Холандец реставрира къщи в Разград

Холандецът Том идва за пръв път в България преди 8 години. Още тогава се влюбва в дивата природа и автентичните стари български къщи.

Обратно в новината

Коментари - Холандец реставрира къщи в Разград | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само ние нямаме очи за хубавото и българското..Каквото имаме ще го продадем за пари..А чужденците идват и ни купуват къщите..Скоро те ще станат собственици,а ние ще живеем под наем...

Ние имаме страхотна природа, кухня, традиции...........н не ги оценяваме достатъчно.все трябва да дойдат чужденци да ни откриват топлата вода.

Е на това му се вика колунялна история.........измр възрасните хора дали живота си за тия къщи и бездетните им внуцища ги разпродадоха на обезличените чуждоземци! Бог да прости Бългагия!

Аз гледах всички досегашни епизоди по телевизията - вкл. и този с Том. Браво на него! Най-интересното обаче беше как тези чужденци се изказваха за своите страни (не само българите говорят лошо за родината си). Какъв безсъдържателен псевдоживот са водели, как нищо никога не се случвало, как единственото, коет оправели било да ходят на работа и да се връщат вкъщи, как искали най-после да остареят, за да се наслаждават на живота - това дословно казаха! Хубаво би било българските нихилисти да можеха да чуят това, за да разберат кое е хубавото на живота по нашите южни ширини - родството и приятелите, които не изискват специални договоряния, за да се срещнем с тях, наличието на доста близки хора, с които да си споделяш, да им се оплачеш, да можеш без предварителна заявка да отидеш до родителите или баба си и дядо си, да лелите си, или до съседа в село, да пийнеш едно и да си поприказваш и много други неща...

Част от сниманите къщи са от с.Помощица. Начинанието на Том наистина е похвално и би трябвало да послужи за вдъхновение на доста нашенци. Единствения ми съвет към него е да не боядисва дървените части на къщите в ярко синьо или ярко зелено, а стените в жълто-интересно е, но никак не е характерно за българското село и разваля общия фон.

поредицата филми са прекрасни !!! гледам ги с най -голямо удоволствие,,,

Interesno be6e da se vidi kak holandcite namirat krasotata v ina4e trivialni predmeti. Restavraciqta e mnogo dobra. Bravo

Само ние не сме способни от това,което имаме да правим пари.Човека съчетава приятното с полезното.Хем се забавлява тук,защото там е сивота безбрежна и в отношенията и в храната,хем на тъпите си сънародници им взима парите.Но от цялото му забавление за бедния българин остават 5000 лв- от продажбата,а на него 50000евро.Но това е животът.Който не го мързи и е отворен - печели.Който го мързи(собствениците и те могат да си реставрират къщата )малко ,по малко и да вземат те сериозната сума,но на българина му дай пари в брой и не го търси за работа.

bravo !!!