Здравословното хранене се проваля, ако солим много

Здравословното хранене не противодейства на ефектите от прекомерната употреба на сол, предупреждават специалисти, цитирани от в. "Дейли експрес".

Обратно в новината

Коментари - Здравословното хранене се проваля, ако солим много | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали ще гванем гуша и ще заприличаме на пуйки или пеликани. И какво значи "много"? За един е две-три щипки, за друг - две-три лъжички. А черният пипер не е ли по-вреден? А лойта в "колбасите" и "каймите" плюс цялата серия Е- незнам си какво, стабилизатори, емулгатори, оцветители и всякакви "добавки" /желирани каротини, мицели, кожи, рибни смески, сухожилия и отпадъци/? За това говорете, за производствено-търговския интерес да се спечели максимумът сега и веднага! Като си помисля, че идат светли празници и ще ни довършат с "домашни" козунаци, яйца от крокодили, споминали се по времето на Робърт Луи Стивънсън, и "агнешко", което приживе е лаело...

1 грам сол задържа около литър вода в тялото. Премери се на кантата, хапни си солидно кисело зеленце и на другия ден пак и се премери на канта. Аз успявам да кача докъм 4-5 килограма в рамките на 24 часа и се отводнявам поне 2-3 дни, явно след една определена възраст бъбреците на някои хора не се справят толкова лесно като на младини или пък на младини не са ми правили впечатление толкова отоците. А задържането на такова количество вода съответно покачва и кръсвното налягане с 10+ пункта. На тези с ниско им става нормално, на тези с нормално - височко и т.н. На мен ми се отразява. Познавам хора, които почти не консумират сол, познавам и такива на които отоците явно им понасят.