Защо принц Уилям никога не носи брачната си халка

След петгодишен брак и две деца херцогът и херцогинята на Кеймбридж Уилям и Катрин все още изглеждат много влюбени.

Обратно в новината

Коментари - Защо принц Уилям никога не носи брачната си халка | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами и най-мъдрият си е малко прост, както е забелязал Шекспир. Та Уилям още не е най-мъдър, но си е показал простотията. Може да привлича внимание по положителен начин, не като разваля доста красива и не религиозна традиция. Халката пречи само при определени дейности. Като лети например може да я сваля. За фобия си има лечение, не е непосилно да бъде преодоляна.

пръстените са много неудобни, халки или каквото и да било, и аз не мога да понасям нещо да ми се мотае по пръстите, така че го разбирам

Егати и задълбочени коментари за един пръстен на някой си,който и еня си няма за нас.Що така не коментираме сл.правителство или нещо друго важно? При нас всичко е важно отчайващо(риторика).

За мен и съпруга ми този ритуал е без значение,спазихме го на сватбения ден и толкова.И вече 36 години ,слава на Бога,сме щастливи заедно.

Ако двама души се обичат, какво значение има дали ще носят халки, това просто е формалност, и с халка се изневерява - чувствата и уважението са важни!

Тези правила са валидни за хора,които не са посветени в служба на нацията и обществото.Монарх означава служба за цял живот.Не напразно е казано'' Тежка е Царската Корона,но блазе на онзи ,който я носи.'' Има много облаги,но липсата на личен живот и лични решения без да са съгласувани с правилата на Монархията като институция са немислими за един Моинарх- за тях е дълг и дълга стои над индивидуалните желания.

За Принц Уилям не е от значение-той е роден Принц,но Катрин носи пръстените,защото за нея е нещо голямо да е част от Кралското семейство и е малко като демонстрация от нейна страна като че ли...Не всеки ден позволяват на момиче от средната класа да стане бъдеща Кралица -Консорт*Тоест Кралица с представителна роля без легитимните права на Монарх-тя няма да има пълните права да взима законни решения като Кралица Елизабет Втора,а ще придружава съпруга си,когато стане Крал на Великобритания,защото титлата й е придобите чрез брак,а не по наследство.

Да, даже съм гледал порнофилми, в които актьорите са с халки. Е.ът се с по 5-6 човека в един филм, ама са с халки :))

Британското общество е силно класово независимо от ''вятъра на промените'' и такова ще си остане.ВБритания има стриктно израсена Висша класа,Аристокрация,към която принадлежПринц Уилям по рождение;Средма класа,чиито представител е Катрин Мидълтън и семейството й преди брака и с Принц Уилям;Работническата класа.Като представител на по-ниско стъпало в класовото общество Катрин Мидълтън няма право да поставя брачен пръстен на Принц,който от по-висша социална класа...Приказките ,че е обияал да носи пръстени са извинение за пред масовия читател....Монархията има строги правила и индивидуалните прищевки нямат превес....Всеки Монарх се заклева,че ще служи вярно на Монархията и ще работи за опаването и просперитета на Короната;Правилата на Институцията са над личните желания.Затова Принц Уилям няма брачна халка.

Бла, бла, бла....

Ти си бла,бла,бла

Думата ''МОНАРХИЯ'' означава стриктно спазване от Монарсите на правилата на институцията,полагане на всички и всякакви усилия за просперитет и успех на Кроната.Тук няма лични предпочитания,а правила,които не се обявяват на глас,но те се спазват стриктно.Само равнопоставени младоженци имат право да сложатбрачни халки един на друг както принц Чарлс,който е престолонаследник и Лейди Даяна,която беше потомка на Английски аристократи.Тък като Катрин е комънър,момиче без аристократично потекло тя няма право да постави хълка на Принц Уилям-не е потомствена аристократка и това истината защо тя не сложи хълка на Принц Уилям по време на брачната церемония и защо той не носи такава.По силата на Монархията бракът му е неравностоен.Ако Катрин беше потомствена аристократка,тогава вазимно щяха да си разменят халки като при нормална брачна церемония.Други коментари са измислица,защото ако Катрин му беше сложила халката,тогава можеше да се говори,че не обича да носи пръстени и не я носи.Тя нямаше право по законите на Институцията да миу сложи хълка тъй като е с по-нисък социален статут от неговия.Ако беше аристократка щяха да имат равен социален статут!

Хубави са обясненията, но все пак думичката е Халка, защото многократно е написана погрешно.

Благодаря за поправката!видях грешките,но коментара беше вече публикуван.Все пак Ви благодаря .

Много са мъжете, които, за разлика от нас - жените, не обичат да носят пръстени. Моят още след сватбата ме убеждаваше, че е опасно, защото като работел, можел, представете си, с някакъв инструмент да си откъсне пръста. Кандисах и оттогава не си носи халката. Може и Уйлям да е казал същото на Кейт и тя да го е разбрала. Въпрос на избор.

Ще се опитам да обясня - собено опасно е когато се работи с ниско напрежение и голяма мощност. Ако пипнеш 24 волта с гола ръка много слабо ще го усетиш, но ако си с метален пръстен (каквато е халката) става на реотан и пръста два фира.

Аз носех пръстен и ми се наложи да ми го махат почти хирургически. Травматолога ми каза след това никога да не нося пръстени поради формата на ставите на фалангите, която имам. Предполагам че има доста мъже а може би и жени така, но изтъкват някакво друго оправдание. Интересно че базирайки се на това жена ми каза че и тя няма да носи ;). Всъщност не е особена работа.

А някой има ли идея , защо в България носим сватбените халки на дядната ръка, а в западните страни на лявата ?

Без да съм 100% сигурна мисля, че на дясната ръка брачна халка носим ние - православните, а другите я носят на лявата. За католиците съм сигурна, че е така, но как е при протестанти и други християни нямам точна представа.

Дали е брачна или не в България е прието женените да носят халка на дясната ръка,а неженените-на лявата.

Защото сме православни.

Макар това да не е точно така, защото и в двата случая има много изключения, при православните традиции халката се носи на дясната ръка, отчасти защото е споменато в Библията. Практиката брачната халка да се носи на лявата ръка произхожда от суеверието, че има вена, която от там отива право до сърцето. Така халката символизира силната връзка между мъжа и жената. Тези традиции не са еднакви в различните държави, култури и народи, така че не са нещо, което се диктува строго от различните религии и вярвания.

не е суеверие...

Нормално, много мъже не носим, не за друго а защото работим с ръцете си, аз пробвах 2-3 месеца и не удържах

И аз не нося, и жена ми не носи. Омаляха ни. Защото ни пораснаха ЕГН-то и благосъстоянието. Обаче носим на без парно, на непочистени улици, на скапано здравеопазване, на политически и житейски простотии, на високи данъци и ниски заплати. На какво още? А, да - носим на свинско и винско. Наздраве на целия бар... упс, форум де!

за да не я загуби

Така крие ,че е женен.

А как крие, че е принц Уилям?

Защо принц Уилям никога не носи брачната си халка Защото клетото момиче, по аналогия с майката на тоя рептил, е използвана само за донор, но не е от семейство на "богоизбраните" сектанти, имащи претенции да управляват света

Разликата е, че майка му имаше право и сложи брачна халка на баща му за разлика от тая.

Не носи, защото няма брачна халка.

По-интригуващо е защо Кейт ходи без бельо.

Е това си е форма на протест срещу всякаквите там фалшиви ритуали на социализацията на всички нива. Браво на принца, намерил си е начин да потъпка по някакъв начин вековното и вечно ЛИЦЕМЕРИЕ!!!

Да не е птица, че да бъде маркиран къде лети и къде каца.

Жизнено важно ми беше да науча тази новина. Благодаря ви дир.бг :)

Преместих си го.

Пръстена, предполагам.