Кейт Уинслет въвела строги правила в дома си

Кейт Уинслет, която играе във филма "Стив Джобс" за съоснователя на Apple, е забранила на децата си да използват компютри, защото отвличат вниманието им.

Обратно в новината

Коментари - Кейт Уинслет въвела строги правила в дома си | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Горките деца...:-)))

Четете внимателно текста, преди да се изказвате "дъббокомислено". Кейт Уинслет подчертава: "ВКЪЩИ". Явно извън къщи те ползват всички тези джаджи. К.Уинслет очевидно мисли критично, нестандартно и САМОСТОЯТЕЛНО. Така, види се, възпитава и децата си - да не се водят по масовката с изгладените мозъчни гънки, които нямат собствено самочувствие и си го донаждат, като се перчат пред другите с последния модел скъпарска IT-играчка, на която само чатят глупотевини и разменят пошли снимки, вместо да мислят с мозъците си, гледайки живия свят пред себе си.

Крайностите не са правилния подход. Казвам го като човек, който живее повече от 2 години без телевизор (след като установих, че не го включваме, реших да го подаря), другата причина е, че всички новини са в интернет, телевизии, за който иска и намирам телевизора за безполезна вещ, принадлежаща на миналото. Лаптопите и ай-падите у дома се включват или по работа или след като всеки е отметнал другите задачи - домашни, домакински, служебни. ФБ нямам, ползвам други средства за комуникация и обмен, когато е необходимо. Като във всяко нещо е важен балансът, така и с технологиите. Според мен Кейт е прекалила и се е вживяла прекалено покрай този филм, защото е известно, че мистър Джобс е бил забранил на децата си да ползват устройствата вкъщи - та по подражание, и тази иначе симпатична актриса се е увлякла без смисъл, защото нито тя е Джобс, нито пък покойният вече гений ще да е оставил децата си технически неграмотни - със сигурност са прекарвали достатъчно време под негова опека и препоръка над подобни устройства с образователна цел.

Аз лично не бих забранила на децата си нещо, към което проявяват интерес, защото това би попречило на развитието им. За мен всяка крайност е лошо решение, а най-доброто е разумната златна среда - където има всичко в нормални граници. В крайна сметка това е съвременния свят и не бих превърнала детето си в аутсайдер.

Ако следваме Вашата логика, всепозволяваща каквото маминото детенце пожелае, то един ден когато прояви интерес към алкохол, цигари, наркотици и т.н. , Вие сам/а ще му ги доставите, за да се изтъкнете като либерален родител и за да не пречите на развитието му, така ли?

По принцип думата "развитие" я има описана в българския тълковен речник. Освен това изказах собствено мнение за моите деца! За отглеждането на различните деца няма всеобщи правила и всеки сам си преценява. Аз лично предпочитам да съм либерална, защото така децата ми растат самостоятелни, мислещи и преценяващи кое е добро и кое не. Ако започна да им забранявам всяко нещо (което пък не означава, че им позволявам всяко нещо), те така или иначе могат да го пробват на улицата! И тъй като съм разбиращ и либерален родител, децата ми са отговорни и в никакъв случай не са разглезени :)

Кейт се оказа не само талантлива актриса, но и умна жена - осъзнала е навреме, че към технологичните "джаджи" има пристрастяване. То се вижда с просто око - тръгнете по улиците и вижте колко младежи зяпат в екраните, вместо да гледат поне къде стъпват. На мен ми приличат на ЗОМБИРАНИ. Аз като родител, не съм стигала до такива крайности, но успях да внуша вредата от екраните, които могат да ти загубят времето, да те откъснат от мисловните процеси и в крайна сметка да те откъснат от РЕАЛНОСТТА!

Ami domashnite? Nashite sa na kompuer???

Аз деца нямам, но пък имам племенници и то 4 броя, тъй че като един вид страничен наблюдател мога да дам доста точно мнение. Първо ръководство за гледане на деца няма! Ако имаше добро такова повечето щяха да си ги гледат така. От там всеки сам си решава кое е добро или лошо за собствените му деца и съвсем не е нужно да го споделя с останалите освен ако не го питат! Колкото до отричането на технологиите, ами то винаги го е имало, но повечето такива индивиди днес наричаме сектанти... И кое е по-лошо алкохол, наркотици или технологии... Апропо, ако всички отричахме технологиите сега нямаше да пишем тук, а щяхме да копаем но нивата от сутрин до мрак и да гледаме как децата ни, около 7-8 вероятно гладуват...

Става проблем, когато технологиите не се използват по предназначение, а за развлечение и удоволствие, тогава се развива сериозна психологическа зависимост.

Ами то кое не се ползва за развлечение? Някои са ползвали и козичките :)))

Не само, че е красива, но и умна. С напредването на новите технологии все повече се отдалечаваме от истинските неща, особено децата. Браво на тази майка. моите поздравления. подкрепям я. А, колкото до всички с негативни и подигравателни нападки говори за самите тях.

А когато пораснат, ще им е трудно да се оправят в живота, защото сега касиерка да си, или шофьор на такси, искат компютърна грамотност. Освен ако вовек не разчитат на името , световната слава или парите на мама, разбира се. То за нейните хубаво, но другите деца какво да правят?

Аз за първи път имах компютър на 21 години. Преди това не съм имал и не съм сядал пред такъв. Сега съм компютърен специалист, поправям компютрите на хората. Както софтуерно така и хардуерно. Така че не е нужно още от детска възраст да започваш с компютрите за да придобиеш компютърна грамотност. Те са деца. Ще играят само на компютърни игри. Със сигурност поне минимум до 15 годишна възраст (да не кажа и 18) не им трябва никаква електроника. И без това облъчването е голямо, а когато расте като малък човек е хубаво да няма облъчване. Пак ще имат компютърна грамотност. И време да я придобият. Дадох ти пример с мен.

че почти никой от написалите няма деца! Иначе похвално е това. Там където е тя има изградени норми за подобно поведение...Аз имах една колежка която много се учуди че дъщеря ми има телефон...на 7 години, нейната дъщеря миналата година като станала на 16 и тогава и купили чак?! аз и казах че тука сме смотана държава и че в това отношение сме много по напред от САЩ...какво разбират там от технологиии....

Въпросът за телефоните за мен лично не опира до технологиите, а до СИГУРНОСТТА и необходимостта да ДА ИМАШ ВРЪЗКА С ДЕТЕТО СИ. Аз винаги съм държала детето ми при нужда да може да ми се обади, както и ние на него - затова още когато излязоха първите мобилни телефони, ние и купихме. Тя беше тогава в осми клас. И сега не мога да си представя някой от членовете на семейството ми да излезе от къщи без телефон в джоба. Пък нека да е от най-евтините модели, само слушалка. Това е въпрос на сигурност и спокойствие.

също не съм привърженичка на крайностите. Разбира се, може да "поиграе" с таблета, но се опитвам да му втълпя, че това е една от многото игри с които да се развлича, и не е нищо повече от всяка друга. Забелязала съм, че децата, както и възрастните, ползват интернет в телефони и таблети когато им е скучно. Ако му предложа друга игра, веднага изоставя електрониките. Но пък трябва да му отделя от времето си..

"... никога не е била по-щастлива ..." Прочета ли такова нещо , че е казал някой, най-често преди да измине 1 година се е развел.

Трудното е да ги научиш сами да се контролират, защото докато са ти под носа е лесно да забраняваш, но като излязат след няколко годинки и не са в състояние да могат сами да си поставят цели и забрани, всичко отива по дяволите.

Да не пропуска и обучението в бране на банани, ако някога им се наложи да припечелват нещо сами...

Аз лично не си падам по крайностите. За мен е нормално едно дете да бъде запознато с компютрите и да умее да работи с тях, а защо не и от време навреме да се забавлява!?! Според мен контрол трябва да има за това за какво се ползва компютъра, а не дали се ползва. Интернет е неизмеримо богатство на знания. Ако навремето имах интернет, щях да съм доста улеснена в ученето...

Горките деца! Ще бъдат конкурентно неспособни и неадекватни. Технологичните играчки са прозорец към света и бъдеще. Книги вече отдавна се четат електронно, достъпът до всякаква информация е изключително лесен, а информацията улеснява изборите, които правим и прави животът ни по-приятен и лесен! Подобни решения са глупави и необосновани! Децата трябва имат достъп и до технологии и до катерене по дървета, едното не изключва другото. А всичко, което е забранено е изключително атрактивно и то не само за децата, хаха ще умра от смях колко глупави могат да бъдат звездите....

Аз знам кой е глупавия! Но по-важното е, че ти си мислиш, че го знаеш, тесногръдо и ограничено създание!

Ти

Жалките умения , които управляването на един телефон/таблет изисква могат да бъдат усвоени изключително бързо и от една маймуна . Та не бой се , никаква липса на конкурентноспособност няма да се наблюдава у подобни деца, напротив ще са много по-подготвени за живота и света около тях. Детското любопитство по никакъв начин не се задоволява с електроника

интересно тогава, значи светът е пълен с маймуни, които не могат да усвоят дори елементарните функции на технологичните играчки

Ти за нещо много над маймуните ли се имаш!? Знаеш ли например, че шимпанзетата имат по-добра краткосрочна памет от човека? Я го давай по-скромно, хоминиде!

Безсмислено е спорът да съдържа обиди, които не са никакви аргументи. Действително ползването на този вид средства крие много опасности за всяка детска възраст, може да доведе до опасно пристрастяване и отделяне от реалностите на живота, може да доведе до достъп на вредна невярна информация, за деца с недостатъчни познания, да обърка изцяло представата им за света. Същевременно не следва те да нямат познания и да не могат да боравят с тези устройства, но трябва предварително да се насочват интересите им в посока действителните ползи от тях, развлечението е добре да остава на заден план, тъй като трудно се поддава на контрол и само контрол. Никой не може да каже каква е разумната мярка и как може тя да бъде съблюдавана.

Не съжалявай децата на Кейт Уинслет, а по-скоро себе си. Личи си, че не четеш внимателно и мислиш повърхностно и с клишета. Тя подчертава - "ВКЪЩИ". Явно извън къщи те ползват всички тези джаджи. К.Уинслет очевидно е по-умна от тебе, да не говорим за по-успешна, каквито и етикети да й лепваш. Тя мисли критично, нестандартно и САМОСТОЯТЕЛНО. Така, види се, възпитава и децата си - да не се водят по масовката с изгладените мозъчни гънки.

ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО

Няма как да избягаш от прогреса. Пристрастяването е човешки дефект и ако не се пристрадтят към компютрите ще го направят с алкохол или наркотици. В резултат технологично неграмотните и даца, може да се пристрастят дори повече като възрастни, когато мама Кейт не е наоколо

Няма нищо прогресивно в това да си губиш времето като дете чатейки в Skype или играейки малоумни андроидски игри. У дома има хиляди интересни книги , които едно дете може да прочете, а навън има безкрайни възможности за игра и общуване със себеподобни. Жалко е , че все повече хора подценяват четенето и го заменят с ръчкането на технологични играчки.

И от нета могат да се свалят хиляди интересни книги, в края на краищата няма особено значение електронен или хартиен е носителят, книгата не е това. Всъщност единиуят въпрос е колко е увреждат очите от дълго седене на компа, другият - ако много строго забраняваш нещо, неминуемо ще предизвикаш повишено внимание. Затова нека има джади и децата да знаят как да боравят с тях, но родителите да прекарват повече време с чедата си навън във вършене на нещо приятно и смислено. Тоест дайте им алтернатива, не ги спирайте.

не знаех, че съпругът на г-жа Уинслет се казвал Нед Рокендрол. това е супер яко име! явно така я кара и да се чувства, жената. rock around the clock!