Aкробат от ”Цирк дю Солей” почина след падане на сцената

Акробат от "Цирк дю Солей" почина, след като падна на сцената по време на спектакъл в Тампа, Флорида.

Обратно в новината

Коментари - Aкробат от ”Цирк дю Солей” почина след падане на сцената | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Случват се такива неща, особено пък с каскадьори или акробати..някои хора не си ценят живота

"Хляб и зрелище". Циркът и е класическия тип зрелище запазило се през вековете или поне до преди 50 години. От както свят светува технологиите се сменят, но всичко си е същото, макар и в една по извратена форма. И циркът с отравянето на Скрипал не е по-различен. Важно е на тълпата да се внушат някакви послания от ръководителите на цирка.

Заради детето ходим на цирк, но установих, че изобщо не ми е забавно. Коремът ме заболява от страх дали някой няма да се претрепе. Как да се наслаждавам и да изпитвам удоволствие, като гледам някой да виси необезопасен от 3-4 метра и повече, играейки си със съдбата. Явно не разбирам от изкуство. Харесвам цирк Иванов, че наблягат на клоунадата. Извинявам се на онези, които намират подобни акробатични номера за феноменално изкуство.

20-25 метра е по-точно. Това е височината на 8 етажен блок. Българската циркова артистка Деси Кехайова през 2004 г. пада смъртоносно от 25 м. височина, заради скъсан воал, на който виси....

Ами така. Ако периодично някой не се разпилее, необезопасените изпълнения нямаше да са атракция. Хората плащат да гледат как някой си играе със смъртта. Но все пак, от време на време има издънки.

За мен циркът е един анахронизъм.Забраниха дресури на животни,отвреме на време стават тежки инциденти.навремето е било интересно,с уличните представления и по-късно под цирковата шатра.Но времената са други и хората имат други представи за шоу.

Очевидно не знаеш нищо за Цирк дю Солей и със сигурност не си гледал негови представления. Грандиозно, величествено шоу!

Винаги, когато чуя ''Алегрия", настръхвам. От това впечатляващо представление излязох много развълнувана. За съжаление, това не е първият трагичен инцидент

Описват и друг трагичен инцидент с този цирк-пак в Америка.Изобщо американците обичат да гледат шоу,в което има потенциален смъртен риск.Сигурно затова не гледат Формула 1?!

От основаването на компанията през 1984 г, трима акробати и едно техническо лице.

видях падането по интернет, интересно, за професионалист този нелеп инцидент си е направо пълна тъпотия, или му се е усукала ръката, или се е изхлузила, или... не знам!?

Много акробати изпълняват различни акробатични номера на голяма височина и необезопасени.Но Човешкият Живот е над всичко !!! Ако не използват обезопасителни колани,то мисля че поставянето на такива мрежи вече е наложително !!! Трябва ли да се "чака " друг подобен случай ?!?

Сега видях репортаж за жертва от 2013 г. Имаше и видео от 2016, но не съм сигурен дали е отделен инцидент или същия от 2013. Явно наистина това да се прави шоу за публиката без никой да го е грижа за живота на артистите взима превес.

Дай й на публиката зрелища! Някой и друг инцидент просто "вдигат" акциите на цирка и следващия път ще има повече хора!

от дете се ужасявах като ги гледах си слагах ръце на лицето...не знам какъв е този сеир...да гледаш как някой всеки момент може да загине- че да си и плащаш... RIP

Български артист също загина в цирк във Флорида. Както е писано по-долу, цената на билета скача, ако е без предпазна мрежа. Да почива в мир.

jingiby

Няма ли предпазна мрежа или друго осигуряване като колан например? Това е недопустимо...

Слагането на предпазна мрежа сваля цената на билета с 90%. Тогава и Аз ще го правя този номер за 2 000 евро месечна заплата.

Панелков, стига плещи глупости. Този цирк не взема входна такса от 70евра щото няма мрежи, взема ги щото са добри, добри, добри и следващото. Защото има история, изпълнение и много, много работа. Ехххх панлеков, панелков

наистина много жалко, през декември имах удовлствието да работя за Cirque de Soleil и шоуто "яицето"!! невероятно шоу, костуими , ефекти!! да почива в мир!

Добре, защо артистите не се осигуряват? Разбирам тръпката на публиката, но все пак човешкият живот е висша ценност.

писах ти + докато не прочетох последното изречение. Кажи го това на докторите и здравната ни система...