Харесва ми, че има такава рубрика.
Не чета всичко, но така повърхностно, на мен ми звучи разумно и полезно.
Не разбирам защо хората са негативни към такива базови предложения. На мен ми звучат разумно, като примерно, че естествената храна не претоварва вкусовите ни рецептори, за разлика от пакетираната и химически обработена. Ми истина си е.
Дори бих предложила да има друга гляма рублика, посветена на диетично хранене - примерно, тази диета е добре за черен дроб, и после обяснение за диетата. Дрга диета е добре за бъбреци, и айде обяснение.
И също, понеже съм запалена билкарка, може да се направи и рубрика за билки.
Аз например имам цял арсенал с билки, и често фърлем с шепи в манджите ми какви ли не билки - една шипка девисил, или изобилие от магданоз, или кориандър - добре е човек да знае на какво как да добавя билки.
Ние вечер след вечеря правим голяма кана чай и пием чай, понякога гледаме новините докато пием чай, а понякога само си седим и си мълчим, особено ако сме стресирани от тежък ден. Но чаша билков чай, ах каква наслада!
Добавям билки на всичко - на сладки, на супи, на основно хранене, на чай, често правя смесен студен чай с настъргани и нарязани парченца плодове, абе каквато идея ми хрумне, билките са голема тема и аз гледам много да я екзплоатирам.
Моите хора ноо ми се кефът като съм в къщи - почва едно огромно готвене, мацане, пълен хладилник, глезотии ....:)))
Нема ли ме - сухо, тягостно, гладно, сандвичево....готвът си, ама репертоара им е от 6 супи и като извърът 6-те супи дето могът да си сготвът и почвът отначало :-)))))))
Пак добре че и толко могът :))))
Екса хукваше по ресторанти, ако не намираше сготвено в къщи.....не можел без топла и сготвена храна.
Некой път си мислим, че на мойте мъже не им пука какво моем и знам иначе, щото съм винаги готова да забъркам една супа или кото там.... :))))
Гладът не се появява в определени часове, природата не работи така. Той идва само тогава, когато тялото чрез работа или упражнения е изразходвало достатъчно енергия и това е породило необходимостта от нов градивен материал. ----------- Т.е. няма обед, няма вечеря. Няма закуска. Ядеш тогава когато си гладен. Може да е в най-различни часове всеки ден. Това обед, вечеря значи са навик, вреден навик, създаден от човека.
Съгласен само за преяждането - вредно е. Обаче да се храниш чак когато огладнееш е тормоз за организма. Щом почнеш да изпитваш глад, то вече нещо липсва в организма. И обикновено човек преяжда когато е много гладен. То май имаше нещо писано, че човек трябва да стане от масата леко гладен, защото информацията за ситост леко закъснява от реално приетата храна.
То и животните се хранят когато могат. Защото после може да няма. При хищниците е различно в зависимост от видове. Разни като тигрите нападали винаги, дори да не са гладни. Да не говорим за мечките и зимният сън.
Освен това трябва да си дава сметка човек, за какво се ползва храната от организма. Зимата например би трябвало да яде повече от лятото. Огромна част се ползва за поддържане на вътрешна температура. Лятото при жегите тази необходимост е много по-малка. Друга огромна част се ползва от мозъка, който е огромен консуматор. В общи лини деляха колко калории трябва да яде човек в зависимост от работата му. Подредбата бе тежък физически труд, мозъчен труд, лек физически труд. Че лекият физически труд харчи по-малко от мозъчният труд. В тялото са известни 4 използвани енергии. Ток в химическа среда - от нерви и импулси. Кислород - ползва се примерно от бегачи над 3000 метра. Глюкоза - ползва се примерно от бегачи на 100-3000 метра. Фосфати някакви в самите клетки - бърза енергия - ползва се от бегачи до 100 метра. Захарта не се харесва, защото е прекалоно чиста енергия - свързани молекули на глюкоза и фруктоза, последната пак преобразуваща се в глюкоза. Като много чиста, захарта не носи други хранителни вещества освен енергията. Целулозата не се разгражда и си отива директно в тоалетната. ;)
Коментари
Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:
Храненик (нерегистриран)
Поне половината от написаното са глупости!
АЗ (нерегистриран)
Всичко е истина.
Roxana (нерегистриран)
Харесва ми, че има такава рубрика. Не чета всичко, но така повърхностно, на мен ми звучи разумно и полезно. Не разбирам защо хората са негативни към такива базови предложения. На мен ми звучат разумно, като примерно, че естествената храна не претоварва вкусовите ни рецептори, за разлика от пакетираната и химически обработена. Ми истина си е. Дори бих предложила да има друга гляма рублика, посветена на диетично хранене - примерно, тази диета е добре за черен дроб, и после обяснение за диетата. Дрга диета е добре за бъбреци, и айде обяснение. И също, понеже съм запалена билкарка, може да се направи и рубрика за билки. Аз например имам цял арсенал с билки, и често фърлем с шепи в манджите ми какви ли не билки - една шипка девисил, или изобилие от магданоз, или кориандър - добре е човек да знае на какво как да добавя билки. Ние вечер след вечеря правим голяма кана чай и пием чай, понякога гледаме новините докато пием чай, а понякога само си седим и си мълчим, особено ако сме стресирани от тежък ден. Но чаша билков чай, ах каква наслада! Добавям билки на всичко - на сладки, на супи, на основно хранене, на чай, често правя смесен студен чай с настъргани и нарязани парченца плодове, абе каквато идея ми хрумне, билките са голема тема и аз гледам много да я екзплоатирам. Моите хора ноо ми се кефът като съм в къщи - почва едно огромно готвене, мацане, пълен хладилник, глезотии ....:))) Нема ли ме - сухо, тягостно, гладно, сандвичево....готвът си, ама репертоара им е от 6 супи и като извърът 6-те супи дето могът да си сготвът и почвът отначало :-))))))) Пак добре че и толко могът :)))) Екса хукваше по ресторанти, ако не намираше сготвено в къщи.....не можел без топла и сготвена храна. Некой път си мислим, че на мойте мъже не им пука какво моем и знам иначе, щото съм винаги готова да забъркам една супа или кото там.... :))))
Ники (нерегистриран)
Гладът не се появява в определени часове, природата не работи така. Той идва само тогава, когато тялото чрез работа или упражнения е изразходвало достатъчно енергия и това е породило необходимостта от нов градивен материал. ----------- Т.е. няма обед, няма вечеря. Няма закуска. Ядеш тогава когато си гладен. Може да е в най-различни часове всеки ден. Това обед, вечеря значи са навик, вреден навик, създаден от човека.
Ники (нерегистриран)
Иначе най-важното е да има хранене. :D Защото понякога имаме глад от липса на храна. ;( И липса на възможност да си я набавиш.
Сутрин (нерегистриран)
Трябва да храним организма си преди да започнат да къркорят червата или да те заболи стомаха.
123 (нерегистриран)
едно време също са се хранели, когато са можели - т.е. когато има храна.
доРоксана (нерегистриран)
Горко ти, ако живееш според предписанията на псевдоновинарските сайтове.
Gio (нерегистриран)
Съгласен само за преяждането - вредно е. Обаче да се храниш чак когато огладнееш е тормоз за организма. Щом почнеш да изпитваш глад, то вече нещо липсва в организма. И обикновено човек преяжда когато е много гладен. То май имаше нещо писано, че човек трябва да стане от масата леко гладен, защото информацията за ситост леко закъснява от реално приетата храна.
Някой (нерегистриран)
То и животните се хранят когато могат. Защото после може да няма. При хищниците е различно в зависимост от видове. Разни като тигрите нападали винаги, дори да не са гладни. Да не говорим за мечките и зимният сън. Освен това трябва да си дава сметка човек, за какво се ползва храната от организма. Зимата например би трябвало да яде повече от лятото. Огромна част се ползва за поддържане на вътрешна температура. Лятото при жегите тази необходимост е много по-малка. Друга огромна част се ползва от мозъка, който е огромен консуматор. В общи лини деляха колко калории трябва да яде човек в зависимост от работата му. Подредбата бе тежък физически труд, мозъчен труд, лек физически труд. Че лекият физически труд харчи по-малко от мозъчният труд. В тялото са известни 4 използвани енергии. Ток в химическа среда - от нерви и импулси. Кислород - ползва се примерно от бегачи над 3000 метра. Глюкоза - ползва се примерно от бегачи на 100-3000 метра. Фосфати някакви в самите клетки - бърза енергия - ползва се от бегачи до 100 метра. Захарта не се харесва, защото е прекалоно чиста енергия - свързани молекули на глюкоза и фруктоза, последната пак преобразуваща се в глюкоза. Като много чиста, захарта не носи други хранителни вещества освен енергията. Целулозата не се разгражда и си отива директно в тоалетната. ;)
НАЙ
Щипка красота и стил. Модели показват бляскави визии на фестивала в Кан
Рами Малек, който не прави компромис с произхода си
Самотни майки: Детето не се нуждае непременно от мъж
Тандемът Ема Стоун - Йоргос Лантимос става все по-смел
Актьорът Дабни Колман почина на 92-годишна възраст
Самотни майки: Детето не се нуждае непременно от мъж
Жаклин Кенеди - нежната ръка между политиката и обществото
Японски психолози съветват: Запишете гнева си на лист и след това го изхвърлете
Щипка красота и стил. Модели показват бляскави визии на фестивала в Кан
Рами Малек, който не прави компромис с произхода си