17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моята баба цялживот си е живеела живота. Нито е веган, нито е спортувала, нито е спазвала нявга някакви диети и дори през ум не и е минавало през главата такова словосъчетание като "здравословен начин на живот". Днес е на 102 години и все още прави най-прекрасните кътми и мекици на света. А за зелето със свънско наречен тавалък просто нямам думи. А както казва тя тайната на дълголетието се крие в това ....да обичаш близките си и те да те обичат...не се отказвай от нищо което искаш и никога не прекалявай с каквото и да е. Трябва да знаеш да казваш ...Това ми е достатъчно....включително и за материалните блага. И както още казва баба...За да си свободен бабе, на душата ти нищо нетрябва да ти тежи.

Моя дядо е на 103г. , и още вдига самолета.

Защо задължително някой овчи мозък, като тебе трябва да се из..ре под хубав пост... Ей прости хора...

Браво да си жива и здрава, ощегодини колкото толкова но пълни с живот..толкова е вярно това за дишането,чувствам се уморена когато не дишам а хората дишат непълноценно....

Е как да дишам

В пълното йогистко дишане е истината! Правете по 20мин всяка сутрин и ще живеете колкото тази жена. Не болни 90-100г, а здрави и жизнени. Как се прави дишането: 4 такта с равна продължителност всяка. Вдишаш 10сек, задържаш 10 сек, издишаш 10 сек и задържаш 10 сек. Лесно е. Но трябва дисциплина. Аз съм самоук и правя асани всяка сутрин по книгата на Венцислав Ефтимов по 15-20 мин преди работа, 15-20 мин дишане и не ви трябва кафе. Дишането зарежда и съдужда. Дава енергия и живот.

А нещо по Кашпироски правиш ли?

И аз така правя, но по време на издишването си пръцкам. Така се прочиства целия тракт :-D