Големият моден дизайнер Юбер дьо Живанши почина на 91

Аристократът и моден дизайнер Юбер дьо Живанши почина на 91-годишна възраст.

Обратно в новината

Коментари - Големият моден дизайнер Юбер дьо Живанши почина на 91 | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Висша мода не се продава в магазините- прави се поръчка и се нарича Haute couture. За магазините се прави прет-а порте, което е също на високи цени и не е конфекция- правят се малко бройки. Има си и специализирани магазини на името на дизайнера.

Да! Има страхотни парфюми. Не всички ми допадат, но един от неговите беше мой почти неизменен за 10 години, правейки животът ми по-приятен, ...докато не преминах на други. Няма как да не го призая за един от моите идоли.Нека да кажа-моят пръв идол.

Голям!! Епоха! Светла му памет. Филмовите му дамски тоалети са ненадмината класика. На парфюмите му не съм особена фенка - допада ми само Органза.

Пред Органза слагам Амариж! Далеч по-лек, но по-усложнен ми се струва от началото до края. Все пак въпрос на вкус и възприятие.

Не си си купувала нищо от Живанши или други световни дизайнери, най-вероятно, защото нямаш пари, а не защото продават ментета. Така, че не пиши глупости и не търси под вола теле.

Да напишеш Живанши звучи смешно, защото реално на френски Н-то не се произнася, и А-то в думата е по-скоро О. Но няма значение, по-добре пишете марките както са си на латиница.

Hubert de Givenchy.. Къде виждаш голо "С" и къде "А" ?

Глупости :)

Голямо име си остава, спор да няма. Пък и добре си поживя. Бях във фабриките "Фрагонар" - още ползвам комплектите с по 20-30 мостри концентрат от какви ли не аромати. Раздадоха ги на цялата ни група туристи, съответно за дами и за господа, не знам дали е традиция и е така с всеки. Та си представям и при "Живанши" какво е. Макар че предпочитам ефирността на "Нина Ричи" /от вродената ми скромност е/. Лека му пръст на господина и дано там горе най-сетне заухае по човешки райски!

Поживя си, човека! Да е жив и здрав!

:))))Той е починал бе душо,какво е това да е жив и здрав.Разсмя ме.

Да почива в мир, предполагам, че искаш да кажеш?!

Ето този човек може да се нарече звезда.

Една епоха си отиде ... R.I.P.

има страхотни парфюми...лека му пръст

Моя любим е Hot Couture, няма друг такъв парфюм! Благодаря ти, Givenchy - Почивай в Мир!

Ветиверът в него е в средните нотки- нещо рядко срещано в парфюмерията- най- често го слагат в базовите.