Защо се изкушаваме да пием вечерно време

Учени обясниха защо не можем да устоим на чаша червено вино или на шоколадово изкушение през по-късните часове на деня.

Обратно в новината

Коментари - Защо се изкушаваме да пием вечерно време | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не отговарайте защо пиете повече вечер. това е рекламен трик на компаниите за алкохол. тапаци.

Пием вечер, защото нямаме възможност всяка сутрин.

Доста хора харесват повече сутрешния секс. Как това се обяснява в контекста на статията?

За да не глеаме кво праим и с кого, че не секи се маже с орифламе и авон, пуши еве, пие седем ир /или зуп/, кара орел или пеугеот и чете шакеспеаре. Те тва е тезата на юго-севернио ониверситет дето е мераклия за ноелова награа.

а кво ще кажете за тези, които се прибират от нощна смяна и сутрин удрят някоя бира?!?

и после цял ден спят... По научно му те трябва да са направо анти-хора!

Е ти сега какво! професорите сумата ти време са правили анализи, емпирични изследвания, а ти сега им бутна тезата!

Хората вечер и нощем са по свободни, загова пият, ядат, ебат, ходят на театър, учените трябва да се отучат да пишат глупотевини.

Много е вярно, цял ден стискам зъби и гладувам, вечер се натъпквам с храна; цял ден се дървя без да се празня, вечер го правя...

изпразни се и н на обед да не те мислим...

Абе по-добре да не го прави, че да не омаже клавиатурата

Наистина. По-вероятно е някой, който пие от сутринта да е загубил самоконтрол.

Какво общо има волята при хора, които не се алкохолици с това, защо хората пият вечер. То оставаше да пият сутрин. Хората пият вечер по различни поводи и защото това е най-подходящото време, през нощта няма да имат отговорности и няма да шофират, само леко ще разпуснат. Смятам, че когато хората са уморени губят самоконтрол и приказват повече, а не пият повече. Колко плащат за такива изследвания?

кой знае колко са прахосали за очевадното....и пак са направили грешни изводи! "учени" по поръчка!

Който е на работа, пие вечер. Останалите като мен - от сутринта. А горката госпожа, дето пише, че не пие - мога само да гадая какви точно успокоителни гълта. От мен да знаете - човек или пие, или се друса, или е на лекарства. Никой не може да понесе живота без малко помощ отвън.

Има и такива, но са рядкост. А и спорта е хубаво нещо, учи те на дисциплина и разведрява главата ти. Или ученето, или работата. Пиенето, дрогата и лекарствата имат много заместители, стига да ти допадат.

Прав си. Работата, когато ти допада, премахва нуждата от трите неща. Спорта - не знам; пробвах със спорт (като хоби)-омръзва. А работа, която мразиш, те кара да бързаш към къщи да се насмучеш.

За съжаление отговорът е доста по-прозаичен и "ненаучен" - просто е забранено през работно време! А човек и да не ходи на работа, през деня има да свърши куп неща, освен ако не се заредят няколко дни празници, но дори и тогава се ходи по гости и т.н. за всичко което е необходима относителна трезвост. И това, дето казват, че "волята се изчерпвала" - по-скоро се натрупва умора, а когато човек е уморен преминава към по-пасивни занимания, като например да зяпа телевизия или да се търкаля пиян по пода :)

Вярно е това. За човешката воля имам в предвид. Не говоря за пиенето. Аз не пия. Това че човешката воля е с ограничен ресурс е напълно вярно, не изчезва напълно но се понижава. Например аз играя сутрин към 11ч. шах и ги размазвам останалите, когато съм наспан просто съм мега добър, докато вечер като играя се допускат повече грешки и повече разсеяност и липса на концентрация. Макар и невинаги и рядко да е, се случва понякога. Докато сутрин към обед някъде наспан добре ги размазвам винаги. И вечер се получава де, но не винаги, има вечери когато нищо не върви. След 15-20 игри на върхово представяне после идва спад след 20-тата.

Пич, вземи си истински био-сок от червена боровинка и пий по 50 мл сутрин и също толкова вечер. Направо няма да повярваш за каква разлика става въпрос. Дори сега разликата да не е много голяма, след 10-15 години с тази комбинация ще си изтребител!

За какво? За какво ми е? За мозъка за запаметяване ли? Не ми е нужно, защото аз играя блиц партии. Това са бързи партии. На 3 минути общо 6 за двамата. Нужен ми е бърз нет и удобна мишка. :)

Абе вие съвсем изперкахте! Какво е туй пък био-сок!?

Сутрин докато стана и си измия зъбите и волята ми се е изчерпала. И ако в закуската има краставица или доматче после цел ден ме кара на водка...

Чърчил е пушил пури, вземал е амфетамини и пиел по бутилка уиски на ден. Умрял е на 91 години. Ленин не е пушил, не е пиел и ще живее вечно!

Това за бутилката не е вярно. А за Ленин - майтап бе Уили. Пиел е вино, харесвал е жени. За Чърчил не знам, кажи нещо за жените.

Като дипломиран историк, специализирал точно нова и най-нова история, мога да потвърдя, че е пиел по бутилка уиски, че и доста отгоре. Пиел е по две бутилки шампанско "Пол Роже" - една на обяд и една на вечеря. Отделно по шест-седем коктейла "Хайбол" - една част уиски(100 мл.) и две части вода или сода(200 мл.) във висока чаша от 300 мл. Този навик му е останал от войните в Индия, където водата не е ставала за пиене. Отделно е пиел и по едно-две брендита на ден. Това са данни от официалните фактури на доставчиците на Даунинг Стрийт и десетки свидетелства на негови близки. Та както и да го въртим и сучем, по време на Втората Световна война е пиел еквивалента на 1300-1400 мл. концентрат на ден, което не му е пречило да пише и работи. Човекът просто е имал много здрав организъм. Имал е разбира се и периоди, в които не е пиел. Веднъж се хваща на бас, че няма да пие две години и го печели.

Ленин не е харесвал жени, а мъже. За ленин е доказано, че е бил гей, и са известни негови връзки с мъже. Също е доказано, че е бил евреин по майка, както сестра му свидетелства. Жени се за Крупская, за да покаже някаква социалност към последователите си. За Крупская е известно, че е била негов съратник, но не и любовница. Защото Ленин умира от комбинация от сифилис, пушене и безразбирен секс (с мъже). Крупская е живяла доста след него и не е известно да е имала сифилис. Сешсе защо. Тя просто е била една работничка на служба при Ленин, но не е споделяла леглото му. Ленин нема деца, и как да има, като е бил гей.

Така е. СССР се управлява от един полужив и един вечно жив. Най-голямата ми мечта е да вържем мумията за теглича на ФауВето и да го теглим по Цариградско шосе със 140 км/ч.

Аз се изкушавам сътринта, но требе да работим, да гу еба.

Не се изкушаваме, а си отпочиваме ;)

"Защо се изкушаваме да пием вечерно време..." Ааа, я си пием от още от заран съм се изкушил секи ден

Алкохола никога не ме е изкушавал и никога не съм пила.Не говорете в множествено число, говорете само за себе си..

Има време - животът е пред теб, може пък да поумнееш.

Нямам нужда от такова поумняване.

И аз това и викам на жената - не съм пияница, а човек в неравностойно волево-ресурсно положение.