Канелата улеснява ученето

Канелата улеснява ученето, като подобрява разбирането.

Обратно в новината

Коментари - Канелата улеснява ученето | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Канелата съдържа кумарин,който е токсичен.Полезните и вредните действия на канелата са известни от векове.Истинската канела е Цейлонска и при нея кумаринът е по- малко,а полезните действия повече- за разлика от Касията/cinnamomum cassia/.Действието на канелата при всеки организъм е различно- зависи от неговото състояние,заболявания, поносимост на веществата,които съдържа и т.н.Количеството канела също има огромно значение, както и честотата на приемите- това също е индивидуално.Ако се ползва правилно канелата е определено едно чудо- при високо кръвно, диабет, за сваляне на килограми, за концентрация, лек антидепресант, против остеопороза, силен антиоксидант...

Точно така. Да добавим, че мляната канела в пакетчетата от магазините за съжаление е касия, а не истинската цейлонска канела.

Касията е с по- тъмен цвят и е по- друга на вкус- идва от Китай,Индонезия,Виетнам. Цейлонската е по- сладка от нея и е с по- светъл цвят. Пръчките на цейлонската са навити само в една посока, а при касията двата края на кората се навиват навътре и самата кора е по- дебела от тази на цейлонската и по- твърда. На опаковката трябва да пишеCinnamomum Zeylanicum. Има разлика и в цената, но си струва. Съхранява се на хладно ,тъмно и сухо,в добре затворен съд. Това също е важно.