17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Брао уе, знай китайски повече от китайцити :D

И каква е ползата от здраво семейство? Един ден все си омръзвате и започвате да се оглеждате за нещо извън здравото семейство. Децата порастват и всеки си хваща пътя. Всичко е до време. Питай ме мене, с два приключили брака, трети не искам и да чуя :) Жени самотни колко щеш, платени също

Браво на момичето. Успехи и щастие в живота му пожелавам.. Явно наистина е много умна. Аз за 1 месец няма и 1 йероглиф да науча сигурно, какво ли пък да говоря и попълвам тестове :)

Много ви благодаря

Браво, детенце! Да си живо и здраво. Докато има такива деца, и родители, България също ще я има.

Umna dushichka, pogelavam ti i mnogo drugi uspehi v jivota milo detenze.

Браво на българското дете! Китайският език е изключително труден за говорене и с огромен брой йероглифи. С три нива на тоналност. Общото между Българския и Китайския езици е, че те са едни от най-древните езици и основата на цели групи съвременни езици. И двата езика са аналитични. От "славянските" езици единственно българският е Аналитичен - основа на останалите "славянски" езици. Това наследство от хилядолетия е помогнало на българското момиче да де справи лесно с един от най-трудните езици в света. Успех и здраве, мило дете!

Глупосни на търкалета. Първо, не сме с най-древния език та славянските да са произлезли от нас, и второ просто защото детето е малко а и умно е успяло да научи китайски. Ако се отвори тубата, има един 10годишен руснак живеещ в китай с родителите си който смая журито в един конкурс като спрягаше сложни думи. Та в общи линии това е стания да похвалим на мама детето. Няма лошо. На приятели момичето изкара изключително висок резултат на Тойфел, бе в школа по испански с отличие, после учи китайски и бе на обмен в столицата им (не зам защо не и казваме Бейджин а Пекин..) а сега учи кореиска фиология ама не виждам статия за нея..

Домината в гена си казва думата! Обеден съм,че майката е полажила значителни усилия...но трябва да се знае ,че славяните носят по-силен ген от този род жалутури..виж Япоците са друга работа..

Браво на тази сладурана, продължавай да ги побеждаваш. Таланта си е талант. Браво на майка й, която я обучава.

Супер новина!!!! Повдига ми се, да чета само за катастрофи, убити пребити , дрогирани намушкани и.т.н!!! Браво на детето !!! Супер!!;))

Браво на детето! Нека да продължава все така да се учи!

Дай, Боже, повече грамотни деца като това българско цвете!

Търновската школа!

Само дето училищата ни са пълни със сиганчета а неграмотността расте у нас..иначе браво на детето ама една птичка пролет не прави.

Пред съюзите "а" и "ама" се поставя запетая.

Лошото е, че селските дебили са на нивото на сиганчетата......

Браво мойто момиче!Да си жива и здрава!

Аз моята я спечелих на бридж.

и в Сащ бяхме най-добрите, сега го почваме и Китай

За децата всичко е като игра И колкото и трудни да са правилата - успяват Така сме направени по образ Божий :-)

я скрихте тази новина, не е като някой да е наръгал другиго с нож, нали, цял ден щеше да стои

Че доведеният татко е калпазанин, майата изглежда също, та детето вместо да обере заслужено овации, ще трупа негативи горкото.

Браво на детето!

матр'яла е лош

Tia v DIR-a samo boi i katastrofi sa im v glavata,edno kulturno zaglavie ne mogat da slojat.

Думата - би трябва да ни казва победи нали .

Няма нищо лошо. Лошо е, че всяко 8-годишно китайче ако се яви на тест по български език, ще победи и завършващите не само журналистика, но и бълг. филология и педагогика. За икономическите и инженерни специалности, и всички останали да не говорим. Нали така?!

Абсолютно, особено,ако се състезава с думи, като коЙто /разбрай мн. число на който:)/, идеЙ и подобните извращения, които масово навлезнаха в правописа на множественото число на думи, завършващи на И

"Навлязоха" Не че нещо ама нали се правиш на грамотен.

Умно дете, не му е било лесно на такава крехка възраст да го хвърлят в такава чужда среда. То неволята в случая го е карала да се справя и да се бори. Това важи за всички дечица които растан навън в чужбина. Научатав езика но не им е лесно. Да е живо и здраво както и всички деца по света.

Жалко, че доведеният й баща съсипа Търновския университет, а след това избяга с новата си жена в Китай, за да избегне разследване.

Леко Тъп?

На български няма изрази "доведен баща" и "доведена майка". Използват се думите пастрок и мащеха.

БРАВО на детето!

Би ги? Дано не са с тежки травми горките дечица?

Браво на детето, но забележка към загалвието - на фона на останалите "положителни" новини "българче би съучениците си в Пекин", звучи малко стряскащо. Е може и това да ви е била целта.

Китай ще е новият световен хегемон. Комунизмът не си е отишал!

Българчето е яло повече месо от китайчетата, както и поколенията родители преди него. Още по темата - прочетете анализи на Япония защо са загубили ВСВ и как съвременната японска армия се храни с червено месо.

Бъркаш агресията с когнитивните възможности и средата, в която си израстнал. Има разлика между двете, огромна. Готов съм да се обзаложа, че твоите деца в сравнение с това момиченце ще са бавно развиващи се, нищо че вероятно ги храниш с червено месо, но за сметка на това могат да го бият това дете. Японците традиционно са се препитавали с риба и морски дарове. Китайците открай време си муат свинско.

Не знам кой бърка, но като прочета това за средата колко решаващо значение има, не мога да не кипна. Ако става въпрос за бъркане, целенасоченото игнориране на генетичното наследство поради политкоректност не го прави по-малко важно. Това със средата колко въздействие оказва (предимно за развитите на наследен потенциал) е пробвано вече, резултатите не са много политкоректни за широко оповестяване.

Как да няма значение средата? Едно е да си израстнал в циганско гето и друго е в семейството на професор. Ще отречеш ли?

Нещо не си ме разбрал, средата има значение, но до толкова, че да развие потенциал, който е определен генетично. Поставени в най-добрата среда, представители от определени расови групи не могат да надскочат заложеното. Да, ще са най-добрите сред себеподобните, но само сред тях.

Генетиката не е без значение. Но ти започна не от генетиката, а от начина на хранене. Монголите са яли много червено месо, изобщо бедуините, номадските племена консумират изключително червно месо и месни продукти, както и всички останали племена, които са изтласкани (от по-умните и по-силните от тях) при по-неблагоприятни условия на живот и са принудени да скитат. Освен това безспорно слонът не може да плува добре като акулата, нито да се катери като катерицата, но това не го прави по-долна проба животно, ако разбираш какво искам да ти кажа. А що се отнася до интелигентността, в смисъла, в който иглежда да пишеш, със сигурност няма как да не знаеш, че жълтата раса е едни гърди напред пред бялата, която е едни гърди пред черната.

Изобщо не съм започвал аз това за храненето, репликата ми беше само за "средата". Напълно наясно съм с това за жълтата, бялата и черната раси - точно така е, като средно. В бялата има все пак странни аномалии - пикове нагоре и надолу, които не са обяснени.

Въобще не бъркам интелигентност с агресия. Дори сред животинския свят най-интелигентните видове не са сърните и антилопите, а хищниците които успяват да ги издебнат. В Китай понастоящем се консумира много малко месо, защото е трудно достъпно за широките маси, поради високата численост на населението. Тенденцията в света е да се наложи на масовото население модел за вегетарианско хранене поради икономическо-демографски причини, затова и тече усилена реклама колко е хуманно и здравословно. И не на последно място, война се печели не само с агресия, но и със стратегия. Не ми е ясно как стигна до извода, че в Монголия са яли много свинско, като първо там природата е много бедна на храна за свине, а освен това са номади, по-скоро са яли ярешко и конско.

Слонът е хищник, конят също ... Сърните и антилопите не са по-глупави от хищниците, просто хищниците са се специализирали в това да оцеляват, да спят по повече, за да не прахосват много енергия и експлозивна ловкост и бързина, за да ловуват. Тревопасните оцеляват групово и имат други достойнства, спят по-малко, движат се на групи, царе са на мимикрията, често успяват да се отбраняват групово, срещу хищници. Или накратко - хищниците имат интелект на ловец, трявопасните имат интелект за самозащита и са по-социални същества Определено бъркаш интелигентността с агресията, лова. Кажи ми, кой е по-интелигентен - онзи, който поставя капани, за да улови в тях някого или онзи, който умее да избягва капаните на всички онези умници, които ги залагат къде ли не? Кое действие е по-висше - да уловиш малкото на някого или да се принесеш в жертва, заради малките на някого?

Новината е много вдъхновяваща, голямо браво на тази рожба!

Да продължава да се учи. Човек се учи докато е жив.

Това Българче, трябва да получи министерско кресло в икономиката!!!! ВЕДНАГА БОЙКО - прати пратеници да го подготвят за голямата политика.

Те пък китайците да не са много умни! Много са и крадат, това им е силата!

В ужасно иго са. И явно са много кротки и търпеливи или глупави. Имам колеги китайци, заради цензурата, изключително много внимават какво казват, да не се окажат врагове на народа и да получат присъда - разфасоване за органи на полза роду. Не им е позволено да се размножават, второ дете могат да имат само тези, на които първото е момиченце, заради демографската криза в Северен Китай (внасят булки от Пакистан), мечтаят за здраво семейство и силни семейни връзки, които както при нас се превеъщат все повече в спомен от миналото.

Толкова е просто да имаш здраво семейство: направи за жена си това, което правеше за нея, преди да се ожените :-) И така всеки ден :-)

Аз спечелих моята жена на бридж. Да продължавам да печеля на бридж ли? Други жени?