Лъжица семена от чиа съдържа повече калций от чаша мляко

Наскоро учените потвърдиха, че редовната консумация на зърна, семена и ядки е ключова за дълъг живот, тъй като понижава риска от възпаления

Обратно в новината

Коментари - Лъжица семена от чиа съдържа повече калций от чаша мляко | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ама ние от 2ш год. не сме яли истинско мляко - чията може да е полезна за азиатците и южно-американците, но за нас в европа - едва ли - освен това постоянно показват фалшива чия по т.в., подобно на нашето погребано от демокрацията натурално и здравословно кисело мляко

Ама дали по нашите ширини сме генетично програмирани да го усвояваме това нещо, приличащо на попови лъжички? Иначе сигурно са прави, предвид това, че не е ясно млякото, колко е мляко вече и през какви процеси на преработка минава.

По нашите ширини не сме програмирани да консумираме и домати, картофи, царевица, патладжан, чили, ананаси, какао/шоколад/ и т.н., щото Колумб ги е донесъл в Европа, ама ги консумираме.

Когато меся хляба, слагам и семена от чия. Получава се интересен вкус. Изобщо всякакви ядки добавени в хлябът го правят вкусен.

" Лъжица семена от чиа съдържа повече калций от чаша мляко" Лъжица гасена вар съдържа повече калций от канче чиа. И какво от това?

Пра-пра-прабаба ми не пропускаше лъжицата чия всяка сутрин. Още е жива, дейба чията...

:)