Учени: Родопското овче мляко пази от рак

Овчето мляко и сирене от Родопите имат най-високото съдържание на антиканцерогенни субстанции и помагат за предпазването от няколко вида рак.

Обратно в новината

Коментари - Учени: Родопското овче мляко пази от рак | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Kaто чета коментарите и се чудя докъде го докара българския народ. Вегани ли са нападнали статията или хората толкова са се разочаровали от купешкото мляко, че са забравили какво е истинското мляко. Българския народ е оцелял благодарение на домашното кисело мляко. ако беше във Франция, този сорт овче мляко щеше да получи национална закрила, за да може да се развива, не само заради лековитите свойства, но като сорт мляко, който е уникален за този район. Но няма кой да затрие и да се изгаври с българското, повече от българите.

за съжаление,не е точно така,но който се интересува,ще намери откъде да се информира...

пълни глупости, дядо ми редовно пиеше и хапваше ежедневно... и какво, спаси ли го?

Млякото е храна , която се употребява само в първите месеци за едно новородено ! Ако трябваше да се консумира и в зряла възраст , майките трябваше да са като млекоцентрали , перманентно !

Не знам дали изобщо трябва да се захващам да ви обяснявам, че цяла Европа е оцеляла благодарение на млечните продукти и възможността, която европейците и африканците, са развили да усвояват млякото и в късна възраст. това че днес млякото е по-често течен коктейл от хормони и антибиотици, е съвсем друг въпрос. Но ако в България може да произвежда биологично чисто мляко с такива лечебни и профилактични свойства, дори и на висока цена или за износ, е много добра новина

а ти, като ядеш месо да не го режеш на баща си ос уя??

Там няма вече хора, нито овце има. Още по- малко мляко ще се намери. Скоро и природа няма да остане. Браво на управниците.

Когато се съобщават такива научни открития в новините, е практика да се спомене научното списание, в което са публикували труда си. Така и ние може да го извлечем в оригиналния му вариант и да проверим методологиката

не купувам българско сирене. Гръцкото е малко по скъпо, но ми е по хубаво. Въпрос на вкус!

Платена статия .Някой има сериозна нужда от нея ,защото в по в сериозните научни издания като Кенсър Рисърч, СЗО и доста други от това ниво ще прочетете за млякото други неща.Например ,че прекомерната му употреба стимулира хормонално зависимите тумори.Рак на Простата и Гърда.

Това 3-те говеда в едно на колко места още сте се издрискали в коментарите? И 100 плюса да си нацъкате пак воните и се познавате. Аман от "медици"-дръвници. На вас кой ви плаща - фармацевтичната мафия ли? Аман от тролове в наши дни! Поне един път си пишете мнението, спрете да осирате коментарите, ама как - нали требе да си окажете що за задници сте.

Тази зле скалъпена статия преди два месеца беше поместена в друг сайт. За по-голяма тежест на изследването са намесили и германски учени. Ако киселото мляко от Родопите има свойството да лекува рак, то първо местното население никога няма да боледува от някои видове рак и второ, това отдавна щеше да е известно. Подобни глупости с привкус на патриотизъм са полезни единствено за множеството изключително прости и ограничени хора, които на не вярват на медицината, а на подобни измишльотини.

ТАКА Е :-) ! ОВЦИТЕ, КОИТО ПАСАТ ПО СТАРА ПЛАНИНА, ПИРИН И СТРАНДЖА ДА ДУХАТ МЛЕКОТО ! НАЙ-ЛЕКОВИТО Е МЛЕКОТО НА ДОБРЕ ПЛАТЕНАТА СТАТИЯ !!

И това е само за девет години!? Ти да видиш! Тия след още девет години и току виж са открили топлата вода. :)) Единственото което е помогнало на много хора (за съжаление не научно доказано) е козето мляко и то прясно а не кисело. Без значение на породи кози региони и т.н. Какъв е "механизма" никой не го е обяснил. И те така ..................... !!!

Къде може да се прочетат научните данни от това изследване, как е проведено, сред какви групи и т.н. Щото...принципно млякото е вредно за човек и всъщност е...раково стимулиращо заради хормоните на растежа, които естествено се намират в него понеже е създадено, за да яде малкото на животното от него и да расте бързо в началните стадии на живота си. Ако има нещо полезно и анти-канцерогенно в млякото (освен бактерията, която е полезна за храносмилателния тракт), то идва от билките и тревите, които ядат животните. Със същия успех, без негативите на млякото и трудните му за разграждане протеини (особено на кравето), можете да си правите отвари от билки и треви, на воля, и да берете плодовете на полезността им.

Уважаеми журналя и учени спрете да пишете опростенчески нещата на ОЙЛАРИПИ! Прекалявате с евтината реклама. Професорът да внимава с ракийцата и докторантката, че да не го тръшне виаграта!!! Ще хвърли къча, отиде науката!!!

Боже, колко възмутени... Естествено, че лактобацилус булгарикус помага на чревната флора и предпазва от рак на стомаха и дебелото черво. Веганите да си заминават у Вегания с еднопосочен!

По-голяма смехория не бях чел. Точно млякото и млечните продукти пълни с хормони на растежа са едни от основните причини за разрасването на рака. Няма задравословно мляко за индивиди над 3 годинки. :-)

... със здраво, логическо мислене, че човек, който е чел. Останалите са полуграмотни, облъчени драскачи по форуми.

Това истинските Хора си го знаят от векове :)))) Отдавна е изолирана и уникалната съставка bacilicum Bulgaricum . Изнасяме живи бактерии за Япония от години и цената им гони тази на розовото масло . Ама вие си плюйте и плюскайте боклуците на големите вериги :))) Да ви е сладък " йогурта " !

Освен гол и празен патриотизъм без мисъл и без въпрос, нека погледнем реалността. Бактерията Булгарикус си е бактерия, едно малко и общо взето простото създаване. Има нужда от храна и температура и туй то. Плоди се и се много сама. Що си мислиш, че японците не могат да си я гледат сами. Само не ми казвай как тя вирее само у Бг и никъде другаде. А пък света освен това смята гръцкото кисело мляко за кисело мляко и може и някъде да има и нашенско ама едва ли с някаква индустриална стойност. Опитвайте се леко да се замисляте преди да се дуете и патриотично да се биете в гърдите. Бактерия баце, трудно ще и обясниш къде свършва българската граница и къде не трябва да се размножи. Ндаааа, празен патриотичен фанатизъм

Вземи прочети за въпросната бактерия и с какво точно е уникална , има маса литература по въпроса . Само факти ! Пък и патриотизмът никога не може да е гол и празен , състояние на духа е :))) Нещо което един треторазряден нпо-трол няма как да схване . Приятна вечер , синьо :))

аиде да те светна че бактерията лацтобацил булгарицум се използва по цял свят. в момента в америка даже кисело мляко, йогурт, направено с тази бактерия е наи често ядената закуска от американчетата- дори повече от любимите им сирялс - тип сухи юфки, които се заливат с прясно мляко. само че те си го подслаждат киселото мляко с мармалади и мед. въпросната бактерия си я развъждат от мноого време сами в лабораторни условия. разбира се първо са я купили от нас. в магазините им може да си купиш и закваска и да си квасиш сам.

И откъде ти хрумна, че американчетата най-често закусват кисело мляко с български бактерии? Прочете го в български вестник?

Ако сащисаните закусваха с Българско кисело мляко , нямаше да са затлъстели зомбита . Които започват деня си с ксанакс :))) Виж японците , за които нашия елексир е много тачен са пъргави свежета :))) Ама ти продължавай с гмо-суроватката , може да изработиш имунитет и да оцелееш:)))

имаме си допка,голяма дзяпа ,дулбока яма и все не можм да я запулним...

9 години са се прехранвали с това изследване. Не е публикувано никъде, няма никакви данни, няма НИЩО, но едно голямо и патриотично нищо а патриотичните неща винаги са ценни Сега ако се направи Родопско Хайдушко Мляко от Манастиря и глей как лекува. Готино е да си учен тук, може да няма голяма заплата ама си на топло и търсиш някаква слънчева тема която да разстегнеш в годините. Ама публикации в научни списания, ама данни, ама някакви сравнения... Нема нужда, щом го е казал българин за най свещената тема Бациликус Булгарикус... Начи сме велики, киселото ни мляко е чудотворни, ние сме върхът... И т.н. и т.н

мааш иогърт, мааш чекии а заплатата си тече - туи се вика български учен.

ТВЪРДЕ СЪМНИТЕЛНО Е ТОВА ТВЪРДЕНИЕ! ПЪРВО КОИ СА ТЕЗИ СЪСТАВКИ НА МЛЯКОТО, КОИТО УБИВАТ РАКОВИТЕ КЛЕТКИ? МОЛЯ НЕ СЕ ХВАЩАЙТЕ НА КЬОРФИШЕЦИ!

Има, има, ама професорът мълчи като ебан гургурл!!!

Потвърждавам написаното в статията! Леля ми -3ти стадий рак на гърдата. Родопско кисело мляко, витамин В17 и пресоваща нискооборотна сокоизстисквачка. В момента няма туморни маркери, при това без химио и лъчетерапия!

... хайде стига с тези глупости - престанете. Я кажете какви лекарства е вземала леля Ви? Кое е това "родопско" кисело мляко, което е яла леля Ви - дайте да го видим, кой и как го прави???

Освен да се ползва такова мляко, трябва и да се живее там, иначе какъв е смисълът да живееш в лудницата и да го пиеш?

дае родопсо попско кво занчение има нали е сирнииии домашно ам така е като не му се гледа на никои така ще ееееее

Моля другари учени и прочая паплач, я дайте ама наистина научно обосновани диоказателства, има една наука статистика, с едни анджаклами като представителна извадка и пр. Как разбрахте тази работа? Напр. какъв е процентът на умрелите от рак в Родопите спрямо групи със същия профил в останалата част на страната? Защото и краставиците са опасно канцерогенни, 99% от умрелите от рак за яли редовно краставици...

Според тази наука "статистика", всеки умрял на 20 годишна възраст поне веднъж в живота си е ял краставица. Краставицата е виновна, нали?

Пази от рак, но привлича акули.

Затова ли унищожиха истинското кисело мляко, по магазините само подсладени ментета се продават

Напуснете панелките и големите градове и отивайте да живеете на село и да си отглеждате животните и произвеждате сами храната. Как навремето е можело навремето без субсидии хората да гледат по над 40 000 овце, а сега въпреки субсидиите да няма и 10 000?! МЪРЗЕЛЪТ ВИ пречи.

А да си чувала нещо за селската мера? Да те светна -сега е частна собственост. Ще гледаш, ама на верандата.

dobra reklama che i skupa

МУХАХАХАХАХА A джанковата пърцуца пази от инфаркт и инсулт! Затва българина е най-здравото копеУе в ЕС и живее 20 год по малко от французина и испанеца!

Те пък пият вино, което е източник на някои атиоксиданти, като ресвератол. Доста години е било загадка, защо хора от средиземноморски държави живеят повече в сравнение на други.

ДА СИ БЕШЕ ЗАТРАЯЛ, ЧЕ Е РОДОПЧАНИН !

.......... антиканцерогенни субстанции .............. ?!!!!!!!! Тези четат ли се какво пишат?

антиканцерогенни субстанции звучи точно толкова'' научно '' ,колкото и и популярния напоследък псевдо научен израз:...очистването на шлаките от организма

А, шлаките са си сериозна работа! Който е ходил докато работеше Коксохима в Кремиковци, ще ви потвърди. Действително мляко и сирене от планински региони са източник на полезни вещества най-малкото, защото животните се хранят с много билки, както и по-малко замърсени от химикали растения.