Цезаровото сечение влияе върху човешката еволюция

Редовното прибягване до цезарово сечение влияе върху чорвешката еволюция, сочат резултатите от изследване, цитирани от Би Би Си.

Обратно в новината

Коментари - Цезаровото сечение влияе върху човешката еволюция | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има много разглезени майки, които предпочитат цезарово сечение, за да не се напрягат.

Напредъкът на науката и цивилизоването на битието на хората не може да остане без съществени промени в самите хора и техните организми. То вече без хапчета за какво ли не човекът не може да оцелее. Та не е само начина на раждането. Още от самата бременност навсякъде се дават да се пият разни витамини. Та нима преди 100 години бременните ни баби са взимали редовно витамините си, както сега правят жените. Сякаш не са бременни, а са болни ...

Секциото води до друг по-значим проблем, свързан с биома на детето. Естествено е детето да мине през родилния канала и да поеме от добрите бактерии на майка си. Вече има второ, даже трето поколение деца, родени със секцио, при тях се наблюдават значими болести, свързани с липсата на приемственост на биома....

Тесният таз сам по себе си не е проблем. Познавам раждали жени, които събират дупето си на лист А4. Както и противоположния вариант (лист А3 и нагоре), при които се наложи цезарово сечение заради неправилно положение на плода. Най-общо казано проблема с неправилното износване и раждане се наследява и мултиплицира заради напредналата медицина. Но спомагането за наследяване на лоши гени важи за почти всички медицински дейности, като почнеш от зъболекар и стигнеш до д-р Енчев.

"Тесният таз сам по себе си не е проблем. Познавам раждали жени, които събират дупето си на лист...." Статията е за т.н. малък таз, където е родилния път. Той няма нищо общо с големината на дупето, има жени с големи такива, а малкият им таз е толково тесен, че бебето не може да мине.

От тази мода на анорексички, все повече момичета на 20 години изглеждат като недоразвити момиченца. Хранете се ЗДРАВОСЛОВНО момичета. Има си спортове, ако искате да сте стройни. Вече другото си е божа работа, ама поне да не се осакатявате излишно.

Напълно безсмислена статия!

Авторът не очаква в определен момент повечето деца да се раждат с цезарово сечение. И от къде е сигурен авторът. В България вече повечето деца се раждат така. Изглежда българките са с най-тесния таз. Или българските лекари са с най-дълбоки джобове.

Естествения подбор при хората отдавна вече го няма. И по това основно се отличаваме от животните.

Да се чуди човек как са се промъкнали тесните тазове през всичките векове без цезарово сечение?! Би трябвало отдавна да са изчезнали.

да, точно! мяй нямат отговор