Как да спим спокойно в летните горещини

Спокойният сън в летните горещини е непостижим за много хора. Как да си набавим така необходимата нощна почивка в непоносимите жеги?

Обратно в новината

Коментари - Как да спим спокойно в летните горещини | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Живея в Лас Вегас. Насред пустинята Невада. Лятото нормалните температури са 40-45 гр денем и 30-35 нощем. Понякога удря и 50 през деня. Тук няма къща,апартамент,автомобил ,офис или магазин БЕЗ климатична инсталация. И НИКОЙ,АМА ВЕРНО НИКОЙ не се е разболял досега от това,че спи на климатик, включително и бебетата. Това са пълни глупости,че вижте, в климатика имало гъбички,вируси или друго . Ами ако не си го чистил с години,ще има,съвсем нормално е. То и гащите си ако не сменяш с години,ще се разболееш,нали ?

Като попрочетеш глупостите из Дира, и като им се похилиш здраво - после много хубаво се спи!

МАЛЕЕЕЕЕ , ГЛУПОСТИ !!! КОЙ ГИ ПИШЕ ТЕЗИ НЕЩА !!!

Глупости на търкалета! Пускам климатика и отпрашвам... Освен това, ако си бил на дискотека до 2 часа, а после до 3 си е..л каквото си забърсал там, едва ли ще ти е до това да си замразяваш пижамата във фризера!... Пълни, пълни дивотии пишете...

При спане на висока надморска височина няма жега , а има студ нощем.Няма значение колко градуса е в София , Пловдив и т.н.Отиваш в Рила на Заслон "Еверест" на Леденото езеро ,под вр.Мусала"/мисля,че е над 2700 м./Там се спи с три одеяла през юли и август, когато в София е 40 градуса през деня.Даже сутрин/ако търсиш още студ/ можеш да се овъргаляш в снежната преспа , която е постоянно там и е много години.В Пирин също има аналогични варианти.Стига сте се оплаквали ! Не може да висиш ежедневно само в МОЛ-а и да търсиш климатиците/които не могат да заместят естествения свеж въздух/.Наистина трябва да се ходи доста догоре , ама който го мързи ,да се пържи.

На висока надморска височина не се спи добре. Никога не мога да се наспя на Мусала, но пък затова след 5 часа сън се едно съм спал 10 часа.

ахам отиваш на палатки в планината и гледай какво става... 5-6 градуса е сутринта... Жега ли....Ти да видиш. Иначе най-добре е климатик дето не ви духа директно...

тва с бельто във фризера кърти мивки! как може такива слабоумия ве?

пуснете си климатика, но не го настройвайте да хвърля скреж, а по-умерено

Я па най-леко спим като избрулим половинка шльокавица преди легане... Зимата ми е топло, летото- ладак... Климатик мен ми не требе....

вие думата климатик чували ли сте или сме още по времето на бай Тошо?? какви купички с лед?? хахахах

е не сме всички на хранилка към източването на някой еврофонд, че да можем си позволим климатик и ковсумацията му под формата на сметки за ток! нали се сещаш, че и този климатик е произведен буквално с робски труд в Азия, а в България нищо не се произвежда, освен трандпортиране на хартиики напечатани от Европейската Централна Банка и БНБ. в тоя смисъл, не виждам защо има изненадани, че повечето хора са без климатици и на ръба на мизерията.

Ти ако си мислиш, че с пижама във фризера и с купички лед ще ти излезе по-евтино, отколкото с климатик... да не говорим а разправията и това, че всеки момент можеш да се събудиш от леден душ покрай някое оливане... Авторите определено са слънчасали.

И без да сме в мизерия, не всеки има климатик във всички стаи. А и да се спи на включен климатик си има доста минуси. На мен лично, не ми харесва.

Хайде стига глупости. Не е никаква жега това в България. Ние емигрантите в Кипър какво да кажем? 40 градуса цял ден а през нощта не пада под 30. Юли и август 50. От другата седмица 45. Цяла нощ се потиш без да се движиш и то чисто гол в леглото без да се завиваш с нищо. Спи се на вентилатор. Без вентилатор умираш. Няма климатик и вентилатора трябва да те духа цяла нощ иначе не може да дишаш нито да заспиш. В България през нощта поне разхлажда...и е добре. Докато тук в Кипър и през нощта е жега и е над 30. Разхлаждане няма. Нека българите от БГ да дойдат тук в Кипър да видят какво се казва горещина..... и да работиш на това време. А дъжд от средата на май до средата на октомври никога няма. Нито капка. Сухо много тежко слънце по цял ден месеци на ред. Нищо общо със слънцето в България .

Ти сам казваш, че си емигрант. Защо да идваме да видим как се чувстваш. Някой насила ли те заведе там на жегите? Ами да беше емигрирал в Швеция или Норвегия. Там няма жеги.

Колега, разбирам те прекрасно. Теб и всички останали емигранти. Напишете писмо на Боко Рапоня, на Костов, на Секскобурггота, на Станишката, Доган, Местан, Волен, Каракачнката да ви закупят климатици. Заради тях сте на тоя хал, и заради тях сте в Кипър. Пък в крайна сметка- един климатик не е милиони- направете партия- купете си на изплащане...

Мислех си, че само аз нямам клматик. Оказва се, че все още е доста наболял проблем за мнозина. Аз пък да кажа друго - вероятно не ви е известно, че при температура над 26 градуса мозъкът губи частично способността си да функционира. С всеки градус, който превиши 26 производителността на труда спада с 10%. Така при температура 35 градуса сме напълно негодни. В Германия, ако се работи на температура 26 градуса , плащат вредни. ИЗВОД - дайте си пълна почивка през лятото, така или иначе сега няма да можете да свършите /почти/ нищо.

Това са пълни глупости. Цял Кипър работи по 9 - 11 часа на ден при 45 - 50 градуса температура. И с един почивен ден в седмицата. Мозъка си бачка. И производителността на труда не спада, защото ако спадне и си аут.

Гърците са известни с мързела си и скатаването през летните жеги. Кипър да не е нещо по-различно?

Каса бира под леглото също помага

И Анелия да внимава

голяма част от тия съвети, като изключим 1-2, например да не се тъпчиш като прасе преди ягане, да се проветрява нощем, а още по-добре рано сутрин, защото тогава въздухът е най-хладен. Ама какви са тия чаршафи във фризера, лед пред вентилатора, да спиш отделно с половинката си и прочие глупости? Абе те, съвременните млади, и без това почти не правят секс, щот живеят в нета и си проверяват фейс-клозета през 10 минути, остава и вечер да спят в отделни легла или стаи. А пещерните хора са живели в пещери, не за да им е хладно, а за да им е топло през зимата и защото не са умеели все още да си строят къщи и колиби. Баси специалистите, баси чудото!

Монтирайте си климатик. Задайте на 24-25, слаба струя на въздуха в посока най-далеч от леглото - така се спи най-добре и в днешно време всеки, които може да си позволи да чете новини онлайн, може да си позволи да си монтира евтин климатик, който да използва само лятото. Всичко друго - чаршафи във фризера, бутилки с вода, хлад за главата, без гушкане - ала, бала глупости!

Климатик не е добре за малки деца, филтрите на практика разможават бактерии и вируси а не ги изолират. Точно с климатик чове се разболева най-лесно. Аз лично не препоръчвам климатик. В Африка дори, избегвах да го ползвам. След големо обдухване, спокойно може да си докараш настинка или грип, или там кото идва да го наричеш. С малки деца, с климатик, очеквай големи ядове. най-голем е проблема с излизането навън. Седип вътре на прохлада, но ко правиш като трее да излезнеш? от 18 градуса на сенка, излизаш в шоково състояние директно на 40 или дори 50'Целзий, често директно под силното слънце. Телото получева шок. Неминуемо. Точно това опитах да обесним - да се избегват шокове. Седиш си кротко на сенка и пиеш горещ чай и се потиш - за да държиш телото си в постоянно температурно състояние. сека разлика резко нагоре или резко надоле особено за сърдечно болни хора или други болни, или чувствителни като деца, жени в мензис....абе хора в криза...за тех сека голема температурна разлика може да е последната минута живот. Ти убиец ли искашда станеш с проповедване на текиви големи температурни разлики. Това се опитах да ти обесним - без големи температурни разлики. Вън или вътре, просто защитен и телото получава сичко необходимо но с избегване на големи температурни разлики. Никога нема да разберем защо на некои ора им е толко сложно да мислът и да извършват логическа мислона мозачна дейност. ДръШ се на 18 градуса кога навън е 40 - и глей ташак кога излезнеш щото искаш да идеш до магазина или до аптеката.....точно за 5 минути може да паднеш в несвяст на тротуара и да си късметлия ако некой иска дати извика бърза помощ....

на тебе какъв точно ти е проблема, че висиш непрекъснато у нета и спамиш като за последно под почти всички статии във всички рубрики? Аре малко да се успокоиш и да ни оставиш повече въздух за дишане, като не ни натрапваш непрекъснато постоянното си присъствие и мъдрите си съвети!

Съгласна съм безусловно само с бутилката вода до леглото нощем. Останалото ми идва нанагорно. В такова летно време което описвате, аз сменям чаршафи секи ден. Не се влиза вчаршафите ако не си току-що изкъна, понякга с ледена вода. Твоя си работа, но изкъпан и чист. Най-мразим мазен потен космат индивид в леглото. Гоелм прозорец с мрежа за насекоми, течение ако трее, ако не може малко, ама малко климатик (мразим да ми докарва настинка и го държа на най-слабото ниво, но пък постоянно). Тъмно в стаята и с инсенс предварително, да нема меризми или дразнения. Тихо. Спокойно. Прохладно. Може ноооооооо тиха мусика, ако съм страшно отчаена и не моем да се успокоим. Съветите за студена храна и напитки са погрешни. Секи който е ходил в Африка знае че в голема жега се увиваш в пластове дрехи за да те не облъхва жегата директно. Също се пие горещ !!!!! чай. Никога студена вода. Може да си докараш инфаркт ако пише ледена вода в голема жега. Тялото требе да е подготвено и не може да му дадеш голема температурна разлика, това трепе директно нерви и сърце. Стомаха страда и отказва да смила храна, ако се храниш с храна, която последователно дава големи температурни разлики на тялото. Требе да е близко до телесната температура или по-горещо. Студено се дава ако направо си слънчасал или си в инфаркт, демек ако е спешно и тялото е отачяно за охлаждане, но си е температурен удар и това също трее да се отчита. Денем шапки и изобилие от пресни сокове и чай. Храната само пресно и свежо, ше забравите за паржоли и готвено с часове, пържено и подсладено. Добавяйте шипка сол към сека чаша вода. Солта требе да е чиста, най-добре розовата хималайска. Но и обикновен йодирана е добре, каменна също, стига да е чиста и проверена.

Плодови сокове дават минерали и витамини ноо необходими в такова време. Ако нямате достатъчно сокове и плодове, тогава (това е краен случай) взимайте таблетки, но най-добрия вариант е чисти и органик плодове и зеленчуци. Внимателно с пресно млеко, да не си докарате диария или хранително разстройство. Същото с месото. Останалото е здрав разум и следене на телото да не се нагрее твърде много. В случай на прегряване, веднага компреси с мокри кърпи и обливане с вода.

Трик, който научих в Северна Африка. На всеки час изпиваш голяма чаша горещ ментов чай (може и друга билка, може и просто вряла вода, а може и просто гореща вода с лимонов сок). Защото изпиването на гореща вода или чай кара тялото да се изпоти, а потенето го охлажда. Потиш се на всеки час, но път тялото се регулира само и не се натоварва рязко. Също така открих, че това е открито като ефект от шумерите, които са го правели редовно в големи жеги и също така са държали големи съдове с вода на публични места, със специфична форма на кофа с кръгло дъно, с няколко дупчици по края, за да пропаква вода по стените отвън. Тези капки вода които обливат вънните стени са действали като охладител, докато се изпадяват по външните стени, и така водата в съда е била винаги прохладна. На същия принцип се охлажда и бира, и вода, и човешко тяло. Обливаш с вода и при изпарението на водата или генерираната човешка пот, тялото се охлажда. Изглежда незначително и много хора подценяват отличния съвет, но истината е, че постоянното охлаждане е по-добрия вариант от рязката смяна на температури, която в някой случаи ако е много рязка, може директно да те убие. Постоянното потене не много интензивно, буквално може да ти спаси живота в горещ летен слънчев ден в Африка. ПС: африканците ни гледат все едно че сме луди, като се излегнеме под прякото африканско слънце да се печеме. След първия ден и болезнения урок, как'ви Роксана схвана далаверата и се научи да е внимателна със слънцето. Нооо...трее дасе опариш. Свалях пластове кожа поне 1 месец след като се прибрах, тека се бех ощавила на силното слънце в африка ......

Ако хималайската сол е онази розовата, точно тя НЕ Е чиста. Има железен оксид за цвета, демек ръжда.

Аз си пускам климатика

През деня дори завесите на спалнята са спуснати, отваря се за цяла нощ след залез слънце. Цял ден не много топъл и не много сладък чай.

Строителен инженер съм от известна фамилия в строителството в миналото. Завърших в Германия (ТУ Щутгарт) и около 8 год. работих в голяма строителна фирма, която въведе т.н. едроплощен кофраж у нас. За голямо мое учудване до преди около 10-15 години у нас не се спазваха правилата на строителната топлофизика свързани с прекъсването на т.н. топлинни мостове и с ефективните топлоизолации ("саниране")! Затова у нас с умерен континентален климат лятото в сградите е горещо, а зимата - студено. Едва през последните години у нас започнаха да обръщат внимание на тези фактори и във строителните ВУЗ вече преподават изискванията на строит. топлофизика. Да се надяваме, че с новите строит. материали и методи ще се постигне по-добра ефективност на интериорния климат и ще се намалят разходите на енергия за отопление и охлаждане!

Ура ааа! Откри топлата вода!!! Блок до блок, кола до кола! Зеленина дал Господ! Дървета, тревички, навсякъде градинки!

ладовинката е екстра. аз правя 18 градуса в стаята и лягам да спя. с жената всеки си спи в отделна стая. така не си пречим, а и не си дишаме пръдните взаимно.

Булката ти пръдлива ли е бе, селянин? Да си гледАл когато си я вземАл!

Нема чувек който да не пърди. Т какво, ше й затапиш дупката с тапа ли? Остави жената да си пърди, това чисти телото. нали не искаш жена с тонове газове в червата, да лежи до тебе? без да може да пръдне?

Началник

хахахахаха!!!:-)))) жанко, ти от къде падаш бе човек? майче нямаш НИКАКЪВ опит с жените? дали не стигате само до леглото за 2-3 минутки, знаеш как е, ае, ако изкараш до 5 мин макс - и си ЦАР!:-))) останалото ти е пълна МЪГЛА:-)))) мале-мале-мале какви хора има?!?!?