10 съвета как да направим децата си по-умни

Възможно ли е родителите да направят децата си по-умни? Разбира се! Начинът, по който ги отглеждаме и общуваме с тях, е важен за развитието на интелекта.

Обратно в новината

Коментари - 10 съвета как да направим децата си по-умни | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

11 - Пазете ги от пеевските медии с руска пропаганда....

Ами, няма как... Нали знаете приказката: "От маймуна - маймунки, от кратуна - кратунки". И така. Също и анекдота: "На първия учебен ден един баща рекъл на учителя: "Даскале, давам ти детето си да го развиеш". А учителят казал: "Ще го развия, ама да има и нещо навитичко".

Купете им игри, които развиват въображението и логиката, примерно "Лего", "Монополи",... има различни игри на пазара... Играйте с тях, но не им спестявайте винаги загубите. Когато ви питат нещо, отговаряйте без досада, колкото и да сте заети. Не им спестявайте проблемите, преценете с кои могат да се справят сами. Оставете ги да взимат решения от малки, естествено по ваша преценка, нека се запишат на какъвто искат спорт, кръжок, само да се занимават с нещо полезно, и не на последно място, когато трябва един завратник им влива толкова акъл и интелект, колкото цяла беседа на дадена тема... Може един ден да не оценят усилията ви, но ще сте спокойни, че сте изпълнили дълга си за тяхната самостоятелност..., защото това е може би най-важният урок, да разчитат на собствените си сили и да търсят винаги най-доброто, да не се отчайват от провалите...

Първо се погледнете в огледалото - изглеждате ли умни? Отговора си го знаете ... А щом четете тази новина, то това само трябва да затвърди убеждението ви!

Аз пък мислех, че ще ни разкажат каква поза трябва да заеме жената по време на зачеването, че детето да стане по-умно, и по-точно дали с главата надолу или нагоре ....

дайте 10 съвета на баба си.

Всичко, казано в статията, е родителите да се занимават с децата си. Не да му хвърлиш едни филии за вечеря, телефон за игра и пари за кафе, а реално да се грижиш за развитието и светогледа на това дете, да развиваш любопитството и самочувствието на детето. В днешно време, това за съжаление е рядкост.

от грижи за самочувствието на всяко чаве от разни майчета дето си мислят, че са родили месия, странат се напълни с деца-пълни дебили, но с много самочувствие. Като ви гледам произведенията ми се отщава да ставам родител...

Явно ви бръкнах някъде. Нищо де, понякога правя чудеса и без да се искам ;)

само генното инженерство е способно да ги направи по умни...

Просто ги научете НИКОГА, да не четат светските новини в dir.bg и всичко ще е наред! :)

Сичкот отова отгоре, нема сми, ако не си обичеш детето. Любовта, искрената любов, отваря съзнанието на детето за истинските му възможности. необичано дете, ше се проваля систематично, и без видима пречина. Обичан одете, ше лети по живота като скиор. Много се радвам за моето, че е първенец във всичко, с което се захване. Всичко, което съм правила ,е да го обичем безусловно и да го поддържам повече и от себе си. Той направи останалото, имайки моята безусловна любов и защита. Обожавам го, и никога нема и да престанем. Всичко му се дава в ръцете, и резултата е фантастичен!

Аз лично съм много против безусловната любов. Едно дете трябва освен да се обгрижва и да се държи малко по-строго и изкъсо. Иначе мамини синчета и принцеси колкото искаш. Народът е казал - много баби, хилаво дете.

Ти лично си роди и отгледай едно дете поне, па си го възпитавай как си искаш. Аз моето съм си го родила, възпитала и то нема грешка. Ела ми се обади, като възпиташ дете като моето, и ми се похвали само в случай, че твоето е по-добро от моето. В обратния случай, съвета ти заминава в канализацията. Моето е прекрасно възпитано, и се учи в 6 в Британия университет , като успеха му е сичко шестици и максимални оценки с отличия и златни медали. Ела ми се похвали когато твоето дете мине моето, и тогава ме научи къде съм сбъркала. Дотогава си натискай парцалъФгЗъ и ноо не знай.

Лично аз не познавам родител който да не обича децата си! Обичта е двустранен фактор, който поднесен натрапчиво едностранно - от родител към дете, ще доведе до промени в самооценката от страна на детето! То знае, че каквото и да направи родителя му го обичао! Света в който живеем е изпъстрен с любопитни, но много често погрешни неща! Какво ли ще стане, ако опитам наркотик? Мама ме обича и тя ще ме разбере и подкрепи!

Ма се ваште са наркомани, пък как ги възпитавате, уж строго било по-добро, пък се ваште наркомани, чалгари, фризьори и козметици, щото не могли в уни да влезнат или не умеят нищо друго. Що не се погледнете с тея претенции, къде са ви децата, чалгализирани и вкарани в проституция още на по 9,10,12. Веднага щех да ви повервам, чи да не се виждаше политиката ви на побоища какво прави из целата страна - травмирани, чалгализирани, изнасилвани системно деца, с нисък успех, без езици, и ниско самочувствие, смотани, дебели, грозни и оциганясани...... Вие поглеждате ли се некога в огледалото, айде вие, ми децата ви? Алкохолизирани, наркоманизирани, изгубили човешки облик оциганени утрепки с претенции....

Дълбоко се съмнявам, че може някой да ги направи по-умни. Може по-начетени, по-знаещи, по-можещи... следвайки горните препоръки... По-умни - не може. Колкото дал Господ разсъдливост - толкоз! Знания, факти, умения - пак до някакъв предел можеш да трупаш...

Има концепции като вашата, които не е добре да се казват пред деца. Не че не сте прав/а, просто детското съзнание се впечатлява понякога по изненадващ начин. На близка моя приятелка баба й винаги й казваше "Някои хора ги бива в училище, други не". Права ли е била? Разбира се, но в детското съзнание, особено ако детето се съмнява в себе си, 4-ката от минала седмица не е просто моментна слабост, а става ... съдба. Детето си мисли, без да го сподели, че има 4-ка, защото е от хората, които не са добри в училище и няма и да бъде. Учението става досадно бреме за цял живот, което е най-добре да се избегне.

От прости родители, няма как да се получат умни деца.

освен ако не си наложат да не са прости.. все някой го е направил, все пак в началото всички са били прости..