8000 крачки седмично удължават живота

Ползите за здравето от ходенето пеш е особено видима при хората над 65 години

Обратно в новината

Коментари - 8000 крачки седмично удължават живота | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако беше така пощалльоните щяха да живеят по 200г.! А Илайзъбът никога не е крачила и поковината - дотика до стотака! Чърчил, който на всичко отгоре изпива по 1л./ден Hankey Bannister - аха да я стигне! А костенурките...?

Псевдо наука в действие. Отрязали на кучето краката, а то оглушало. Тези, които ходят повече са здрави и живеят по-дълго, но не защото ходят, а защото са здрави.

Трябва да са поне 10 000 крачки всеки ден. Наистина помага много физическата активност. Дори и за тонус, здраве, настроение. Успешно бори депресии, не се задъхваш по стълби, имаш енергия за целия ден. Откакто се взех в ръце и си наложих всеки ден да намирам време за упражнения, без да си търся извинения и да ме мързи, много проблеми, които имах за генетично заложени, или психологически дадени, се оказаха толкова лесно преодолими. Вече естетиката, теглото и формата са друга тема. Зависи кой какво иска да постигане, генетика, възможности. Но определено е по-добрият избор от драстично гладуване и лишаване на организма от какво ли не. Лошото е, че за много хора времето не достига от работа и отговорности, или разстоянията са такива, че няма как да ходят достатъчно всеки ден. Стресът (надолу в коментарите много правилно е посочен) е другият важен фактор за болестите.

Аз правя между 15 и 20000 на ден, трябва да съм безсмъртен, ебаси...

И азе така, и пакъ съм преддиабетена Нервата е важно да се варди , чадо, от там иде сичкото, мани ги тия глупости с крачките