Как да мерим правилно кръвното си налягане

В нашите динамични времена много хора страдат от хипертония и дори в юношеството, което е много тревожно.

Обратно в новината

Коментари - Как да мерим правилно кръвното си налягане | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕ ми дреме колко ми е кръвното и какво щяло да стане !!!! Животът така или иначе не струва и пет пари , така че смъртта си е изход !!! По-добре е от робският ''демократичен'' живот !!!!

+1

Глупендери от всякакъв характер , ми тровят живота ежедненвно , а други пък ме учат как да си меря кръвното , което така или иначе , е високо заради хорската простотия !!! Описали сте процедура и подготовка по-дълга и от сватба и кръщане !!!! Не разбрах само накъде трябва да ми е насочен погледа ?!

...Въобще да не се мери, а да се заличат дразнещите фактори - работа, съседи, стрес, политика, съобщения за плащания, ремонти, завист, клюки, шум, но е ясно, че не може и не дават, затова лека ни...нощ.

А какви са правилата наставане?

Апаратът за мерене на кръвно трябва да е качествен и точен. Колкото и да спазваме правилата , ако апаратът дава отклонения то той се превръща в един опасен уред. Измерването на кръвното не бива да се превръща в постоянно занимание. Може да има високо кръвно на емоционална основа и без да е свързано с хипертония. Тинитусът и замайването могат да се проявят и при ниско кръвно- те не са признак на високо кръвно. Коварното е, че в повечето случаи високото кръвно е без симптоми. За хипотоник и кръвно 130/ 80 е високо , но за хипертоник е ниско . Най- точно измерване е с поставен холтер за 24 часа.

Благодаря ти, бабе!

И аз. За умилението:)

Как може такива некадърни преводачи, журналисти, редактори и пр. - опасност да "развият церебрална циркулация"!!!!!! "Церебрална циркулация" значи "мозъчно кръвообръщение". Опасността е да се развие мозъчен инсулт ("мозъчен удар"). Моля, запомнете няколко елементарни правила: сол, алкохол, наднормено тегло - това са три от най-важните фактори за повишено кръвно налягане, на които може да повлияете (защото на наследствената предразположеност, например, не можете). Учудващо е колко малко хора си дават сметка, че редовното пиене на ВСЯКАКЪВ АЛКОХОЛ (ако ще да е 100-годишно уиски) повишава кръвното налягане. А солта е още по-важна - яжте колкото се може по-безсолна храна. Кафето, за сравнение, има много по-малко значение - ако въобще има някакво значение за повишаване на кръвното налягане (ако не е по 10 кафета на ден, разбира се). Прости съвети от пенсиониран кардиолог.

Чудесни съвети.

Всяко измерване е моментна стойност - тя не дава точна представа за състоянието ви ! За тази цел Германския лекар назначава самостоятелно измерване на RR сутрин 7.00 на обед 12.00 след обед 17.00 вечер 22.00 и през ноща 3.00 - - тово се прави цяла седмица , ЗАПИСВАТ СЕ на лист получените данни и се анализират . Поставят се също така автоматични измервателни апарати измерващи RR по зададена схема / час на измерване/.

Можеше да снимате правилно поставяне на маншета , а тази снимка е отбиване на номер, като тая дето снимате полицейска кола под заглавие "Апаши обраха къща"

Хайде да не се задълбочаваме толкова в целуването на задници. Предостатъчно ми е да знам, че някъде почитат Св. Патрик, останалото ми идва в повече. Новина за мен ще е ако разбера, че повечето англичани и американци не смятат, че България се намира в Африка. Въпреки, че на там сме се запътили докато се чудим за маншета, а не почитаме нас си на първо място.

И вие мислите, че редакцията на dir има щатен фотограф, че правят авторски снимки ? Много се съмнявам. Нещо не съм виждал техни снимки. Редакцията им е двама души накръст, които ровят в интернета за снимки без лиценз. При това не се задълбочават много в търсенето и то се вижда по намереното и публикуваното като "илюстрация".

На мене лекарят ми го измерва след като съм чакала отвън реда си 1,2 часа,застанала права и със вдигната ръка и никога не го повтаря измерването,ако нещо не е в ред.Обикновено ми го изкарва високо ,а аз като се прибера в къщи го изкарвам,че е добре.Дава ми лекарства за високо кръвно,но аз ги пия рядко,само ако съм си измерила високо кръвно,което се среща рядко.И така вече двайсетина години и съм жива още.

Аз не ги пия рядко да се чете аз не ги пия често,само ако....

Виждам, че и малкото гости тук бъркат липсата на пулс с заболяването "висока кръвно налягане" или хипертония. Искам да кажа следното на тези хора - моля ви, ако ме видите да лежа в несвяст - не ме доближавайте, просто извикайте линейка наистина.

На коя ръка се мери кръвното? А на човек с ампутирани ръце как се мери?

Сложете стъкло или огледало пред устата на замервания. Ако има дъх - значи има и кръвно налягане. Ако няма - викайте линейка.

Ква линейка бе? То ако човек няма дъх, е направо за поп.

За кво му е тази линейка, той е за катафалка.