"Пълна глупост си написал. Типовете захар в меда са напълно различни и структурирани различно от тези в бялата захар."
АБСОЛЮТНИ БАБИНИ ЛЕГЕНДИ! Захарта в меда се разгражда до същото, което и бялата захар! Разлика в ефектът, който двата подсладителя имат върху вашият организъм, НЯМА!
Питайте който и да е химик!
Ако искате да не си причинявате вреди от консумация на захар (бялата смърт!), просто не яжте никаква захар! Всички заместители с малки изключения (севия, и други изкуствени подсладители, които пък са вредни по други причини) се разграждат до това, което и самата бяла захар.
Ползите от захарта , солта и бялото брашно за развитието на човешката цивилизация ,се измерват В ХИЛЯДИ ПЪТИ повече , от колкото вредата от тях!
Ям всеки ден и зиме и лете сладко от боровнки, ягоди , дюли, смокини и др. подсладено СЪС ЗАХАР и съм повече от убеден,че това не е по-вредно от същата порция пчелния мед.
Навремето/ и сега/ са лекъвали болно гърло със смучене на небет шекер/захар /.
Ефекта е по-добър от този с пчелен мед. И меда и захарта са консерванти и убиват микроорганизмите.
Има начин да се намали гликемичния индекс на захарта! Просто яжте складки неща за десерт, след основно ястие и никога самостоятелно. Забравете измамата, за разделното хранене. Това е пълна шашма. Винаги яжте по нещо сладко за десерт, но малко. Толкова колкото да си подсладите леко.
Подсладители (Ксилитол, Еритритол, Малитол) Плюсове: Захарите, завършващи на ол и т.н.
А бялата захар какво е - естествен продукт, извлича се от цвеклото или тръстиката ? Като си наумят нещо веганите и тръгват акъл да дават ...
Меда е абсолютно същата ''отрова'' като захарта!
Прочетете - днена доза за пчелен мед е ЕДНА РАВНА СУПЕНА ЛЪЖИЦА МЕД НА ДЕН! Меда подгрят над 50 градуса няма полезни свойства, а над 100 градуса става канцерогенен!
И все пак не забравяйте, че емоционалните и естетските ползи от изяждането на един хубав шоколад са в пъти по-големи от консумирането на стевия например! За който разбира от хубаво, де!
Поздравление за статията! Важно е да се знае, че трябва да се избягва яденето на шоколади, вафли и бисквите. Първите се състоят от над 50% рафинирана захар, а в другите бутат палмови масла и всевъжможни Е-та. Водят до пристрастяване, трупат се излишни мазнини, сърдечни проблеми, затлъстяване на черния дроб, лоша кожа и пречи на либидото.
Пълна глупост си написал. Типовете захар в меда са напълно различни и структурирани различно от тези в бялата захар. Да не говорим за полезните вещества като минерали, витамини, в меда, които в бялата захар са 0.
От изброените неща, само меда и донякъде кленовия сироп стават. Всичко друго е изкуствено или извлечено с една камара процеси и не е особено полезно.
Искате полезен заместител на захарта - яжте плодове и мед (с мярка).
Когато си подсладиш горещия чай с една лъжица мед ,или една захар няма абсолютно никаква разлика!
Кога изпечеш сладкиш с мед, е в пъти по вредно от колкото със захар!
Меда няма нищо полезно на практика, освен ензими, които с времето намаляват, а след подгряване над 35-26 градуса по целзиий ги няма никакви!
Говори се за алтернатива на Рафиниран продукт!!!! Зашо не четете , не разбирам.. по-лесно е да има хейт! На мен пък ми харесва, че сайта започна да предлага такива интересни теми...бяха изостанали в това отношение ДИР.. но вече ги следя!
От изброените алтернативи, има варианти да се извлекат полезно и неполезно, както се досещате:)). Кокосовата захар се получсва от сваряването на цветовете на кокоса и се извлича некатара, не по химичен път!!!! Но вие сте убеден в друго :), има достатъчно информация вече..
Коментари
Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:
Не яжте захар! (нерегистриран)
"Пълна глупост си написал. Типовете захар в меда са напълно различни и структурирани различно от тези в бялата захар." АБСОЛЮТНИ БАБИНИ ЛЕГЕНДИ! Захарта в меда се разгражда до същото, което и бялата захар! Разлика в ефектът, който двата подсладителя имат върху вашият организъм, НЯМА! Питайте който и да е химик! Ако искате да не си причинявате вреди от консумация на захар (бялата смърт!), просто не яжте никаква захар! Всички заместители с малки изключения (севия, и други изкуствени подсладители, които пък са вредни по други причини) се разграждат до това, което и самата бяла захар.
''белия живот'' (нерегистриран)
Ползите от захарта , солта и бялото брашно за развитието на човешката цивилизация ,се измерват В ХИЛЯДИ ПЪТИ повече , от колкото вредата от тях! Ям всеки ден и зиме и лете сладко от боровнки, ягоди , дюли, смокини и др. подсладено СЪС ЗАХАР и съм повече от убеден,че това не е по-вредно от същата порция пчелния мед.
илия (нерегистриран)
В "статията" има толкова глупости...
и това да спомена (нерегистриран)
Навремето/ и сега/ са лекъвали болно гърло със смучене на небет шекер/захар /. Ефекта е по-добър от този с пчелен мед. И меда и захарта са консерванти и убиват микроорганизмите.
за най-глупавите (нерегистриран)
Има начин да се намали гликемичния индекс на захарта! Просто яжте складки неща за десерт, след основно ястие и никога самостоятелно. Забравете измамата, за разделното хранене. Това е пълна шашма. Винаги яжте по нещо сладко за десерт, но малко. Толкова колкото да си подсладите леко.
stan_posta@
Подсладители (Ксилитол, Еритритол, Малитол) Плюсове: Захарите, завършващи на ол и т.н. А бялата захар какво е - естествен продукт, извлича се от цвеклото или тръстиката ? Като си наумят нещо веганите и тръгват акъл да дават ...
не ги слушайте! (нерегистриран)
Меда е абсолютно същата ''отрова'' като захарта! Прочетете - днена доза за пчелен мед е ЕДНА РАВНА СУПЕНА ЛЪЖИЦА МЕД НА ДЕН! Меда подгрят над 50 градуса няма полезни свойства, а над 100 градуса става канцерогенен!
300 (нерегистриран)
Странно защо нищо не са писали за Ксилитол (Xylitol).
гишшго (нерегистриран)
Аз пък ще ви кажем , че вредите от 100гр. мед са по-големи от 50гр. бяла рафинирана отровна захар. Всеки да си прави изводите.
именно (нерегистриран)
По-лошото е ,че невежите си мислят ,че като набиват пчелен мед се лекуват
гишшго (нерегистриран)
Ключа към здравословните диети е по-скоро ограничение на количеството , по-малко на качеството. Преяждането със здравословни храни е също вредно.
Галя (нерегистриран)
И все пак не забравяйте, че емоционалните и естетските ползи от изяждането на един хубав шоколад са в пъти по-големи от консумирането на стевия например! За който разбира от хубаво, де!
Мони (нерегистриран)
Поздравление за статията! Важно е да се знае, че трябва да се избягва яденето на шоколади, вафли и бисквите. Първите се състоят от над 50% рафинирана захар, а в другите бутат палмови масла и всевъжможни Е-та. Водят до пристрастяване, трупат се излишни мазнини, сърдечни проблеми, затлъстяване на черния дроб, лоша кожа и пречи на либидото.
... (нерегистриран)
Не мога да разбера как може да сложите мед като алтернатива на захарта, когато медът е 99% захар. По химически състав разлика няма.
Ko? (нерегистриран)
Пълна глупост си написал. Типовете захар в меда са напълно различни и структурирани различно от тези в бялата захар. Да не говорим за полезните вещества като минерали, витамини, в меда, които в бялата захар са 0. От изброените неща, само меда и донякъде кленовия сироп стават. Всичко друго е изкуствено или извлечено с една камара процеси и не е особено полезно. Искате полезен заместител на захарта - яжте плодове и мед (с мярка).
не е написал глупост (нерегистриран)
Когато си подсладиш горещия чай с една лъжица мед ,или една захар няма абсолютно никаква разлика! Кога изпечеш сладкиш с мед, е в пъти по вредно от колкото със захар! Меда няма нищо полезно на практика, освен ензими, които с времето намаляват, а след подгряване над 35-26 градуса по целзиий ги няма никакви!
Надя (нерегистриран)
Говори се за алтернатива на Рафиниран продукт!!!! Зашо не четете , не разбирам.. по-лесно е да има хейт! На мен пък ми харесва, че сайта започна да предлага такива интересни теми...бяха изостанали в това отношение ДИР.. но вече ги следя!
Не четете (нерегистриран)
От изброените алтернативи, има варианти да се извлекат полезно и неполезно, както се досещате:)). Кокосовата захар се получсва от сваряването на цветовете на кокоса и се извлича некатара, не по химичен път!!!! Но вие сте убеден в друго :), има достатъчно информация вече..
НАЙ
Мадона покори Рио де Жанейро с концерт на Копакабана пред повече от 1,5 милиона души (снимки)
"Няма да се извиня на някого, който си измисля": Нова атака срещу Кевин Спейси
Какво се крие зад усмивката на една от кралиците на музикалната сцена на 21 век
Деведесетарските банди, които вдъхновяват новото поколение
Почина британският актьор Бърнард Хил, капитанът от "Титаник" (видео)
Какво се крие зад усмивката на една от кралиците на музикалната сцена на 21 век
Мадона покори Рио де Жанейро с концерт на Копакабана пред повече от 1,5 милиона души (снимки)
"Няма да се извиня на някого, който си измисля": Нова атака срещу Кевин Спейси
Деведесетарските банди, които вдъхновяват новото поколение
Нивото на проклетия се увеличава с "Аз, проклетникът 4"