6 причини да учим френски език

Предвид огромното му влияние по света, френският със сигурност ще ти е от полза

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за да станеш истински франко ... пардон гал ... фон!

сладка статийка, има много наивизъм в нея. Истина е, че е добре да знаеш френски, аз почнах късно да го уча и вече имах испански и английски за "трамплин". И доста зор видях, макар че се самонадъхвах много. Нека добавя 2 от моите причини: френското кино като най-добро в света, яденето и пиенето във Франция. Това ме крепи да търпя и писането и броенето и всички финтифлюшки и заврункулки на езика.

причина да не учиш френски език: владееш английски.

Така е. Божествен език, а и много полезен! Щастлива съм, че го знам много добре.

Дали не бъркате. Най- важните езици не са ли Английски и Испански.

Мандарин, мен, мандарин и все по-важен ще става ...

Абсолютно вярно!Това ще е бъдещия водещ език в европейския съюз,езикът на аристокрацията,на културата и на любовта!Не се бавете,а го научете за да сте успешни и конкурентноспособни!

Не разбрах само, поради каква причина, вторият най-влиятелен език в света е... мандарин:)))?!? Или понеже жълтурковците са най-многобройни, то от това следва, че станаха и най-влиятелни:)))?!? Едва ли това е причината, но все пак, много ми е интересно да я науча!!!

Ами в случая "влиятелността" се измерва на база бройка човек който говори съответният език и от там натам мандарина си е влиятелен .

Обаче в първия параграф на статията пише, че испанският език "е майчин на повече от 400 милиона души и се ползва активно на 4 континента". Следователно френският трябва да идва не трето, а на четвърто място след испанския, след като се говори от повече от 220 милиона души(пак според статията)...

Едно дете се научава да брои, даже преди да започне да говори правилно, а французите вече векове не се научиха броят. Пример- броят до шестдесет и за седемдесет добавят десет или пък за осеемдест умножават двадесет по четири, а пък за деветдесет към двадесет по четири прибавят десет и т.н.. Е как искате такъв език да прогресира ? И този регрес се дължи на тъпите французи !

Вярно е. Но мисля, че им е простено предвид безумието наречено спрежение на глаголите и най-вече субжонктива. Да не мислиш, че и на тях им е лесно...

Оптимиста учи английски(френски), песимиста учи китайски(или арабски вече е по-актуално), но реалиста учи автомат КАЛАШНИКОВ.

То тъй се учи френски език;ей тъй,решаваш и го научаваш! Много е усложнен откъм писане. А това,че е "селяния",не съм съгласна.Достатъчно дълго живея в централна Франция.Хората са изключително възпитани,отзивчиви и много отдавна са свикнали с многонационалността.Имам приятели французи и мога да направя очебийната разлика между тукашните ми такива и френските,които не са ме подвели никога за нищо.Каквото и да се говори,манталитетът им е в пъти по-висок от нашенския.А пък госпожата,омъжената за французин,вика "Не ходете в Чужбина",а тя самата не може да даде личен пример,тъй като не живее в България.Много смело така,да агитираш от Франция!

Много дълго време се учи един език на прилично ниво. Трябва да имаш контакти с хора, които го говорят. И време... Който е решил да живее във Франция ще го научи, който е решил да живее в Испания - ще учи испански... Малко са хората, които имат време и възможности да научат по няколко езика на високо ниво.

Сутринта ме събудиха по френски. Беше много приятно! Определено изучаването на френски с език е един много голям плюс!

Аз не успях да разбера силиконовото кифленско създание какво общо има с поучителната статия?

Ами едно красиво момиче което явно много добре владее френски.

да ти имах представата за красота! Брррр!

Създанието се нарича Гери-Никол, баща й е Цаиса, а тя се изявава като певачица. Скоро беше във Франция и я бяха арестували, та затова.

В случай че търсиш още причини да учиш този език, имай предвид, че преди месец Франция спечели Световното първенство по футбол - тогава преди 4 години да бяхме научили немски! ГОЛЯМА ГЛУПОСТ!

Те кифлите и без друго знаят устен френски.

АФторката, явно сме авери, щом си говорим на “ти” (tutoyer на френски, кат’ ще сме полиглоти). Дай с’я 20 кинта назаем, тогиз.

Поздрави на френския институт в София :).

Имат високо самочуствие и тотално арогантно безразлични към други нации , имат цигански имигрански гета за какво изобщо говорим ?????? , най добрата система е Английската

Герито Никол сигурно го владее, иначе не разбирам защо баш нейна снимка сте пляснали към статията.

тя владее езика на френската любов

Владее предимно вулгарния френски Герито-никол (които и да са тези двете)

Ако искате да говорите с кафявите маймуни от Алжир и Мароко

Тук сте пропуснали най важната причина а тя е е можеш да си комуникираш с французи а те са най изтънчените и невероятни мъже в света

Омъжена съм за французин и живея във Франция. Чак пък изтънчени ?!? Престанете вече, като е чужденец, та голяма работа! Хубави мъже и възпитани има и в България, мърша има и във Франция. Стига сте гледали само как да заминете! Истината е, че в чужбина не ви чакат с хляб и сол! Те дори не искат да чуят за вас! Емигранти си имат вече! Помислете как да успеете в България! Аз ако можех, бих се върнала незабавно! Нямате си представа каква селяния е!

Мнооого си права, госпожо! Общото между митовете за високата западна култура и гръцката митология е че и двете работи са измислени. Поздрав!

Не си ходите често в България явно

Каква е тая силиконена скумрия на снимката?

По-скоро риба тон.

Френският език в някои моменти е за предпочитане.

Моите причини пък са 7...