Какво представлява алкалната диета и работи ли

Ако сте се насочили към алкалната диета, ето няколко неща, които трябва да знаете за нея.

Обратно в новината

Коментари - Какво представлява алкалната диета и работи ли | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички диети са вредни, освен ако са неизбежни поради здравословни причини. Яжте и пийте каквото ви харесва, просто не прекалявайте с количествата и се движете повече. Разбира се не казвам, че е добре всеки ден да се ядат чипсове и банички или кюфтета, в които не е ясно какво има. Но всяка крайност според мен е вредна. Имам приятелка, която изпробва всички диети от нета и резултатите са само временни.

То за да направиш нещо ПЪРВО трябва да имаш АКЪЛ. Нещо което твоята приятелка явно няма. После трябва да се информираш добре и не на последно място да знаеш какво искаш.

За да се излекувате от някаква тежка болест е нужно за около 2 до 3 седмици да поддържате много високо PH, колкото се може по висока алкална среда. Примерно 2 седмици само на магданос, лимони и пъпеши. И ще се излекувате. Тъй като при алкалната среда раковите клетки умират, тъй като организъма се насища с кислород, а те в тази среда не могат да виреят. Обаче е крайно рисковано дори с опасност за живота да се яде постоянно само алкална храна уж профилактично много дълго време. Според природата човек трябва да яде на ден 60% алкална храна и 40% леко киселинна храна. Баланс трябва да има. Т.е. към киселинните може да включим готвените храни, яйцата, млякото, сиренето и т.н. храни които също са здравословни въпреки леко киселинното си PH.

Също и мед, орехи са към киселинните и т.н. въобще много са храните които имат леко киселинен баланс. Но са изключително полезни. Американците са луднали на тема алкално хранене, но то се прави само за лечение и за определен период от време. Практикуването му повече от месец е също толкова опасно колкото и само киселинното хранене.

Абе, ебаси заглавието. Вземете да го смените. Сутринта го прочетох като "аналната диета", сега следобяд като "алкохолната диета".

Luna0102

Ха, ха и аз така го прочетох и си помислих, че то човек няма как да не отслабне ако се храни само отзад и после сипе като самосвал.

рак = ph 5

Човешкият организъм е един супер компютър , който поддържа pH на кръвта в постоянни граници! Дори алкалозата е по-вредна за организма и винаги е признак на тежко заболяване! Ама нали трябва да се правят пари от диети. Какво стана с разделното хранене ? Никой не говори вече за него, а беше панацея за доста дebилни индивиди!

Ей големи глупости в link. Този стенвестник някакви пикли ли го списват?

Нивото на РН в кръвта е винаги едно и също бе идиоти, каквото и да ядеш промяната е в много тесни граници. В слюнката и урината се променя.

Разбрах. Трябва да се набляга на сода бикарбонат и сапун. Пени се не пени, ще го ядем. Иначе как ще се хвалим пред останалите сноби, че вече сме на "алкална диета".

Некоректна информация. Безсмислена статия.

Абсолютно ! Цитрусите са с кисела реакция, но алкализират. А пък тези дето пият сода бикарбонат не са в ред.

Аз прилагам алкажната диета и е много по модерна и яка от алкалната