Държавата се мобилизира: Всички ученици в клас

Цялата държава се мобилизира срещу отпадането на ученици. Не трябва да се разчита само на педагогическия персонал. Това е грешка от миналото.

Обратно в новината

Коментари - Държавата се мобилизира: Всички ученици в клас | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С конвои под строй и с пранги ли? Кажете го това на циганските кланове - вземат ли си детските за записано дете /на по няколко места, защото няма кой да ги следи централизирано/, и...край с темата! А мисли ли някой, как да се опазят като оазиси малцината читави отлични ученици във всеки клас, за да не загубим и тях? А? Или да им наблъскаме другарчета от всякаква порода и на различни умствени степени?Много неудобен въпрос... По-лесно е да се занимаваме с цветенца и букетчета на 15-ти, да залъгваме гилдията с илюзорни увеличения в неясното бъдеще, но да ги гърбим административно и морално. А това, че скоро няма да има кой да седне зад катедрите - на кой му пука, все ще измислим нещо като му дойде времето.... Жалка картинка.

Някои не ходят на училище, защото за тях образованието не е ценност, други не ходят на училище, защото за тях образованието е толкова важно, че не позволяват на МОН да им се меси там. Тезата на министъра, че който не ходи на училище или става социален паразит, или престъпник, изглежда правдоподобна, но колко е вярна? Колко от текущите престъпници имат дипломи за завършено образование? Колко от текущите социално слаби имат и те дипломи за завършено образование? И кой има полза от образование, при което седмокласници сричат и едва могат да си напишат името? Със сигурност не съучениците им, за които учебните часове са пропиляно време.

Да, но е факт че точно ромчетата са тези, които масово не ходят на училище. И изключително ме дразни това че всички трябва да сме им длъжни. Който иска - нека сам да полага усилия да е грамотен и интегриран. Политиката на държавата е изцяло в ощърб на редовите хора. Ромче да си днес...