Учени: Родопското овче мляко пази от рак

Овчето мляко и сирене от Родопите имат най-високото съдържание на антиканцерогенни субстанции и помагат за предпазването от няколко вида рак.

Обратно в новината

Коментари - Учени: Родопското овче мляко пази от рак | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

.......... антиканцерогенни субстанции .............. ?!!!!!!!! Тези четат ли се какво пишат?

ДА СИ БЕШЕ ЗАТРАЯЛ, ЧЕ Е РОДОПЧАНИН !

антиканцерогенни субстанции звучи точно толкова'' научно '' ,колкото и и популярния напоследък псевдо научен израз:...очистването на шлаките от организма

МУХАХАХАХАХА A джанковата пърцуца пази от инфаркт и инсулт! Затва българина е най-здравото копеУе в ЕС и живее 20 год по малко от французина и испанеца!

dobra reklama che i skupa

Напуснете панелките и големите градове и отивайте да живеете на село и да си отглеждате животните и произвеждате сами храната. Как навремето е можело навремето без субсидии хората да гледат по над 40 000 овце, а сега въпреки субсидиите да няма и 10 000?! МЪРЗЕЛЪТ ВИ пречи.

А, шлаките са си сериозна работа! Който е ходил докато работеше Коксохима в Кремиковци, ще ви потвърди. Действително мляко и сирене от планински региони са източник на полезни вещества най-малкото, защото животните се хранят с много билки, както и по-малко замърсени от химикали растения.

Затова ли унищожиха истинското кисело мляко, по магазините само подсладени ментета се продават

Те пък пият вино, което е източник на някои атиоксиданти, като ресвератол. Доста години е било загадка, защо хора от средиземноморски държави живеят повече в сравнение на други.

Пази от рак, но привлича акули.

А да си чувала нещо за селската мера? Да те светна -сега е частна собственост. Ще гледаш, ама на верандата.

Моля другари учени и прочая паплач, я дайте ама наистина научно обосновани диоказателства, има една наука статистика, с едни анджаклами като представителна извадка и пр. Как разбрахте тази работа? Напр. какъв е процентът на умрелите от рак в Родопите спрямо групи със същия профил в останалата част на страната? Защото и краставиците са опасно канцерогенни, 99% от умрелите от рак за яли редовно краставици...

дае родопсо попско кво занчение има нали е сирнииии домашно ам така е като не му се гледа на никои така ще ееееее

Освен да се ползва такова мляко, трябва и да се живее там, иначе какъв е смисълът да живееш в лудницата и да го пиеш?

Според тази наука "статистика", всеки умрял на 20 годишна възраст поне веднъж в живота си е ял краставица. Краставицата е виновна, нали?

Потвърждавам написаното в статията! Леля ми -3ти стадий рак на гърдата. Родопско кисело мляко, витамин В17 и пресоваща нискооборотна сокоизстисквачка. В момента няма туморни маркери, при това без химио и лъчетерапия!

ТВЪРДЕ СЪМНИТЕЛНО Е ТОВА ТВЪРДЕНИЕ! ПЪРВО КОИ СА ТЕЗИ СЪСТАВКИ НА МЛЯКОТО, КОИТО УБИВАТ РАКОВИТЕ КЛЕТКИ? МОЛЯ НЕ СЕ ХВАЩАЙТЕ НА КЬОРФИШЕЦИ!

9 години са се прехранвали с това изследване. Не е публикувано никъде, няма никакви данни, няма НИЩО, но едно голямо и патриотично нищо а патриотичните неща винаги са ценни Сега ако се направи Родопско Хайдушко Мляко от Манастиря и глей как лекува. Готино е да си учен тук, може да няма голяма заплата ама си на топло и търсиш някаква слънчева тема която да разстегнеш в годините. Ама публикации в научни списания, ама данни, ама някакви сравнения... Нема нужда, щом го е казал българин за най свещената тема Бациликус Булгарикус... Начи сме велики, киселото ни мляко е чудотворни, ние сме върхът... И т.н. и т.н

Това истинските Хора си го знаят от векове :)))) Отдавна е изолирана и уникалната съставка bacilicum Bulgaricum . Изнасяме живи бактерии за Япония от години и цената им гони тази на розовото масло . Ама вие си плюйте и плюскайте боклуците на големите вериги :))) Да ви е сладък " йогурта " !

По-голяма смехория не бях чел. Точно млякото и млечните продукти пълни с хормони на растежа са едни от основните причини за разрасването на рака. Няма задравословно мляко за индивиди над 3 годинки. :-)

Освен гол и празен патриотизъм без мисъл и без въпрос, нека погледнем реалността. Бактерията Булгарикус си е бактерия, едно малко и общо взето простото създаване. Има нужда от храна и температура и туй то. Плоди се и се много сама. Що си мислиш, че японците не могат да си я гледат сами. Само не ми казвай как тя вирее само у Бг и никъде другаде. А пък света освен това смята гръцкото кисело мляко за кисело мляко и може и някъде да има и нашенско ама едва ли с някаква индустриална стойност. Опитвайте се леко да се замисляте преди да се дуете и патриотично да се биете в гърдите. Бактерия баце, трудно ще и обясниш къде свършва българската граница и къде не трябва да се размножи. Ндаааа, празен патриотичен фанатизъм

аиде да те светна че бактерията лацтобацил булгарицум се използва по цял свят. в момента в америка даже кисело мляко, йогурт, направено с тази бактерия е наи често ядената закуска от американчетата- дори повече от любимите им сирялс - тип сухи юфки, които се заливат с прясно мляко. само че те си го подслаждат киселото мляко с мармалади и мед. въпросната бактерия си я развъждат от мноого време сами в лабораторни условия. разбира се първо са я купили от нас. в магазините им може да си купиш и закваска и да си квасиш сам.

... със здраво, логическо мислене, че човек, който е чел. Останалите са полуграмотни, облъчени драскачи по форуми.

Вземи прочети за въпросната бактерия и с какво точно е уникална , има маса литература по въпроса . Само факти ! Пък и патриотизмът никога не може да е гол и празен , състояние на духа е :))) Нещо което един треторазряден нпо-трол няма как да схване . Приятна вечер , синьо :))

... хайде стига с тези глупости - престанете. Я кажете какви лекарства е вземала леля Ви? Кое е това "родопско" кисело мляко, което е яла леля Ви - дайте да го видим, кой и как го прави???

имаме си допка,голяма дзяпа ,дулбока яма и все не можм да я запулним...

И откъде ти хрумна, че американчетата най-често закусват кисело мляко с български бактерии? Прочете го в български вестник?

ето ти статия. само че е по известно като гръцки йогърт. заменяш "точка" с "." в линка: www(tochka)today(tochka)com/money/cereal-killer-beware-greeks-bearing-breakfast-yogurt-6C10984810

живял съм много години в америка и от това го знам - просто съм попадал на статия ако използваш тарсачка сам ще ги намериш - на англииски. киселото мляко с закваската на лактобацил булгарикус се продава под ралични марки: гръцки иогърт, руски иогърт, само иогърт. дори на слодолед от машина с тази бактерия в него му викат йогърт. има верига сладоледаджииници- иогъртленд. дори съм виждал и под бренд български иогърт - некви българи си направили мандра в калифорния.

мааш иогърт, мааш чекии а заплатата си тече - туи се вика български учен.

просто на кутия пише гръцки йогърт, или павел йогърт - така се вика руския йогърт, а на етикета си пише с каква бактерия е правен.

ето ти още една статия: www(tochka)bbc(tochka)co.uk/news/magazine-28761333

Боже, колко възмутени... Естествено, че лактобацилус булгарикус помага на чревната флора и предпазва от рак на стомаха и дебелото черво. Веганите да си заминават у Вегания с еднопосочен!

Уважаеми журналя и учени спрете да пишете опростенчески нещата на ОЙЛАРИПИ! Прекалявате с евтината реклама. Професорът да внимава с ракийцата и докторантката, че да не го тръшне виаграта!!! Ще хвърли къча, отиде науката!!!

Има, има, ама професорът мълчи като ебан гургурл!!!

Къде може да се прочетат научните данни от това изследване, как е проведено, сред какви групи и т.н. Щото...принципно млякото е вредно за човек и всъщност е...раково стимулиращо заради хормоните на растежа, които естествено се намират в него понеже е създадено, за да яде малкото на животното от него и да расте бързо в началните стадии на живота си. Ако има нещо полезно и анти-канцерогенно в млякото (освен бактерията, която е полезна за храносмилателния тракт), то идва от билките и тревите, които ядат животните. Със същия успех, без негативите на млякото и трудните му за разграждане протеини (особено на кравето), можете да си правите отвари от билки и треви, на воля, и да берете плодовете на полезността им.

И това е само за девет години!? Ти да видиш! Тия след още девет години и току виж са открили топлата вода. :)) Единственото което е помогнало на много хора (за съжаление не научно доказано) е козето мляко и то прясно а не кисело. Без значение на породи кози региони и т.н. Какъв е "механизма" никой не го е обяснил. И те така ..................... !!!

Ако сащисаните закусваха с Българско кисело мляко , нямаше да са затлъстели зомбита . Които започват деня си с ксанакс :))) Виж японците , за които нашия елексир е много тачен са пъргави свежета :))) Ама ти продължавай с гмо-суроватката , може да изработиш имунитет и да оцелееш:)))

ТАКА Е :-) ! ОВЦИТЕ, КОИТО ПАСАТ ПО СТАРА ПЛАНИНА, ПИРИН И СТРАНДЖА ДА ДУХАТ МЛЕКОТО ! НАЙ-ЛЕКОВИТО Е МЛЕКОТО НА ДОБРЕ ПЛАТЕНАТА СТАТИЯ !!

Аз живея в Америка от 20 години. Децата продължават да набиват сириъли. Ако ядат кисело мляко то е от ония посдладените с разни плодове, от които ползата е много съмнителна. Обикновено кисело мняло ядат възрасните (гръцкия yogurt е общо взето изцедено мляко. Бактериите са най-разлини - lactobacillus bulgaricus, lactobacillus casei lactobacillus acidophilus, streptococcus thermophilus, bifidobacterium lactis. Иначе да, големи реклами за йогурти се показват

Тази зле скалъпена статия преди два месеца беше поместена в друг сайт. За по-голяма тежест на изследването са намесили и германски учени. Ако киселото мляко от Родопите има свойството да лекува рак, то първо местното население никога няма да боледува от някои видове рак и второ, това отдавна щеше да е известно. Подобни глупости с привкус на патриотизъм са полезни единствено за множеството изключително прости и ограничени хора, които на не вярват на медицината, а на подобни измишльотини.

Платена статия .Някой има сериозна нужда от нея ,защото в по в сериозните научни издания като Кенсър Рисърч, СЗО и доста други от това ниво ще прочетете за млякото други неща.Например ,че прекомерната му употреба стимулира хормонално зависимите тумори.Рак на Простата и Гърда.

Това 3-те говеда в едно на колко места още сте се издрискали в коментарите? И 100 плюса да си нацъкате пак воните и се познавате. Аман от "медици"-дръвници. На вас кой ви плаща - фармацевтичната мафия ли? Аман от тролове в наши дни! Поне един път си пишете мнението, спрете да осирате коментарите, ама как - нали требе да си окажете що за задници сте.

не купувам българско сирене. Гръцкото е малко по скъпо, но ми е по хубаво. Въпрос на вкус!

Когато се съобщават такива научни открития в новините, е практика да се спомене научното списание, в което са публикували труда си. Така и ние може да го извлечем в оригиналния му вариант и да проверим методологиката

Там няма вече хора, нито овце има. Още по- малко мляко ще се намери. Скоро и природа няма да остане. Браво на управниците.

Млякото е храна , която се употребява само в първите месеци за едно новородено ! Ако трябваше да се консумира и в зряла възраст , майките трябваше да са като млекоцентрали , перманентно !

Не знам дали изобщо трябва да се захващам да ви обяснявам, че цяла Европа е оцеляла благодарение на млечните продукти и възможността, която европейците и африканците, са развили да усвояват млякото и в късна възраст. това че днес млякото е по-често течен коктейл от хормони и антибиотици, е съвсем друг въпрос. Но ако в България може да произвежда биологично чисто мляко с такива лечебни и профилактични свойства, дори и на висока цена или за износ, е много добра новина

а ти, като ядеш месо да не го режеш на баща си ос уя??

пълни глупости, дядо ми редовно пиеше и хапваше ежедневно... и какво, спаси ли го?