Социалната изолация е толкова опасна, колкото и пушенето

Учени от Харвардския университет откриха връзка между социалната изолация и нивото на фибриногена, свързан с инфаркти и инсулти.

Обратно в новината

Коментари - Социалната изолация е толкова опасна, колкото и пушенето | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За някой хора общуването с други хора е толкова дразнещо и изчерпващо енергията им, че предпочитат да се изолират от себеподобните си. Трудно е да намериш хора, които да не те разочароват.

Коригирайте си статията-има противоречиви изречения!

Изолираните видове в природата живеят много дълго, и във всеки случай - по-дълго от стадните екземпляри От този същият университет не твърдяха ли, че честият секс удължавал живота?

Изследване от 2015: умните живеят по-дълго. Изследване този месец: умните обичат самотата. Изследването днес: самотните имат увреждания колкото пушачи Изследване от 2013: пушенето съкращава живота минимум с 10 години. А СЕГА ДЕ! Последно?

Извод: Бъди тапир, живей дълго (за да плащаш данъци, иначе не си ни притрябвал)!

Точно това си помислих и аз:-))

Учените напоследък обясняват простите неща много сложно и сложните неща толкова просто-като това. В социалната изолация има повече положителна страна, отколкото отрицателна. За социална изолация има причини. Тя самата е бягство и в моменти на стрес има релаксиращ ефект. От друга страна самият стрес може да доведе до нарушаване на имунната система, високо кръвно и депресия. Дъргосрочната социална изолация е свързана с депресията и тогава единствен изход от нея е борбата. С една дума, когато усети човек , че някой или някои му вдигат кръвното е добре да се изолира от източниците. Или да се бори- т.е. да не позволява да му вдигат кръвното като не ги отразява и гони единствено своите цели.Само тогава е победител в тази борба. Всичко е индивидуално и зависи от типа на човека. А когато нямаш хармония със себе си и сам си вдигаш фибриногена,означава че си в лоша компания и трябва да потърсиш правилната:)

В едно нормално общество, социопатията е болест. В едно болно общество, социопатията, може да е единствената възможност за психическо оцеляване и съзряване. Най-бележитите цивилизационни скокове са били водени от хора, които до неотдавна са били отшелници.

Не мисля, че е така. Просто съвпадение. Може тия хора за това да не са общували с много, заради тези т.н. фиброгени. Така че кое е пурво яйцето или кокошката.

Стою

Че кво му е извън темата на поста на Bavanios? Така си е.

УчЕните са гоУема работа.

Според скорошна статия пак тук, хората, живеещи в самота и изолация, са по-умни от останалите. След днешната статия се налага следният извод- за да сте здрави, бъдете прости и тъпи, щото изолацията, пряко свързана с високи нива на интелект, води до редица заболявания!

Написаното от Вас не е вярно. Скорошната статия твърдеше, че умните хора предпочитат често да остават сами, а не че самотните хора са умни. Схващате ли разликата? По днешната тема - пак откриха топлата вода... Т.е. че човекът е социален бозайник.

А Вие схващате ли разликата да се пошегуваме с безплодните напъни на учЕните да ни убедят в една или друга теза и сериозния коментар?:)