Хейдън влиза в клиника за следродилна депресия

Актрисата Хейдън Пaнетиър доброволно постъпва в клиника за следродилна депресия.

Обратно в новината

Коментари - Хейдън влиза в клиника за следродилна депресия | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както вече писах по-долу - на такъв мъж можеш ли да му откажеш? Стиска ли ти?

Има следродилни депресии, но се оправят.

При някои етноси женитбата и ражданията започват в съвсем детска възраст. Депресирани джипсита досега не съм видяла.

Гевезелъци.

според мен колко си по-тъп, толкова по-малък е рискът ор депресия...теб няма да те стигне Славко.

Как няма да изпадне в депресия - от едно лъчезарно момиче, холивудска актриса, отиде и се омъжи за един... боксьор, който я вкара в Украйна, страна в гражданска война. Какво си мислите, че тя няма заплахи за живота си ли или този на бебето?

Тъпи жени.

Ако се чувства обичана и има подкрепа, по-трудно се изпада в такова състояние. Много вероятно е да се чувства самотна и неразбрана.

изведнъж е осъзнала че е омъжена за руснак ..

Нееее! Внимавай, ако го прочете това, с теб е свършено! Украинец е - от съпротивата. :-D

Следродилната депресия е фактическо болестно състояние, но се проявява в по-ранните етапи след раждането. При нея със сигурност са други причините, но се оправдава с това. Аз лично сама си гледам детето, живея в чужбина и няма кой за пет минути да ми я гледа, камо ли за два часа. За щастие родих в България и майка ми и баба ми ми помогнаха много през най-трудните първи месеци. Сега е на шест месеца, но за почивка или нормален сън, както и за нормален живот с мъжа ми е невъзможно да се говори. Той ми почмага по мъничко вечер, като се прибере от работа и в неделя, но всичко си е на моите рамене. Отгоре на всичко недоволства, че не съм поддържала дома добре, какво съм правела се чудел като съм си била двайсет и четири часа вкъщи. Чудно, какво ли?!? Мъжете никога няма да разберат. За тях е важен резултатът, а как се претрепва жената, за да постигне този резултат значение няма. Не очаквам признание или благодарност. Да ми е живо и здраво детето, че толкова дълго го чаках!

Миличка, и след 30 години съвместен живот, пак така ще ти говори. Това мъжете са неблагодарни животни.

Не са само мъжете, ами който не го е изживял на свой гръб. Мъжете трябва да взимат отпуск по бащинство, за да разберат. Мъжът ми взе 6 месеца отпуск и сам го гледа, нито веднъж не ми е правил проблем защо е разхвърляно. Даже казва, че е по-лесно на работа отколкото вкъщи с малкия.

това не е сама да си гледаш детето...сама е когато си сама, а не с мъжа ти или с роднини...и има такива жени.

Има и свестни мъже, които осъзнават какво значи малко бебе... просто твоят е тъп :)

Питах бабите пред блога какво е това следродилна депресия - нито една не знаеше...

начи те бабите сичките са били в депресия. онази работа ги боли и кърви, ненките ги болят и кървят, кърмачето реве, на тях също им се реве, ама не смеят, че или мъжа им, или свекървата или свекъра ше им отпорат по една тояга.

Бе и аз си помислих, че може би не са запознати с термина, затова ги разпитах по-подробно. Казаха, че са били щастливи и никога не им е тежало да се грижат за децата си. Евала им викам, а днешните жени - депресии, клиники, хапчета...

И аз питах - рекоха, че тогава в една къща е било пълно с жени, не бяха чували майка сама да си гледа детето. Така всеки може. Не че това е проблемът на Хейдън, могат да си позволят помощ, явно други проблеми си има жената.

Понякога проблемите не са причина.Страничните действия на някои лекарства могат да доведат до депресивни състояния.

Може би има връзка с хормоните, защото на много жени се отразява и критическата . Накои стигат и до психиатрията.

Когато не искаш да си стоиш у дома и ти е досадно да се грижиш за бебе, да възможно е да се депресираш.

Аз пък си го премествам в другия крачол както постоянно пише един колега във форума!

Еми и аз имах, ама щото парите не стигаха и нямаше на кой да оставя детето и за минутка даже - ама така и не намерих разбиране, мъжа все мрънкаше че много харча, а така и не можа да проумее защо съм вечер уморена при положение, че цял ден съм си била в къщи!

Недейте да пишете, когато не разбирате. Особено мъжете, които никога не са раждали и няма да родят. Аз също бях в следродилна депресия почти година. Всичко е хормони, промяна в битието ти, умора и недоспиване... Като се събере всичко, и ако имаш предразположеност - пропадаш. "Стегни се" и т.н. не помага - ако можеш да си кажеш и да се "стегнеш", то не е истинска депресия. Депресията е заболяване, а не глезотия или мързел...

Забравих да спомена и затварянето вкъщи между 4 стени и липсата на социални контакти, което също ми подейства много зле.

А според мен е от значение кой е до теб в това време и доколко той помага в грижите за детето.

ок, тогава попитай баба си какво е това следродилна депресия и имала ли е почва на времето

Да, имало е.

васил лазов

естествено, че са имали, това са човешки неща

Абсолютно съм съгласна с Jewel. Това е все едно да кажеш на човек със счупен крак: Стегни се и ще се оправиш. Ми не, няма да се оправиш, трябва да се лекуваш иначе не може. Като не сте го изпитали или като не го разбирате не говорете глупости.

родих преди 4 години,и слава богу не съм изпадала в депресия-всичко е до нагласа

Не пише, че е в депресия, свързана с поведението на детенцето й. Въпросната депресия е свързана само и единствено с терзанията за тялото й. Посредствена женица.

Е не всяка жена( а и мъж) може да се понася в тялото на тюлен, но ако не си изглеждал/а добре никога през живота си, трудно ще го разбереш.

Винаги съм изглеждала добре, вкл.преди и след раждането.Не си ме разбрал - имах предвид, че говори егоистично / ако правилно са превели думите й , разбира се /. А иначе, ми е много симпатична.

Много ме беше страх от следродилната депресия именно заради такива статии и истории. При мен се случиха неприятни неща 15 дни след като родих и разбрах, че трябва да се стегнеш заради мъничето. Няма нищо по важно от това!Ти си целият му свят и то зависи от теб! Имаше кой да ми помага, но не съм и помислила да търся помощ.

време е нашето общество да спре да замита под черджето проблемите на нашето общество - свръхконсуматорска нагласа, забързано ежедневие, свръхпоток от информация, свръхочаквания към работещия, майката, която и роля да вземете-свръхочаквания; та, ако няма по-уверени хора да си признаят, че им дотежава, ще се чудим какво да правим, когато "гъбата" на хоризонта вече се издига след взрива; браво на тези, които не са се разболяли от съвременните болести, но браво и на тези, които са болни, търсят помощ и не се самообвиняват; самохвалството на първите също е съвременна болест - суета!

Не мога да си представя, че един човек, който няма акъл да се научи да пише правилно, има акъл да разсъждава правилно и дори да поучава другите. Научи се да пишеш нещата разбираемо, за да те чете някой.

Страхотен коментар! Браво!

Всичко, което е написано е вярно, трябва да се знае границата на възможностите, но какво общо има с моя коментар или по-скоро какво искаш да ми кажеш, защото това са общи приказки без конкретен отговор, а е поставен като отговор. Обобщаваш ли, критикуваш ли ме или просто разсъждаваш?

много са сладки *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Децата ми са родени в чужбина, имат 2 1/2години разлика. Родихелите ни са в Бг и затова нямах право и да си помислям за депресии или други подобни лигавщини. Знаейки , че правя всичко в името на децата и семейството съм намирала сили да се справя с трудностите. Щастлива съм , че минах този нелек път , който ме направи още по-силна. Мисля , че всичко останало са оправдания.

Депресията е като влюбването. Не зависи от теб.

Но силата и желанието да се справиш с трудностите е в твои ръце.

Депресията е ЗАБОЛЯВАНЕ! При нея не можеш да се "стегнеш" и да се оправиш. Това не е глезотия, а истински психически проблем. С проблеми с паметта, концентрацията, съня, забавяне на мисленето и говора и тн! Това не е просто да ти е гадно, щото си имал кофти ден. Като не знаете, не се обаждайте и да обяснявате как не сте имали такава, защото сте се взели в ръце. Имам чувството, че някои хора се гордеят с невежеството си.

И аз родих в чужбина и си гледах сама детето. Недоспиването определено те изтощава най-много. Някой деца се гледат по-лесно, други по-трудно. Не съм разглезен човек и въпреки това ми се иска да можеше да получа повече помощ от роднините си. Не мисля, че това са лигавщини. В резултат на липсата на помощ направих дискова херния защото детето ми е голямо и тежко и въпреки, че дълго време бях с болки нямаше кой да ми помогне. Помощта и подкрепата са хубаво нещо. А да се справиш сам не е кой знае какво геройство, не е нужно да се парадира с това. Всички хора са различни.

Ох,ако бях на мястото на това миньонче и аз щях да имам не СЛЕД,а ПРЕДродилна депресия.Прилича ми на съвукупление между пинчер и овчарка.Ужас!

Наистина има такова нещо като следродилна депресия, но тя обикновено е свързана с реални проблеми - хормонален шок от рязката промяна в състоянието на жената, плача на бебето, за което не знаеш от какво е, умора и преумора ... Има и решения - помощ от страна на близките, отмяна в дежурствата, особено в началото, когато бебето е първо и майката нищо не знае, но без да се налагат разни правила от рода "баба ми е изтъкала тоя повой, с него са отгледани еди колко си деца, сега и ти ще го повиваш с това нещо" ... Когато аз родих и условията бяха безумни, защото правеха ремонт на парното по нашата улица и постоянно го спираха, а след това и водата, така че не ми работеше пералнята ... и мръзнехме вкъщи, включвахме печки, и на мен ми причерняваше за няколко дни, докато не дойде един умен мъж на гости и рече "Аз ще ти кажа какво да правиш - всичко е от храната!" И отиде на пазара на другата сутрин рано, домъкна вкъщи едни телешки филета и ми заяви, че трябва да ги ям печени без мазнина, по две на ден, с по една чаша червено вино. И изобщо - редовно хранене за мен, за да има и мляко за бебока - и аз го послушах, след което само за една седмица отминаха всички проблеми и симптоми на депресии, влязохме си в ритъма, бебето си ядеше и спеше, аз също, пералнята - когато има вода и ток едновременно, аз се успокоих, и всичко се оправи! Така че - не трябва да се мисли за "кво стана с тялото ми, леле-мале" и диети веднага, а здрава качествена храна, повече сън, никакви нерви и викове, никакви баби с техните идеи, меки дрешки за бебока - за да не му стягат и убиват, и това е! Щото сега - като влезе в клиника, кой ще гледа детето?! Много й е лесно на тая - какво било станало - ами, не можеш и да имаш бебе, и да изглеждаш като гимназистка - не става така, поне две години трябва повече мисъл за детето!

Депресията е психическо състояние и не се лекува с хранене. Твоето не е било депресия.Било е изнервеност и отчаяние, но не депресия. Именно несгодите и насочване твоето внимание към точно определено хранене са ти помогнали да не стигнеш до депресия.

Следродилната депресия се отличава от другите видове, не е нужно сега да си четем лекции по медицина. И изобщо - депресията е психо-соматично заболяване, не е само психическо състояние, и в никакъв случай не може да се излекува с хапчета за луди, а именно с човешко отношение, добра храна, известна помощ - става! Това е проверено - аз съм го преживяла, а ако ти само си чел нещо по въпроса - просто не е същото!

на 70% от жените ,които родят едно дай-боже две и повече деца телата им се променят за винаги. Те вече не са така красиви каквито са били за много хора, но знайте МАЙКИ вие цял живот ще сте най-красивата и обичана жена от вашите съкровища-децата ви. Мое мнение -по-добре с дете отколкото красива, защото децата са истинският смисъл за живота особено за една майка. За мен всички любящи майки са ВЕЛИКИ!

Не очаквах тази да е толкова тъпа..

глупости на 2 търкалета

Откакто станах майка, научих едно нещо-никога да не критикувам други родители (освен при насилие или ако застрашават живота и здравето на децата си). Всяко дете е различно, затова през 21 век все още няма единно ръководство как да се гледа дете. Всеки се мисли за компетентен да си каже мнението, как да си гледам детето, как да го храня, приспивам, всеки идва с теория защо плаче, защо вика, без дори да са прекарали и 5 мин с него. Детето беше и все още е най-голямото предизвикателство в моя и на мъжа ми живот и най-голямата радост. Всичко се мени непрекъснато и тъкмо си му намерил начина и друг проблем излиза-в началото не искаше да суче, след това не искаше да спи (все още не иска), след това проблеми със захранването, после почна и налагането на мнение и т.н. Знам какво е недоспиване и познавам усещането да си на ръба на силите си, психически и физически. Ако има и хормонален дисбаланс, депресията е в кърпа вързана. И преди при нашите баби я е имало, ама е нямало гласност. Всеки е чувал за това как една майка изоставя или убива детето си. Това се случва точно в такава фаза на депресия. Подкрепяйте повече и плюйте по-малко по майките!

Моята прабаба, като се зачудила и тя какво да прави с тялото си след като родила и кое ще е временно и кое за постоянно, за да си отговори на въпросите, родила още десет пъти, та общо 11 деца, две от които се споминали. Прадядо ми не бил такъв интелектуалец и не му се чудел изобщо. Ама тогава бил каквото било, а нямало и следродилна депресия, камо ли пък клиники ...

Много обичам аргумента-тези лигли, моята баба това и онова. Живеем в друга реалност, в друг свят. Преди е нямало разводи (или са били много по-редки), защото мъжът хванал любовница (ами този кит, жена му, като качи едно 10 кг след бременноста, какво очаква). Преди са живели в големи семейства, все е имало отмяна. Майка ми сама е изгледала сестра си например. Преди никой не е знаел какво е депресия, но това не значи, че я е нямало. То хората не са знаели за бактерии, но колко жертви са взели неизмитите ръце!

И може би затова България залязва? Или не?

Следродилната депресия е съвсем реален проблем дължащ се на хормонален дисбаланс най-вече. Обикновено майките, на които им се случва го крият защото се чувстват виновни, че не са достатъчно радостни, че не са щасливи от раждането на детето си, често може да изпитват дори неприязън към бебето. Може да протече леко или изключително тежко и е важно всяка майка, а и близките около нея да знаят, че може да се случи и ако се случи да се потърси адекватна помощ навреме.

Коментар обясняващ ясно и точно за какво става въпрос. Благодаря имах нужда от това, но трябваше да прочета малко смотани коментари докато стигна до този..

Тая прекарва с детето си не повече от 2-3 ч в денонощие/има 4-5 бавачки/ така че това не е причина за депресията и 10 месеца след раздането - а тя от 5 месеца работи/снима нов филм ! Така че друга е причината май а това е оправдание сигурно !!!

Да не би да го е хванала в изневяра... с друга или пък с мъж?!

Поредната "МАЙКА" героиня .....гледането на дете според нея е иху-аху.....чики-рики ....!!!! Аман значи от тъпи хора !!!!! Първо се хвалят , като че ли са единствените родили , после ...леле ама то не било толкова лесно !!!!!! уууууффффффф

Тя има няколко бавачки - сама го споделя това в интервю. Не виждам от какво се е пренатоварила и депресирала. Явно си е мислила, че майчинството е някакъв купон безкраен.

ще му стопи лагерите

Разчитала на свекърва си да се наспи, а наша Николетка си има 2 бавачки и си спи с когото си поиска. Тия явно са бедни хорица:-)

Следродилната депресия стана много модерна напоследък. Само че тя се дължи на играта на хормоните точно след раждането. 10 месеца след като е родила е доста трудно да се оправдае със следродилна депресия, защото хормоните и са вече наред и най-вероятно е възстановила цикъла си. По-скоро влизането в болница е по друг повод, а това оправдание е за пред медиите.

Малко й е работата на жената.

Кличко немедленно да и избие тия мисли от главЪтЪ.

Тялото и е най-малкият кахър, да гледа психиката да оправи, че следродилната депресия не е майтап работа.

Така е, но пък 10 месеца са минали...за каква депресия говорим тук не знам, ама не е следродилна.

Продължаваме напред

Виждам че само мъже пишем тук, ама какво да се прави... И на мен не ми е ясна работата с тази следродилна депресия. Значи, жената има привилегията да забременее и роди (защото за много хора това е невъзможно или става след голямо ходене по мъките), и то здраво дете (защото рисковете са много), и имането на дете е сигурно (или поне за мен) НАЙ-хубавото нещо, което може да се случи на човек, и най-нормалното, най-стойностното и в крайна сметка това, за което сме създадени, но не... депресия. И то защо - как се е променило тялото. Ама тялото се променя, остарява, придобива белези, амортизира си, чие тяло не се е променило? Това е най-хубавият повод да ти се промени тялото. Мисля, че конкретно това с тялото е плод на света и строя, в който живеем. А за следродилната депресия, хора, не я разбирам... Ама сигурно защото сме мъже, а ако питаш някоя жена, ще ти каже: "Абе ти недей...". Ок, ама да знаете, че пак не я разбирам.

Жена съм, но и аз не я разбирам. Родила някоя си и се депресирала. Уж го искала, но се депресирала. До преди да се роди смятала че бебето е кукла, когато на мама и е кеф ще го храни и повива, а то не разбрало че така стоят нещата и се къса от рев, а тя горката не свикнала да се грижи за друг освен за себе си и се депресирва.

Като не разбираш, прочети нещо. Става въпрос за хормони.

Депресията е резултат от хормонален дисбаланс, най-вероятно породен от бременността. Затова толкова млади майки страдат от нея, въпреки че раждат здрави бебета и наглед всичко трябва да им е наред в живота. Така че без лечение, което да нормализира това, жената не е способна сама да се "изведе" от тази ситуация, хей така, да си пожелае и да се оправи от само себе си.

Напълно съм съгласен с Вас. А нашите пра-пра-баби с по 8 деца, защото не се разбирали от хормони, затова и не са получавали подобен дисбаланс. Няма как, болест на новото време...

Ето ти логика - Кличко е богат и влиятелен, следователно - желан мъж, ама много желан ... И вероятно жената се чувства несигурна. Много несигурна в бъдещето си, заради драстичната промяна на статута й - от сексуален обект се превръща в майка. Ако иска да е добра и всеотдайна майка, което е заложено у жената, няма как да е пълноценна като сексуален обект, а желаещи да заемат мястото й като такъв не липсват.

Ти нея не я мисли във финансово отношение. Тя се снима от дете и дори не е ходила и не е завършила училище ( лика прилика с Кличко). А ако " не се представи добре" , както предполагаш и той я напусне, ще и плаща такива пари, че ще си живее много добре.

Лигавщини! Тези които наистина сами сме си гледали децата и през ум не ни минава да влизаме в болница за глупости. Нямаш време да усетиш дали си депресиран, а на госпожицата очевидно свободното време и е в повече.

е, някои се депресират, други се озлобяват, но не се депресират; все на някъде избива този тих героизъм с родителството; старите хора казват: бай бабо, да ме не стига и сит на гладен не вярва; съдбата, обаче, е много иронична...по-полека с присъдите.

човек трябва да е луд, или спортист, за да си вземе актриса за съпруга(!!!). в древна гърция, актрисите и певиците са били синоним на проститутки. просто рабоатата им е такава. постоянно си с много красиви колеги от другият пол и цапца-рапца, става играта...

В депресия изпадат основно хора, които имат време за това... На долният етаж живее една мацка, която сама си гледа детето... Работи по цял ден - прави бижута и много, ама много рядко моли някой съсед да го гледа за около 1-2 часа...

И това не и се отразява добре...

То и на мен не ми се отразява добре да ставам в 5 и да отивам на работа, ама ходя... щото ако взема да се депресирам ще трябва да си карам депресията под някой мост...

Какво била направила бременността с тялото й?! Това ли е най-важното в случая?!?

И тов е важно!

То и тая с едно тяло.....150 см буренце ! Всяка жена при добро желание и много воля си влиза в мерките за 1 година а комплексарките започват да се оправдават с раждането !

За нейната професия и с нейния мъж е от първостепенна важност.

ами да си е взела друг мъж, тогава нямаше да изпада в депресии