Най-великите филмови персонажи на всички времена

Има хиляди герои от киното, които трудно можем да забравим. Заради перфектно изградените образи, странните им навици, нечовешките им подвизи.

Обратно в новината

Коментари - Най-великите филмови персонажи на всички времена | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Елън Рипли!!! Най-яката женска роля! Не като сега, само кифли!

Не видях "Кръсникът" - Ал Пачино изигра най-силната си роля, която го направи звезда, а беше в началото на кариерата си.

Без Терминатора класацията не струва

А Дийн и Сам Уинчестър, Краули от Свръхестествено?

Вал Килмър в ролята на Дюк Холидей-,,Тумбстоун,,.Клинт Ийстууд - ,,Добрият,лошият и злият,,,,Мостовете на Медисън,,,Том Ханкс- забравих филма, в който беше корабокрушенец и си говореше с топката, която беше нарисувал като човек.И...Танцуващият с вълци:) На всички времена би трябвало да включва Марчело Мастрояни,Ал Пачино,Анди Гарсия и още, и още...

Робърт де Ниро като Блейка в Имало едно време в Америка.!!!!

Пред огледалото: Ар ю токинг то ме?

Абе тая класация няма как да е на всички времена, защото тия, които са давали отговор на въпросите няма как да са гледали всички филми от зората на киното до наши дни. За Хан Соло и Индиана Джоунз съм съгласен. И на мен са ми били любими герои. Но за някои други... Няма ги например Фанфан Лалето на Жерар Филип, Зоро на Ален Делон, героят на Ален Делон от филма "Дума на ченге", Жос Бомон на Жан Пол Белмондо от "Професионалистът", Сирано дьо Бержерак на Жерар Депардийо, героят на Тим Робинс от "Изкуплението на Шоу Шенк", Форест Гъмп на Том Ханкс, Еркюл Поаро на Питър Устинов, Джеймз Хънт на Крис Хемсуърт от "Спълна газ" и много, много други. Ако трябва да говорим за любим персонаж на всички времена то за мен безусловно това е малкият човек на Чарли Чаплин. Между другото, комедийните филми на Чаплин са единствените, където съм се смял от сърце, но съм и плакал на моменти. Чаплин е велик и е успял да съчетае драматичната история с комедийни елементи, така щото филмите му винаги имат ведро излъчване и оптимистичен финал. От най-новите филми мога да предложа един персонаж. Вчера гледах "Най-мрачният час" за трудните решения, които Чърчил е трябвало да вземе още при поемането на поста министър-председател на Великобритания през 1940 г. Гари Олдман е направил страхотна роля и неговият Уинстън Чърчил вече е нареден между любимите ми персонажи.

споменатите персонажи не само че не са "най-великите на всички времена", ами са отдавна забравени, че и неизвестни. Поне превеждайте нещо написано стойностно и вярно като не можете да направите елементарна класация .

Защо публикувате преводни статии без източниците? По този начин правите внушения, че подобна класация е направена сред българи. За американците е ясно, повечето от тях никога не са чували, че филми се правят и в други страни, камо ли да са гледали някой неамерикански филм. При тях всичко винаги е световно, защото светът им се изчерпва само с това, което се прави в САЩ, по изключение и Канада, но те са тясно свързани така или иначе. За съжаление те така са плъзнали из целия свят, че спасение не се вижда. Предполагам, че в следствие на инвазивната американизация на света. в не толкова далечното бъдеще, учебниците по история ще започват с годината на образуване на САЩ, като времето на земята, преди това ще се споменава само като време на динозаврите.

Тоя Жокер на Хийт Леджър така и не успях да го приема като кой знае какъв персонаж.

велик както и любим не се степенуват, справка - български правописен и правоговорен речник... за в случай че в дира има некой дето поне се опитва да научи български книжовен език, който някога поне в пресата не беше изместван от неукия език на улицата

за арагорн пък изобщо не бих се сетил. даже изфабрикуваният амгъл е по-характерен персонаж

spartacus

Само измислени герои.Ясно е,че са гласували само тинейджъри.Поне да бяха сложили Рамбо и Роки.Или Уилям Уалас,Бенджамин Мартин,Спартак и т.н.

Като чета кои са в класацията, май е по-достойно да не си в нея.

За всички времена ? Малко се поизхвърляте ! Явно сте класирали само филми , които вие сте гледали !

Добри неща направени много, дяволски добре направени също немалко. Но и до ден днешен никой не може да се мери с малкия човек на големия Чаплин - а сцената му с машината за хранене в "Модерни времена" остава недостижима.

Все си мисля, че Командо или Терминтор е по-култов и известен от някои споменати.

Том Ханкс във Форест Гъмп, Дикаприо в Хвани ме ако можеш

Писна ми от US кОлтура!

Ми тропкай си хорце на мегдана бе, кой те спира. Или си пусни някой от безбройните чалга канали.

Много ограничено мислене имаш!

Майор деянов от на секи километър де го слагате?

Тъпаци да ви еба майката!

Без съмнение най запомнящия се персонаж е Джаро от "Под прикритие"!

Чак пък най-големи! Класацията може да впечатли тийн от 80-те, само 'дето някои персонажи са малко по-млади.

Недостоверна и несправедлива класация.

Вой какви са тия старомодни класаци, само яки мъже. Къде са днешнте метросексуали, трансексуали. Нали такива мъже са само насилници?

Няма нито един европейски актьор.Като изключим "Батман" и "Железния човек"- това са приказки за възрастни.Не видях робърт ДеНиро за мен той е по-добър от някои в класацията.За другите мога да се съглася.

Ма, мило, ти разлика между актьор и персонаж правиш ли изобщо?

Адйе баа! Аз съм Георги Пърцалйеф, да знайти! Што ни съ мъ сложили извйестин? Един път пйенсионйер ми казъ да съ наредйъ на упашкътъ за рибъ прйед Никулдйен, чйе билъ отзад, а ас му казъх, чи мойтъ упашкъ йе отпрйед баа!

Няма по-гнусен диалект от мекото гняцанйе, дядка.

Бат РАМБО къде го слагате???

Ми Бат Рамбо е наистина най великия, все пак има 5 успешни филма. Освен Батман(ама последните са пълни са твърде философски и усложнени)няма друг герой дето да е изтикал 5 успешни епизода през 3 поколения и да е станал нарицателно за "ебати коравия мъжага". Рамбо няма равен.ТОЧКА.

Джони Деп и Железния човек нямат никакво място в тази класация. Другите са ОК

На Железния човек не съм много сигурен, че му е тук мястото...

Вие журналистите нещто сте се объркали. За всички времена си остава Ален Делон а къде оставихте и Жан Пол Беломондо даже и Гойко Митич Великият Клийнт Истууд и мн др .Показвате тия дето са се снимали в едни кина за децата и то един два филма но за Харисън Форд съм съгласен

Аз бих добавил Караибрахим, Пурко, Молеца, както и десетки роли на българските класически актьори...

и Квазимодо на Антъни Куин от "Парижката Света Богородица"

някой ме пита :), но аз пък харесвам ген. Ъруин от "Последният замък" - и като герой, и като изпълнение на Робърт Редфорд.

Фабрицио на Жерар Филип ???

...са посочени роли само на американци. Добре, къде е мръсния Хари. От европа Жан Маре, Ален Делон, Белмондо и пр....

Странна и нелогична класация според мен. Да, има образи, които подкрепям, но липсват много други емблематични. Ханибал Лектър на Антъни Хопкинс, Роки и Рамбо на Силвестър Сталоун, Терминатора на Шварценегер... А като става дума за персонажите "на всички времена", къде е "малкия човек" на Чарли Чаплин?

И не само тези които си изброил. Шофьора на такси на Де Ниро. Adrian Cronauer на Робин Уилямс - добро утро Виетнам. Тони Монтана на Ал Пачино - Белязания. Патрик Бейман на Крисчън Бейл - Американски психар. Норман Бейтс от Психо. Дон Корлеоне на Брандо - Кръстникът. И доста други, просто няма място да се опишат. Тия просто са се сетили нещо и пишат глупости.

Брандо е в класацията. За Скарфейс - не знам...