184 000 смъртни случая годишно заради газирано и сокове

Газираните и подсладените напитки са причина за около 184 000 смъртни случая годишно по света.

Обратно в новината

Коментари - 184 000 смъртни случая годишно заради газирано и сокове | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първо, дълбоко ме съмнява заместителите на захарта да са по-полезни. Например аспартама трябва да си е отрова, но се ползва за подсладител. Въпреки ниската калоричност, аспартама водел и до дебелеене, и диабет, които приписват на захарта, освен другите следствия. Второ, в газиранията има къде по-вредни неща. Самото газирано е сигурно най-вредното нещо за зъбите. Направо ги разяжда. Самата захар не знам дали има вреден елемент или просто храни бактерии, които вече вредят на зъбите? Захарта (захарозата) била свързани глюкозна и фруктозна молекули. Гюкозата е енергия за тялото и е абсурдно да се твърди, че е вредна. Фруктозата бавно се преобразуваща в глюкоза в тялото. Май и хляб ако дъвчете дълго, се преобразува още в устата на захароза. Захарта поне със сигурност е естествен продукт.

Говорим за добавената захар. Тоест добавена допълнително при направа на продукта. И ако не знаеш добавят я също и като консервант. Така, че мислете и гледайте като купувате нещо. Това че сте здрави не значи че не ви вреди.

Сега всичко е вредно и води до лоши болести.Едно време си пиехме лимонада и хапвахме халва и вафли и не ни плашеха с подобни злини.Истината е,че животът е труден,нервен,хората изпростяха и се озлобиха като вълци-това е причината за всички злини!

Абе пускате остроумни коментари, ама от няколко години (4-5) съм спрял газираното и се чуствам много по-добре. Преди това, доста газове и не зная какво слагат вътре, ама все се чуствах гладен и бях като пристрастен към газираното...

Chefo77

Аз "само" от 3, но се чувствам много добре - и заради наложената воля (пиех по 3-4 литра П. Туист на ден), и заради това, че децата ми не се учат да живеят с газираните напитки. Сега пият най-вече вода и мляко и по-рядко - натурални сокове. Даже не се интересуват от газираното.

А добро утро!!!

Рекламите зарибяват децата още от бебета почти...............

важното е господарите да ни казват какво да ядем, да пием, да пушим, да мислим. Важното е да се държат робите в дискомфорт, като харесват нещо, да им се отнема, за да помнят че са роби и нямат права.

Кои господари ? Тези от Масква които ти спускат опорните точки ли ? Газирано не пия и не си спомням някой да ме е задължавал...

каква масква бе, некадърници, толкова ли не можете да измислите един смислен довод по каквато и да било тема, а някой трябва да ви ги спуска

И да ядеш сладко и да не ядеш сладко все ЕДИН ПРЕКРАСЕН ДЕН ГУШВАШ БУКЕТА!!!

Прав си!!!

това не важи за нас. Това да ни е проблемът.Било повече захар - да бе да, а турците, които пият шербет, ядат баклави на които не може да се изчисли захарта!

ами нали това ти казват - яж шербет и баклави, а недей да пиеш кола

Ми то почти всички ученици и студенти само с това се наливат! Не стига, че нищо не знаят, ами емигрират с някаква надежда, пък и сега ето ти ново 200 - ще намалеем с още 184 000, защото повечето са си наши. Накрая ще си останем дваминца само с редактора.