Колко струват частните уроци на учениците

Десетки милиони за частни уроци и извънкласни занимания (като спорт или рисуване, например) отделят родителите всяка година.

Обратно в новината

Коментари - Колко струват частните уроци на учениците | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Давам частни уроци на деца,които не са от моето училище/родителите ме търсят/.В училището, което работя реално на учебен час получавам 22лв .Годишен доход/включвам и осигуровката на работодател/ деля на часовете в училище/не слагам самоподготовката/. Ако искам от родител 22лв на учебен час ще си плащам всички данъци и осиуровки,но родителите не желаят да плащат тези неща,тогава...

Нека експертите от МОН издадат наредба, която ЗАБРАНИ на учителите да преподават частни уроци / независимо, че отсъства конфликт на интереси/. Един учител да би следвало да преподава или в общинско или държавно, или в частно училище. При отсъствие на подобна практика, учителите "претупват' учебния материал, налице е нулева инициативност, креативност и мисъл за предстоящите частни уроци. Тези декларации, гарантиращи "липса на конфликт на интереси", са само демагогия! Същото трябва да се случи и с лекарската гилдия! При липса на подобни рестриктивни мерки, тези професии ще допринесат още по-голям хаос в обществото.

Предлагам Ви Г-жо/Г-не, да запишете детето Ви да учи на Северния полюс, там точно няма да има конфликт на интереси, както и учители! Това, което сте написали го чета и слушам от над 30 години; въведоха и матури, и влизане във висшите училища само с резултата от матурите и нещата са все от зле по-зле! "Умните" и "Разбиращите" като Вас трябва да разберат, че не учителите карат родители и ученици да се записват на уроци или курсове, а те сами! Именно заради такива като Вас тази държава заслужава да остане без учители!

Прости сме си и това е... Завидяхме на лекари и учители, смъкнахме престижа на тези професии по всеки възможен начин- от елемантарното уважение и положение в обществото до заплащането. Ще научим по трудния начин, че ние ще им се молим, а не те на нас. Ще даваме мило и драго и за обучение и за здравеопазване и лека полека ще си пренаредим ценностната система.. Това са щетите от 45 години комунизъм и 30 преход...

Ами това си е чиста проба мафиотско изпълнение. В училищата не учат добре децата, за да им се налага да плащат за частни уроци, ако искат да продължат в уневерситета с някоя дефицитна специалност, като медицина, например. Освен това непрекъснато вървят пропагандните слухове, че ученикът не може да се представи успешно, ако не посещава частни уроци.

Моите родители през 80-те не платиха нито леФ за мойто образование, не защото другите деца не ходеха на частни уроци, а защото аз си изкарвах оценките и без частни уроци. Което се случи и на моето дете. Ми умни сме си, и немаме нужда от уроци. Дотук я караме на самообучение и самоинициатива. Който не го мързи, може и тека.

Един час е 50лв.Обикновенно се сливат 2ч. по 45мин.и колко прави.100лв.Учителите посещават училището за заплати и осигуровки.Нищо друго не ги интерисува.пищат поголовно отлични отценки без никакви знание за някакви .

Ние записахме дъщеря ми в частно училище. Заедно с уроците по пиано плащаме по около 1,400 лева на месец.

Е И КАКВА Е РАВНОСМЕТКАТА - ДА ЖИВЕЕ СИВАТА ИКОНОМИКА НИКОЙ УЧИТЕЛ НЕ ПЛАЩА ЗА ТЕЗИ СКРИТИ ДОХОДИ ДАНЪЦИ ,НО ПЪК ЗА СМЕТКА НА ТОВА СА НАЙ - ДОБРЕ ОБЛЕЧЕНАТА КАСТА ОТ ОБЩЕСТВОТО НИ КАТО МАНИКЕНИ СА - ВСИЧКО ЩО Е НОВО ГО НАУЧАВАМЕ ОТ ФОЛК ПЕВИЦИ И ДАСКАЛИ

Ха ха, наистина са облечени като манекени с маркови дрехи и по последна мода! А и както виждам опашки и големи борби и наплив от желаещи да работят като учители! Затова МОН не може да намери учители!

Айде сега НАП да провери дали влизат тези десетки милиони като официални приходи по съответните школи, щото сигурно само 1-2% от частните уроци са официално показани като приход

Истината е, че школите плачат за такива проверки и че масово плащат на учителите жълти стотинки - масово заплащането на учител е около 6 лв!