17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не се ли усещаш, та правиш мечешка услуга на колежката си Делчева, триейки вдлъбнато и упорито приятелския ми съвет към нея?

Защо все голямата дъщеря държи речи, а малката стои от страни? При всички прояви на испанското кралско семейство все едното дете бутат напред, а другото стои в сянка. Все пак са сестри и почти на една възраст.

чети по внимателно!

Това са протоколни политически изяви. Първородната е престолонаследницата. Бъдещият държавен глава на Испания. Подготвят я за ролята и в обществения и политически живот на страната..

Много е модерно и ЕКО-френдли да се експлоатират деца за социополитически цели.

Каталан....език, като македонски, сръбски, хърватски.Основата му е кастеяно-испански....,като нашата кирилица....основна, но взела от старогръцки нещичко. Само баските с езика си са по-различни.За майоркинския и валенсианския да не говорим.Носово изговарят доста думички.Андалусците в Севиля пък не изговарят изреченията до края и съкращават буквите.....-,,Е паааа пор......? " Т. е. ,, Е та защо?".....В Галисия-северозападната част на Испания завалят на испано-португалски плюс местен диалект. Големи симпатяги са -дрогаджии, трафиканти на цигари,оръжие-прикрито чрез улов на океанска риба. Истинско богатсто са всичките автономни области на о-в Иберия-име дошло от Римската империя, като Мизия ,Тракия, Македония ,Дакия......

Дезинформирате здраво, освен нестихващите протести, каква принцеса е това дете, чиито дядо по майчина линия е таксиметров шофьор?Майка й е най- мразената особа в Еврпопа сред така наречените аристократи, известна с прякорите Жокера или Злата кралица заради грубото си отношение към всички и безбройни пластични операции.Фелипе се оказа един доста зле поставен житейски крал- нещастен в брака, слаб в управлението.

Големи глупости си надраскал, болшевиче нищожно.

Може да е болшевик, меншевик, есер...какъвто си щеш, ама КОЯ от написаните "глупости" НЕ е вярна?!?!? Айде, почвай да опровергаваш .."умневик"о;-)! И НЕ само с минуси;-)...

Тези деца никак не приличат на наша Сузанита и Гери Никол

Между другото абсолютно всички каталунски официални лица и институции бойкотираха церемонията. Дори двете основни каталунски партии подкрепиха многохилядните протести отвън, на които се горяха снимки на краля.

Тоест малка съм, ама престолонаследница. И на мен не се надявайте, харесала съм си земята ви и не чакайте да се откажа от нея! Като тати!

явно я готвят зо кралица

а к'во станА с Дедо и разните му там Китин-Муньо-вци? Нещо не ги споменавате вече? Не ни държите в течение, един вид...

На уважаемите читатели на Дир е спестена информацията, че въпросните награди "Принцеса на Жирона" преди се провеждаха в Жирона, но Жирона обяви краля на Испания за персона нон грата и отказа повече да им предоставя помещение за провеждането. Нежеланият крал изобщо не може да се разхожда свободно в Каталуния заради народната любов.

Това на кой език е? Аз съм чувал за ХЕРОНА и КАТАЛОНИЯ,... както и за ЦАРИГРАДСКО, а не "СТАМБУЛ"СКО шосе!

Запдните бо-ци не се синят да използват и децата си за политика. Грета и тази псевдо кралица. ГНУСНА работа

Вкараха и децата в политическата игра за успяваме на Каталуния ?! Нямат шанс испанците . 90% от Каталунските ..Избрани Президенти,ръководители.. ..са били Вкарвани в ЗАТВОРИТЕ за дълго .. ..в последните 4 века. Комунистическа-Социалистическа Каталуния винаги е била от Най-Богатите райони в Европа ...от много стотици години е така. Извън Испания Каталуния ще богата като Бавария,Лондон,Фландрия... Ето затова е Терорът и сега Циркът на Испания срещу Каталуния .

нито едно ото изброенит еот теб не отделно и най малко каталуня ще е!

Хубави деца, но и двете с приведени рамене. Няма ли кой да ги научи да ходят по-изправени?!

Компютри ,телефони ...и това е резултата.

Много тънко са решили да минат!? С речи няма да се оправи тази работа!

Ксрени поздравления за ника!

"Искрени"

млаката принцеса е отправила много ясно и дипломатинчо послание от имеот на короната , каталибците да си седнат ана д-то защото са исконно сипански земи и никой няма д а им разреши да правят глупости!

„Това ли ви е хуманизма, човещината, алтруизма...“

Catalan няма ли по-точен превод на български?

Каталунския е нещо като Трънското наречие у нас. Или като македонския език.

Ми, няма! Каталония, така се казваше на български преди 30 години!

се казва и СЕГА! А езикът - каталонски. Не съм чувал тази част - все още - от Испания през последните 30 години да си е сменяла името - като Горна Волта или Бирма примерно.