Учени: Червените боровинки не помагат при пикочни инфекции

Aмерикански учени установиха, че екстрактът от червени боровинки нито предотвратява, нито лекува инфекции на пикочните пътища.

Обратно в новината

Коментари - Учени: Червените боровинки не помагат при пикочни инфекции | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На мен пък си ми помага червената боровинка...все едно какво пишат...Като почна да я пия моментално усещам облекчение.

Изследвания, Наука, БОШЛАФ. Тълпата мрази науката. Тълпата страстно жадува популизъм. Тълпата копнее за митове, звучащи "природосъобразно и естествено"... Изобщо, от дълбока древност ТАРИКАТИТЕ винаги процъфтяват! Само дето вече не са мангали у фургони, а излъскани такива с вратовръзки и ... Налиииват на тълпата синтетични (!) билки, хранителни добавки, хомеопатия - все неща с производствена цена НУЛА, продадени на цена на порядък по-висока от тая на истинските (според Тълпата - "лошите") ЛЕКАРСТВА. Ама Тълпата ЛАПА... Обича да ЛАПА... К'во да я прайш, женски й манталитет. И тъй ще вървят отпадъци и плевели като лимец, тофу, хранителни добавки и химични витамини, нишесте над което е баяно (хомеопатия!) петролни "етерични масла", та чак до снобските мухлясали западни лукс "сирена" с високо съдържание на пот :)))) ТЪЛПАТА ИСТИНАТА НЕ ОБИЧА!!!

АЗ СЕ ЧУВСТВАМ ПЕРФ ЕКТНО С ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА НА Ф ИРМАТА БУРОВ... КОГАТО ПОЧУВСТВАМ БОЛКА В КРЪСТА И ДИСКОМФОРТ, ПИЯ 10 ДНИ И НЕЩАТА СЕ ОПРАВЯТ... А АКО ОТИДА НА ЛЕКАР, ТАМ СА ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ, ЗАЩОТО ТЕ СА "ВЪРЗАНИ" С ФАРМАЦЕВТИЧНАТА ТЪРГОВИЯ И СТАВАМЕ "ОПИТНИ ЗАЙЧЕТА"... ПО ПРИНЦИП БОРОВИНКАТА ИМА ПРЕКРАСНИ ДРУГИ КАЧЕСТВА, ТАКА ЧЕ НЕ Е ВРЕДНА ЗА ПИЕНЕ, ОБРАТНОТО. ПРЕДЛАГАМ ДА НЕ СЕ ДОВЕРЯВАМЕ НА ВСИЧКИ, КОИТО ДНЕС ЕДНО ПИШАТ, УТРЕ ДРУГО... ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ ПРИЯТНА НЕДЕЛЯ!

Е, щом съдържат мощни антиоксиданти, ще ги пием, въпреки немощта към пикочните ни инфекции. Може да се разхождаме целите опикани, но пък млади и красиви.

Със сигурност, за да го прилагат по цял свят, то е било на базата на изследвания, които са сочели, че червената боровинка лекува. Възможно е с времето бактериите да са станали резистентни. Те към антибиотиците вече са резистентни, та към едни боровинки ли....

Вероятно братята амереканци, са измислили нови лекарства тип"химия"за лечение на пикочните пътища и се обръща твърдението за ползи от натуралната "американска боровинка".За бога хора, не ги слушайте,живейте така както Ви подсказва инстинктът,близко до природата ,не до аптеката!

И като отидеш на лекар, предписаните лекарствени продукти са с червена боровинка. Всички добавки и лекарства за инфекции на пикочните пътища са с червена боровинка?!?

Това е новина поне от около 7-8 години, тогава за последно си купих онези хапчета от аптеката...ъъъъ...не ги помня, които бяха с червена боровинка. Дори когато направиха откритие, че не помага, продължиха да го продават, та чак и до днес.