Защо да научим детето да плува

Топлото време е чудесна предпоставка за лудории на открито, а водните игри могат лесно да преминат в урок по плуване.

Обратно в новината

Коментари - Защо да научим детето да плува | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Което всяко дете трябва да бъде насърчавано да научи. Въпросът не се свежда само до упражняването му като средство за поддържане на физиката, а защото изгражода полезни качества: на първо място сигурност в себе си и способност за оцеляване. Човек, който умее да плува и плува с удоволствие, се справя много по-добре в ъв всички житейски ситуации.

Хубаво да знаеш как да плуваш, но плуването не е за всеки. Аз, примерно, съм на 19, и не мога да плувам. Бях се научил как да плувам на около 11-12 години, но още на втората година, така да се каже "забравих" защото никога повече не го практикувах. Никога не съм имал интерес към плуването, затова и не ходя на басейни. Кефи ме да се къпя в басейн или в морето, но не и да плувам. За да се научиш как да плуваш, трябва да имаш: 1. Интерес 2. Желание 3. Среда в която да практикуваш Аз нямам първите две, затова и не мога да плувам. За сметка на това обаче, обожавам да карам колело из града (колкото и мръсен да е), а също така си правя и упражненията (коремни преси, лицеви, гирички и т.н) С една дума, всичко опира до човека. Плуването не е за всеки, защото не всеки иска да се научи, и не всеки има интерес към него.

Аз плувам колкото да не се удавя, затова децата са по басейни от бебета. Големият ми син е на 7 и вече 2ра година плува състезателно и в 4те стила. Малкият е на 4 и взима 50м без проблем. Дано и той изяви желание за състезателно плуване. Вярно, има химикали във водата, но след тренировка взимат душ и слагаме лосиони за суха кожа. Тренировките са всеки ден през лятото и 4 пъти седмично зимата. Ще продължаваме!

Почти всеки път като отида по гръцкете плажове гледам (и се кефя) как баби и дядовци на по 75-80 години, които едвам се предвижват по плажа, като стигнат до морето - и няма фащане :)) Като акули са :)) Отцепват зад шамандурите, събират се на групички и по 1 час си бърборят плувайки. И всеки път си викам - добре, че си научих децата да плуват.

Идеята е добра, но още по-добре е да се заведе детето на треньор по плуване, иначе е вероятно да го научите на нещо погрешно.

Не става въпрос за това да го научим да плува технично, или да го направим състезател. Базови умения, чрез които ще се спаси от удавяне, могат да се предадат от всеки, който може да плува. Другото което е, в басейна треньора не те учи как да не се удавиш.

На който и спорт да го научите си е един плюс. Аз така и не се научих да плувам, въпреки че живея срещу басейн "Диана", просто мразя водата.

любимите ми спортове са плуване, волейбол, баскетбол... и 3-та съм си ги тренирал и сега само си плувам:) т'ва са спортовете, които създават най-хубавите мъжки и женски тела! разбира се и фитнес на закрито и стрийтфитнес е необходимо:) ако не можете да плувате, накарайте някой да ви научи! т'ва е едно от най-хубавите неща в живота ни! изпускате мнооооо...

Детето ми ходи 3 години в столичен /голям/ басейн. Тя по принцип можеше да плува/ бях се постарала да я науча/, но исках да придобие и някаква техника. За съжаление, нищо не се получи. И не защото тя нямаше желание, а защото треньорите си седяха на столче пред коридора и си четяха вестник. От време на време, подвикваха по нещо на някое от децата и това беше. За някакъв стил или техники - да не говорим. Виждаха, че децата могат да се задържат над водата и смятаха, че с това се приключват задълженията им.Е да плащам луди пари за плацикане, все едно във вана- няма смисъл. Та по-добре, човек да се опита сам / естествено, ако той самия плува добре/ да научи детето си. Ако не иска да го прави професионалист, разбира се.

Детето ми плува от първи клас в Спортната палата. Всяка година се редим на опашки, за да може да вземем карта за новата година. Зимата излиза като висулка от басейна, ограничават позването на топла вода на душовете пусто все да се пести , а пък ние си плащаме за това. И да попаднеш на добър треньор си е друго на ръка, чувала съм за деца дето само си цапат с ръчички в басейните без много да им се обръща внимание на това. И последно, за да стане масово, трябва всяко училище да има база , в много от училищата басейните са затворени и не се стопанисват което е супер жалко!

Комунизъм басейни до училищата не е построил в никоя държава. Има пилотни проекти, които са за по телевизията :-) С бедност и здраве не можеш постигна. И все пак, ако човек има желание, криво-ляво ще успее да даде на детето си тази възможност.

То се подразбира,че всяко дете трябва да умее да плува и да кара колело.Аз в момента се мъча да се науча да летя ама нещо не ми се получава.За сега де.

:D :D Парапланеризъм, делтапланеризъм... ;)

Що бе? Много е лесно-просто се качваш примерно от 12-ия етаж на блока, разперваш ръце(криле) и политаш....Може да се пробва и на открито, сред природата, от по-високи скали. Не знам защо така при теб не се получава?

link

А за всичките химикали които слагат в басейните какво ще кажете? И те ли са полезни?

Никой не е казал, че задължително трябва да бъдат учени в басейн. Точно обратното - съветват да се възползваме от възможността да направим това на открито /кеф ти море, реки, язовири/. А ти не си измисляй поводи да търсиш кусури на всяка добра инициатива, само защото се чудиш по какво да плюеш. За твое сведение, занимавам се активно с плуване и тренирам в басейн вече почти 20 години и химикалите по никакъв начин не са ми навредили. А "химикали" не означава задължително "вредни". Особено модерните средства за поддържане на водата в басейните, но без тях просто не може.

Е чипкай се в езерата пълни с амеби и всякакви протоорганизми или в бг морето, което е станало като фекална яма.

Принце, напълни си басейна с мляко, много е полезно.

Извинете, но това, което сте написали е пълна глупост - ползата от плуването не може да се сравни с потенциалната вреда на нищожно количество препарат, създаден специално за басейни. Учете децата си да плуват! Нищо няма да им се случи в басейните, освен че децата ще почнат да се харесват повече и да са по-високо самочувствие!

полезни.... зависи! ако ги няма тези химикали (химикалки и химикалчета) така ще гъбясаш, бактерясаш и квот там се сетиш, че после 3 месеца няма да излезеш от Инфекциозаната. просто се необходимо зло в рамките на допустимото, е, все пак тая вода не е за пиене....

жалкото е , че много родители не могат да научат детето си да плува, а курсовете са редки и не много евтини. но просто си е задължително и полезно- спор няма.

така е. Въпреки това, умението да можеш да плуваш е задължително. И колкото по-рано детето се научи, толкова по-добре - след това ще се чувства водата като рибка. Освен че е страхотен спорт, може да спасява животи, както са написали.

Курсове има във всеки басейн! Важното е детето да бъде запалено по идеята да плува, за да не се откаже! И цените не са високи. Басейните са пълни с деца и дано да стават повече децата!

Плуването учи детето на свобода. Няма да коментирам многобройните здравословни и физически ползи от този спор. Просто е безпредменто да се води спор за това дали плуването е полезно- естествено, че е! А вече въпрос на личен родителски избор е дали ще насочи детето да се развива в тази насока или ще предпочете да си седи пред видеоиграта!