Нана: Имам наследствена обремененост за рак

Нана Гладуиш, която наскоро разкри, че отново има рак на гърдата, подстрига косата си на живо в социалната мрежа Фейсбук. До нея беше и синът ѝ Джейсън.

Обратно в новината

Коментари - Нана: Имам наследствена обремененост за рак | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Горката!Прави се на весела,но сърцето и плаче!Може би чувства,че този път е обречена!

Ей, то не бе Нана, не бе буца масло! Само тя е жива, само тя е болна. Еми, маце, като знаеш, че е наследствено, сещаш ли се кой ще спечели с нокаут във втория рунд?

Пожелавам и от сърце да пребори рака. Миналата година баба ми и вуйчо ми починаха от Рак, преди няколко дни и майка ми си направи биопсия, защото се съмняват в него. По-важно от здравето няма, дано Господ е с нас.

Ми нали точно бай ти Господ раздава раците на който е заслужил. Грешници сте вие. ГОЛЕМИ грешници!

Аман от прост и завистлив народ, пази Боже от такива като теб! Само се моли Господ здраве да ти дава!

Дай Боже , да се пребориш и тоя път , Нана, миличка- за кураж и надежда на всички болни!

а дано,ама надали

Браво Нана дай пример кат истинска англичанка Ако си отржеш и главата те признавам...иначе то във всеки фризьорски салон е пълно с героини дет си режат косите.

Тази жена може и да пребори рака, но селенията - никога.

да пази господ от гражданя като теб

Дядото

Селяндурка си е отвсякъде. Добре, че е ракът, да попрочисти малко ефира.

Имам само едно предложение към тази жена и безкрайно съчувствие-да остане да се лекува в България, къдета се лекуват повечето хора, тогава ще може да има претенции, че е пример.Не е пример, болните в България да нямат лекарства, а Нана да се лекува в Израел или където и да е другаде.........Ще и е много трудно, съчувствие, но и към останалите.

Защо не постъпи като Анджелина Джоли? Успех в лечението!

Успех в борбата и пожелавам! А относно наследствената обремененост, едно от най- големите светила в онкогинекологията и не само у нас д-р Славчев каза на майка ми, че ракът не е наследствена болест. Толкоз по въпроса.

Само където има 100 вида рак и някои от тях са следствие на мутация на гени, които се предават наследствено. 10% от жените с рак на гърдата, предимно млади, имат наследствена обремененост с мутация на ген BRCA1 или BRCA2. Мола не изказвайте "компетентно" мнение при положение, че не сте специалист. Няма заболявана рак, има рак на гърдата, рак на панкреаса, рак на дебелото черво. Всеки от тях има подтипове според хистопатологията и имат различна прогноза и причинно следствени връзки. Докато с рак на панкреаса прогнозата е макс. около 12 месеца живот, след терапия на рак на дебелото черво в ранен стадий до 80% от хората живеят 5 години и повече.

Това светило съвсем е "светнало". Цял свят знае, че повечето "раци" са на генна основа, само у нас се намери едно лайно да се изкаже компетентно по въпроса. На тоя трябва да му се отнемат правата моментално. А майка ти кво, носиш ли й редовно цветя, след като победи рака?

NUT

как може да обиждате една болна жена - която е помогнала на много болни от рак на гърдата жени! срамувам се от някои коментари на българи:(

НУТКЕ, ма, а сега кажи как ТОЧНО Нана е помогнала дори на една жена болна от рак? С лекарства, с пари, с мъдри съвети или с това, че доказа, че от рака отърване няма като се разболя повторно. Дай ви само като латерни да виете едни и същи тъпотии. Дядо

Има ли още неуки, които да се добиват с химиотерапия и лъче (лъже)лечение?

и аз съм два пъти оперирана от рак на гърдата, с две висши образования съм и съм дала за тази държава повече от нана, но си трая. Втръсна на хората, какво иска още не ми е ясно. Каква е тя, че вдига около себе си толкова шум, една водеща на едно не популярно предаване

Прекалявате Вие, със скромността си! Дала била повече на държавата ... Тук няма състезание кой е по-по-най. Факт е, че Нана дава кураж на много жени да минат достойно през химиотерапия, да се усмихват, да не загубят самочувствието си като жени. Нейната фондация организира профилактични прегледи на жени в по-малки населени места и със сигурно ще спаси поне един живот. За разлика от Вас...Злобата е грозна, госпожо. А за да бъде човек толерантен не е нужно дори едно висше образование.

Защо не искате Нана да говори за рака и за борбата която води? Никой не ви спира и вие да направите това щом имате 2 висши образования ! искам да ви попитам дали сте се лекувала в българска болница и дали по време на вашето лечение някои ви предложи разговор с психолог? Сигурна съм , че не. Ето тази празнина запълва Нана

До уважаема Милена : Аз също съм много наясно с болестта рак , само преди месец моят баща изгуби битката с рака. Аз преминах заедно с него всички етапи на тази битка и видях с очите си много мъка и болка в залите за химиотерапия.Там няма камери на телевизията ,няма усмивки няма надежда , атмосферата е ужасна ! Това , което се опитвам кажа , е че Нана разказва чрез изявите си не своята лична история, а историята на всички в нейното положение . И с усмивката си , макар и през сълзи дава някаква надежда .

Само тя си знае какво и е вътре в душичката преживяла съм го желая и успех

не знам,ама със сигурност тая ще умре,ако престане да се афишира по медиите.

Ами запушете си очите и ушите като не искате да я гледате! Напротив, трябва да се говори за това , знаете ли че в никоя болница в Бг на болните от рак не се предлага психологична помощ?

Дядото

Е, няма как половин Българи да си запушва очите и ушите. Слава богу, на тая ракът скоро ще й запуши устата.

Ако не можете да кажете една-две добри думи, по-добре замълчете! Не знаете какво е, не знаете на колко хора е помогнала Нана, нищичко не знаете. А ако сте се сблъсвали с тази диагноза и въпреки това хулите - пълни нещастници сте!

Eeee,ама много захилена бе,кому е нужно?Стига вече!

Тук някой пише , че Нана си правила ПР с болестта си . Какъв ПР ,бе хора! Тази жена се усмихва през сълзи! Това е нейния начин да окуражи себе си и всички в нейното положение. А вие , които критикувате Нана направили ли ли сте поне нещо малко да помогнете на тези , които живеят в деветия кръг на Ада . Защото да се бориш с рака не е просто да седнеш на някакв стол и да ти вливат отрови в кръвта , това е много сериозно психологическо изпитание и уверявам ви , много малко са хората , които могат да говорят с усмивка за това ! Повече ли щеше да ви хареса Нана ако се разходи гола пред камерите и отиде да се лекува в болницата в Дупница ? Нейно право е да избере къде да отиде да се лекува и какво да прави с живота си !

нейно право може да е всичко,но не и да натоварва хората с нейните проблеми.Неизвестните хора които нямат нейните възможности някой пита ли ги?

Аз съм една от "неизвестните" хора. С рак и лекувала се в обикновена болница в България. За разлика от Вас, аз се радвам, че някой /като Нана/ има възможност да се лекува при по-добри условия. Не завиждам. Редовно правя скромни дарения в кампании за набиране на средства за лечение на хора в чужбина. И изобщо не ме натоварва усмивката на една смела жена като Нана, даже напротив! Приемете различна от Вашата гледна точка и просто й пожелайте късмет!

и с какво може Нана да натовари един човек който се обръща към непознат с "милото " обръщение "куковице проста"

Успех Нана. Покажи на тази гадина "Ракът" кой е шефа!!!

Нана не е шефът,това,че си го мисли си е само неин проблем,и много скоро ти и другите преструващи се тук на позитивни и подкрепящи ще се уверите в това,много високо хвърчите,но ще паднете от високо и вие като тая Нана взела се насериозно

Тук някой пише , че Нана си правила ПР с болестта си . Какъв ПР ,бе хора! Тази жена се усмихва през сълзи! Това е нейния начин да окуражи себе си и всички в нейното положение. А вие , които критикувате Нана направили ли ли сте поне нещо малко да помогнете на тези , които живеят в деветия кръг на Ада . Защото да се бориш с рака не е просто да седнеш на някакв стол и да ти вливат отрови в кръвта , това е много сериозно психологическо изпитание и уверявам ви , много малко са хората , които могат да говорят с усмивка за това !

Напълно съм наясно със ситуацията в която са болните от рак. Преминах през грижи за болната си майка, както и общувах с още двама близки роднини, които бяха болни. За съжаление всички вече са покойници, мир на душите им. Защо никой не дойде да ги снима тях и ежедневно да занимава обществеността с техните проблмеи? Това което прави Нана си е жив ПР откъдето и да го погледнеш, просто използва възможностите. Няма да си кривя душата, на нейно място сигурно и аз бих постъпил така, не я виня, но вече почва да става досадна.

Точно казано. Много +

Аз също съм много наясно с болестта рак , само преди месец моят баща изгуби битката с рака. Аз преминах заедно с него всички етапи на тази битка и видях с очите си много мъка и болка в залите за химиотерапия.Там няма камери на телевизията ,няма усмивки няма надежда , атмосферата е ужасна ! Това , което се опитвам кажа , е че Нана разказва чрез изявите си не своята лична история, а историята на всички в нейното положение . И с усмивката си , макар и през сълзи дава някаква надежда .

Успех, Нана.

То май беше и въпрос на пари, на твърде много пари, мили българки ... И като се посъвземеш от новината за рака, първата борба за тебе е борбата с липсата на пари или с недостига им. Стригането на косата - после. "Не всичко е пари, приятелю, но всичко е с пари", както беше отговорила НЗ на МБ, когато последният я укори, че е вдовица на ПОЕТ, а след смъртта му прописала текстове за чалга. Борбата за парите е базов елемент на борбата с рака, уви.

Нана, животът не е Show must go on! Чудесно е, че си с близки и приятели в това изпитание, ние всички те подкрепяме и ти съчувстваме, но шоуто не помага на никого. И не прилича на жизнелюбие, а от него лъха несигурност и страх. Шоуто е твоята професия, но професията още не е човекът. Тук трябва да си ти, а не медийните ти изяви. Оздравявай скоро!

Дано и този път да успее! Но ми омръзна от нея-защо непрекъснато парадира с болестта си? Има много хора като нея! Но тези хора нямат нейната възможност за лечение в чужбина!Тка,че да не ми казва как може да се живее с тази болест! Всички знаеме какво е здравеопазването в Бългрия!

Съчувствам на Нана и многото болни, но тази показност ми идва в повече.

Ще победиш, защото си силна и вярваш в това!

Ей така, между другото как й е името на тази "Нана" - Атанаска може би.....

Нана е изключително стойностен и силен човек. Желая й подкрепата на всички българи и успешна борба с поредното изпитание. Ще успее!

Е, то щото 99 процента от българите са с нейната стойност, затова сме на това дередже.

Моята мама почина от рак на шийката на матката и аз съм пряк свидетел на всичко през което мина.Пожелавам на всички с тази диагноза да се преборят с нея , а на Нана пожелавам това да е последната и битка, която задължително ще спечели.

Отрязала си косата в ефир ... Ми това си е чист героизъм в мирно време.Ашколсун и машала Кво нещо ей...само и само за да не изчезне от ефир е готова на всичко. Нейното да не излезе като болестите на Дългия. И двамцата много държат да ни уведомят по телевизията и да ни занимават с личните си неща. Сигурно следващия епизод ще е : Нана дава урина. или Нана събра от балъци нам колко си хил лева и отиде на почивка.

Ти и главата да си отрежеш в ефир, полза никаква няма да има. Я по-добре си мълчи и не се излагай.

Така е дори и да си отрежа главата в ефир няма да има никаква полза когато зад екрана стоят такива кат теб. То затуй хитрато Нане точно като хитрото Вуте... не си реже главата а само косата и зрителите кат теб почват да се мятат в екстаз.

превантивно е трябвало да махнат и другата гърда. Нали уж в Израел са големи специалисти!

Ако беше си отрязала и главата и щях да я номинирам за наградите Дарвин.

Вероятно нямаше да усетим разликата.

"Когато лекарите са наистина съвестни и добри, и дават всичко от себе си, те спасяват пациента", каза Нана. А заще се лекува в Израел?! Имам познати, които също се излекуваха, но едни се лекуваха в Истанбул, а други в Израел! Нали уж тук здравеопазването и на ниво.

Никой не е сам с някакво заболяване. Така де, спрете да ни занимавате с госпожата. Нека се лекува и дай Боже да се излекува.

ceляka

Извинявам се за глупавия въпрос, но коя е Нана?

Ще си останеш селски тарикат. Нищо повече.

ceляka

Що, с какво Нана е допринесла нещо за страната ни, икономиката или културата че трябва да четем за нея? Та затуй питам, коя е Нана?

Тъпо парче си.Мноооо тъпо. В тая скапана държавица знаеш ли колко жени са на нейния хал и имат нужда да поговорят с някой. Просто едно рамо.И тия жени там се мъчат да помогнат с нещмалко и малко.Атакива глупендери като теб се чудят езика ли да си чешат или да сетят на метеното.Дебил.

ceляka

Защо не е помогнала като е била здрава, ами се сеща за проблема като идва на нейната глава?

Хора, нима не разбирате колко сила трябва да имаш, за да говориш с усмивка за това пред всички, когато душата ти страда, а сърцето се е свило в ужас. Да си отрежеш косата, да говориш с детето си, да обясняваш на хората, мислите ли че е лесно. Това не е прекалено, нито е показност, това е помощ за по-слабите духом, подкрепа, за да знаят, че много други хора преминават през същото. И нека да се преекспонира, нека всеки ден да гледаме и слушаме за Нана, ако с това се помогне на някого да се изправи и да се бори. Когато мой близък се разболя бях ужасена и не можех да мисля. Бях отчаяна. Форумите, споделянето, опита на другите ми помогнаха да се окопитя, да подредя мислите си, да се ориентирам как да продължа. А като не ви се гледа Нана, гледайте си друго, никой не ви задължава. Но не бъдете крайни.Не е честно към болните. От мен - бъдете здрави и добри!

И къде ги тези хора, които си помагат взаимно? Някъде тихо и скромно бачкат и се борят, нали? И помагат, с каквото могат. Повече дела трябват, а не показност.

Всеки помага както може и колкото може. Нана е публична личност и това е нейния начин. Децата ще помогнат с водене по доктори, съседката ще помогне с добра дума и съчувствие, колегите ще поемат по-трудните задължения и т.н.т. Това не е показност. Злобеете, защото Нана е известнаи има повече финансови възможности. Е, има много по-известни и по-богати хора, но да сте чули някой да помага? НЕ. А между другото, Вие как помагате? Или само кусури намирате?

Нана, да си жива и здрава, но когато човек е болен от толкова страшно заболяване не трябва да слугува на болници и лечители, за да им прави реклама. Бъди себе си, лекувай се, пази тишина около теб и семейството и всичко ще бъде наред. Аз съм с отрязана гърда преди девет години, с тежка химиотерапия след това, благодарение на съпруга си и децата и внуците си още съм жива и работоспособна - без реклама и без много шум!

Аз като имам изкуствена става и четири операции на краката, но не съм известен.......Пука ли му на някой ? Много епизоди от Сексът и града е гледало това момиче....Дано се оправи, но безплатния ПиАр не лекува.....

А кога се очаква да умреш? Аз лично не съм чул някой да е умрял от колянна става, ама кой знае...

Интересно откъде разбра, че е колянна......И да ти кажа има много хора които не са преживели такъв род операции....Но понеже си готин, аз като умра ще ти звънна за да злобееш удовлетворен.

която много я харесва. Много кураж и късмет, защото това хубаво дете има нужда от майка! Хора, проявявайте повече позитивизъм към другите около вас! Животът е твърде кратък за да бъдем злобни. Любовта ще спаси света!

съжалявам за тази дианоза, много е неприятна, аз лично съм бил с такава диагноза но не на гърдата, но поведението което го прави е по-скоро безплатен PR и наистина е много грозно. Явно се опитва да копира други "световни звезди", за които дори личния живот е машина за известнос и пари.

това е страх, така по този тази жена се хваща за живота, страх я е дали този път ще се справи, за разлика от други хора тя има възможност да даде гласност на мъката си и го прави, иска подкрепа, иска някой да я увери, че ще се справи пак....това е, иска да живее!

Ако наистина си имал такава диагноза (и заболяване, не само диагноза!), то "неприятна" е най-неудачната дума с която можеш да я опишеш. Майка ми почина от рак. Няколко години живя в ремисия и втория път вече не издържа операцията след химиотерапия. Не бих могъл да кажа, че това беше "неприятно". Беше ужасно, кошмарно, нечовешко... Не ми стигат думите да го опиша. И се радвам ако си се отървал. Дано.

Напълно и съчувствам,но смятам,че вече е прекалено.Нима няма други болни?Не,просто нямам думи.Имам чувството,че на където и да погледна НАНА е навсякъде?Какво иска да каже с това поведение?

Не разбираш ли целия смисъл на тази показност? Наистина ли не го разбираш? Ми тя го каза: Познава много други жени като нея със същото заболяване и всички много добре се чувстват заедно. Целта е да покаже на другите жени като нея че не са сами, ако не го разбираш това е много жалко. Моята майка също почина от рак. Само че на яйчниците. Моля леля преди дни буквално почина от рак на гърдата. Само човек който не се е сблъсквал с това не разбира как се чувстват тези които минават през този ад. Тук има обаче още много проблеми за които също трябва да има показност, както се изразяваш. Например майка ми така и не разбра какво е това PET скенер. Защото точно тогава Бойко Борисов резна с присъщата му театралност лентичката на новия скенер. Но не бяха предвидили изотопа за него който го караха от Австрия и Унгария със самолет, поради което записваха пациентите в един дълъг списък на чакащите за скенера за срокове от порядъка на 6 месеца! Сега проблемът може да е решен, не знам, а Нана може просто да е имала парите да си плати за него. Също така майка ми нямаше пари да ходи в Израел да се лекува. И този момент го има, както и проблемите с вечно недостигащите лекарства за онкоболни. Смятам, че Нана трябва да разбере че има и такива проблеми, не знам жените с които общува дали не са споделили за тях. Надявам се. С други думи, докато не ти дойде до твоята глава си викаш: "Гледай го па тоя/тая, какво се прави на важен/важна!" Нана каза, че нейният смях е смях през сълзи. И е вярно. Вярвам и. Малко хора имат такава желязна воля и характер, че да не се разплачат. Затова нека да бъдем по-добри и да не изпитваме и да не изразяваме злоба. Злобата също може да ни разболее и умори.

личи си че съчувстваш, щом не разбра какво иска да каже

Тази показност определено ми идва в повече.

А толкова много деца умират от глад в Африка. И на никой не му пука. Какво ли щеше да е светът ако тая не си беше отрязала косата? Явно е от световно значение.

Малко лицемерно, не мислиш ли? В това "на никой не му пука" се включваш и ти, не вярвам да си кукнала да храниш децата в Африка.

Тази показност не е за нея. Така тя дава кураж и подкрепа на хилядите болни. Дано не ти се налага да го разбереш!

ОК - необходими са за всеки онкоболен. Питам абсолютно сериозно колко струва това лечение, защото явно нейното не е по БГ медицински стандарти. Установена е генетичната деформация, което определя и най-подходящият цитостатик и последващо лечение. При мен чух различни мнения за химиотерапията, което ме накара да се откажа. Почти година след лъчет. още си нося последствията от облъчването. Сега се старая да поддържам здрава имунна система и да се надявам на Господ. И...на никого да не се случва.От здраве да не се отървете.

Кураж и много сила!

Нана,пожелавам ти успех с коварната болест!Ти ще успееш-силна си!!