фирмите доставчици комисионни в зависимост от ставата между 1200 - 2000 лева. В крайната цена е включено комисионното на лекаря. Плаща се на касата на болницата стойността на медицинското изделие и те после превеждат сумата на доставчика който пък се разплаща с орто-трепача търговски.... Хора настоявайте директно да се плаща само на доставчика и се договаряйте с тях за цената. Нека Валя Ахчиева да се срамува от предаването си че после нищо не направи за да види резултата от предаването си... Отново да провери в ПИРОГОВ какви комисионни се вземат за поставянето на една протеза ... И защо трябва ПИРОГОВ болницата да взема 10 % от стойността на протезата - това е срам и позор за една такава уникална болница. Превърнали са я в МОЛ хората ръководещи болницата и клиниките по ортопедия... Г-жо Ахчиева - самосезирайте се...!! Спите ! Хора - Бдете !