Коментари - Основните естествени алтернативи на бялата захар | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Пълна глупост си написал. Типовете захар в меда са напълно различни и структурирани различно от тези в бялата захар." АБСОЛЮТНИ БАБИНИ ЛЕГЕНДИ! Захарта в меда се разгражда до същото, което и бялата захар! Разлика в ефектът, който двата подсладителя имат върху вашият организъм, НЯМА! Питайте който и да е химик! Ако искате да не си причинявате вреди от консумация на захар (бялата смърт!), просто не яжте никаква захар! Всички заместители с малки изключения (севия, и други изкуствени подсладители, които пък са вредни по други причини) се разграждат до това, което и самата бяла захар.

Ползите от захарта , солта и бялото брашно за развитието на човешката цивилизация ,се измерват В ХИЛЯДИ ПЪТИ повече , от колкото вредата от тях! Ям всеки ден и зиме и лете сладко от боровнки, ягоди , дюли, смокини и др. подсладено СЪС ЗАХАР и съм повече от убеден,че това не е по-вредно от същата порция пчелния мед.

В "статията" има толкова глупости...

Навремето/ и сега/ са лекъвали болно гърло със смучене на небет шекер/захар /. Ефекта е по-добър от този с пчелен мед. И меда и захарта са консерванти и убиват микроорганизмите.

Има начин да се намали гликемичния индекс на захарта! Просто яжте складки неща за десерт, след основно ястие и никога самостоятелно. Забравете измамата, за разделното хранене. Това е пълна шашма. Винаги яжте по нещо сладко за десерт, но малко. Толкова колкото да си подсладите леко.

Подсладители (Ксилитол, Еритритол, Малитол) Плюсове: Захарите, завършващи на ол и т.н. А бялата захар какво е - естествен продукт, извлича се от цвеклото или тръстиката ? Като си наумят нещо веганите и тръгват акъл да дават ...

Меда е абсолютно същата ''отрова'' като захарта! Прочетете - днена доза за пчелен мед е ЕДНА РАВНА СУПЕНА ЛЪЖИЦА МЕД НА ДЕН! Меда подгрят над 50 градуса няма полезни свойства, а над 100 градуса става канцерогенен!

Странно защо нищо не са писали за Ксилитол (Xylitol).

Аз пък ще ви кажем , че вредите от 100гр. мед са по-големи от 50гр. бяла рафинирана отровна захар. Всеки да си прави изводите.

По-лошото е ,че невежите си мислят ,че като набиват пчелен мед се лекуват

Ключа към здравословните диети е по-скоро ограничение на количеството , по-малко на качеството. Преяждането със здравословни храни е също вредно.

И все пак не забравяйте, че емоционалните и естетските ползи от изяждането на един хубав шоколад са в пъти по-големи от консумирането на стевия например! За който разбира от хубаво, де!

Поздравление за статията! Важно е да се знае, че трябва да се избягва яденето на шоколади, вафли и бисквите. Първите се състоят от над 50% рафинирана захар, а в другите бутат палмови масла и всевъжможни Е-та. Водят до пристрастяване, трупат се излишни мазнини, сърдечни проблеми, затлъстяване на черния дроб, лоша кожа и пречи на либидото.

Не мога да разбера как може да сложите мед като алтернатива на захарта, когато медът е 99% захар. По химически състав разлика няма.

Пълна глупост си написал. Типовете захар в меда са напълно различни и структурирани различно от тези в бялата захар. Да не говорим за полезните вещества като минерали, витамини, в меда, които в бялата захар са 0. От изброените неща, само меда и донякъде кленовия сироп стават. Всичко друго е изкуствено или извлечено с една камара процеси и не е особено полезно. Искате полезен заместител на захарта - яжте плодове и мед (с мярка).

Когато си подсладиш горещия чай с една лъжица мед ,или една захар няма абсолютно никаква разлика! Кога изпечеш сладкиш с мед, е в пъти по вредно от колкото със захар! Меда няма нищо полезно на практика, освен ензими, които с времето намаляват, а след подгряване над 35-26 градуса по целзиий ги няма никакви!

Говори се за алтернатива на Рафиниран продукт!!!! Зашо не четете , не разбирам.. по-лесно е да има хейт! На мен пък ми харесва, че сайта започна да предлага такива интересни теми...бяха изостанали в това отношение ДИР.. но вече ги следя!

От изброените алтернативи, има варианти да се извлекат полезно и неполезно, както се досещате:)). Кокосовата захар се получсва от сваряването на цветовете на кокоса и се извлича некатара, не по химичен път!!!! Но вие сте убеден в друго :), има достатъчно информация вече..