Какаото - магия за щастие

Какаото... Колкото и хубави думи да да кажем за него, все ще е малко. Без какаото е невъзможно да получим онова прекрасно и вкусно нещо, наречено шоколад.

Обратно в новината

Коментари - Какаото - магия за щастие | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

като деца ,много обичахме да ядем рожкови, дълги, кафяви шушулки с едри подобни на бобови зърна. бяха сладки но твърдички. надявам се да опитам и шоколад, приготвен от тях някога!!

Нутрициология - преводачът ви е идиот.

https://link/wiki/%D0%BD%D1%83%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F Статията е супер, и думата се ползва от години в България )

Поезия и Проза: Дръжки!Вие ни дайте надника, па си сърбайте какаото, да видим довечера кой ще е по-щастлив.

И като ти сложат палмова мазнина в шоколада, за да спестят пари от какаово масло - много полезно, няма що! Да не говорим, че почти няма шоколад на пазара без палмова мазнина! Единственото спасение, ако човек го обича, е да си го направи сам. А какаовите зърна не ми харесват, горчат ужасно. Колкото до самозваните нутриционисти... всеки нормален диетолог с истинска диплома от медицински университет, ще ви каже, че тайната на яденето, ако нямаш зболяване, което изисква специална диета, е в това да ядеш малко, качествено и разнообразно, и никога няма да наблегне на една храна, защото знае, че супер храни няма. А желанието на някои хора за магия и вечен живот води до появата на самозвани нутриционисти, на които тепърва ще им берем плодовете.

Защо не правят шоколад от кисело зеле като и то е пробиотик ами внасят скъпо какао?

от скоро продават сурови какаови зърна по пекарните. интересно как тая статия излезна в седмицата, в която за пръви пат видях какови зърнав пекарната на метростанция жолио кюри? нещо ми намирисва тук... подозирам, че сега манияците на тема здравословни храни, ще им скочат яко на зръната!

Хапвам си такива от една година, а познати и от повече. Спи спокойно, статията и да е платена, не чакат теб да си купиш. Зърната дават много тонус и понеже не пия кафе, две зърна сутрин и следобед и си работоспособен пак.

Я па си пием кафе.Дреме ми кво лапаш ти :)

Не е от скоро, от доста време се продават.