Бавното хранене предпазва от смъртоносни болести

Здравословното хранене с цел предпазване от болести не зависи само от вида на консумираните продукти, но и от начина на дъвчене.

Обратно в новината

Коментари - Бавното хранене предпазва от смъртоносни болести | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи затова тежа само 80 кг, а не 100, колкото заслужавам. Защото дъвча толкова бавно, че храненето ми се проточва през почти целия ден.

... как да ядеш бавно гнусна филия с мас... като те чакат приключенията на винету...

дир откога въведохте цензурата да не показвате коментарите на сериозната рубрика и да не давате да се пишат такива от мен???? май вървим към нова диктатура в българия????

Някой знае ли рецептата на беновска пита?

Luna0102

Докато не паннат зъбите, ке ядем бързу, че последниот дига масата.

Ти нали имаш чене ли е, фасети ли, или инмпланти, ти ще кажеш какво е, но гледам те имаш хубави зъбки. А по темата, ще кажа, че в природата на човека е заложено да яде бързо. Това си ни е в гена и в кръвта. И така си е от векове. За да не дойде врага/лошия и да ни вземе храната. Вижте кучетата как се хранят бързо. Така са животните и хората.

Luna0102

Нямам чене, фасети или не знам си какво, имам 2 пломби, които ги получих след като родих второто си дете, всичките ми зъби са си мои и от дете ям бързо. Живота е твърде кратък за да стоя часове всеки ден на масата. На който му харесва да се храни бавно, да го прави.

тайната е да си взимаме редовно "Презкурин"

Бавното хранене предпазва от задавяне.

Тези, които се хранят бавно, са спокойни хора, затова живеят дълго, по-рядко се разболяват, а не защото се хранят бавно.

Става въпрос за начина на усвояване на храната умнико!

Да де, това е становището на "учените", но същите тези учени са признали, че основният негативен фактор за болестите винаги си остава стреса. Аз не познавам стреснат човек да яде бавно.