Разкриха тайната на ”френската диета”

Датски учени откриха каква е тайната на "френската диета". Тя се крие във френските сирена, които са не само вкусни, но и полезни за здравето.

Обратно в новината

Коментари - Разкриха тайната на ”френската диета” | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересни коментари.

Според доцента, сега професор, който преди години ни преподаваше фармакология, една от причините за ненапълняването на французите е, че след хранене пият кафе, което ускорява чревната перисталтика и намалява резорбцията на хранителните вещества.

Ескимосите преди 150 години са консумирали много мазнини, но са започнали да затлъстяват, едва когато европейците са влезли в контакт с тях и са ги запознали със захарта.

А на мене, единственото, което ми предизвикват българските сирена, е раз стройство. Какво ли слагат в тях тия говеда. И ще се ядосам и някой ден ще напиша марките им.

Прочети какво съм писал сутринта! Вероятно си получил т.нар. вторична лактазна недостатъчност. Можеш да се изследваш

Пфу, френски сирена! 99% от тях смърдят на мръсни чорапи! Съжалявам, но няма да се превзимам и да твърдя, че ми харесва след като не мога да ги понасям, само за да мислят за изтънчена! Мнението ми за черния и червения хайвер е същото! Изобщо не ми харесват и са ми безвкусни!

А баба ми, когато дядо я е завел на ресторант за пръв път също е правила циркове и превземки! Противяла се е да яде маслини, защото ги помислила за хлебарки. Въпреки всичките молби и уверения - НЕ и НЕ! Допуснала да лъсне селския произход, милата ми баба :))

От друга страна внимавайте с т.нар. "сирена" за мазане, които без никакво изключение са продукти с хидрогенизирани растителни мазнини, и въобще са най-мощен източник на транс-мазнини. Диетолозите са ги обявили за враг номер едно на здравето, не само на теглото.

Любимото ми - хубаво червено вино с хубави френски сирена - ако има и една сальотка маринована и тримата тенори да звучат на средиземноморска веранда с изглед към морето в Неапол, размечтах се !!!!!

Пише се "сЕльоДка"

Сирене, сирене, ама във виното е истината.

Ха сега го обяснете това на д-р Емилова,която отрича тотално консумацията на млечни продукти!

Не съм чел теориите на Емилова, но трябва да се прави разлика между прясно мляко и млечни произведения, в които млякото е претърпяло някаква ферментация. Според мен прясното мляко трябва де се консумира само от деца както е в природата. Непоносимостта на възрастните организми към прясното мляко се увеличава непрекъснато. Ако имате колитни оплаквания не е лошо да се наблюдавате дали случайно не са свързани с консумацията на мляко. Млечните произведения обаче се усвояват по безпроблемно. Но съм сигурен, че скоро митът за "полезното мляко" и че ябълката сутрин на гладно е полезна, а баничката е вредна ....

Мога да пия колкото искам прясно мляко и ми е любимо. Значи ли, че организмът ми е много добре съхранен и още е като на децата?

Французите вече са едрички, но на американци не могат да го докарат още.

Емилова си е изградила някакъв вид "система", която е нейна запазена марка и ще си увреди репутацията, ако промени нещо - така ще се съгласи, че е имала грешки :)

Колко ми харесва! Обожавам френски сирена, а все се опитвам да се въздържам!

Холестеролът е жизнено важен за организма и най -вече за функциите на мозъка. Повишеният холестерол не се дължи на начина на хранене, а както е писано по- долу на наследственост, както и на процеси настъпващи с остаряването на организма - хормонален дисбаланс (при менопауза) и др. С храната и спорта можем да регулираме килограмите и да държим сърдечносъдовата система в кондиция.

Ако още някой не е разбрал - ПОВИШЕНИЯ ХОЛЕСТЕРОЛ НЯМА ОТНОШЕНИЕ КЪМ ХРАНЕНЕТО. Това е обменно заболяване като диабета, предава се по наследство. Пълният отказ от холестерол Е ВРЕДНО. Оттук насетне всичко е реклама но един или друг продукт на съответната кухня. Предишния път французите същия резултат го бяха отдали на редовната консумация на вино. Само че "срамежливо" пропуснаха да споменат на кое място са по цирози на черния дроб.

Българите са по-дебели от американците, защото яко се тъпчат с хляб. Имам един колега, дето на обяд с две парченца сушеница изяжда 1 бял хляб, иначе не можел да се наяде. Ами как няма да е дебел?

Едва ли има по-дебели от американците?!? Къде си го прочел?

България е на 30то място в света по средно тегло на населението си. Средното тегло на българите е около 71,5 кг. Тихоокеанските островни държави Микронезия и Тонга са на първите две места в класацията, следвани от САЩ, където средностатестическият пълнолетен човек тежи 81,93 кг. В първата десетка попадат още Самоа, Кувейт, Австралия, Малта, Катар, Хърватия и Великобритания

Американците изяждат повече хляб от нас. Основната им храна е фаст фуд - пици, бургери и прочие! А порциите им - огромни. Българи с наднормено тегло, попаднали в САЩ, се чувстват сред обкръжението си тънки като фиданки :) Споделяли са ми.

Истината за ненаднорменото тегло на французите е, че те не вечерят. Само чаша вино и мезе. А ние, българите се събираме на вечеря след дългия работен ден и започваме със салати, вечеря/месо - задължително или ястие с хляб/, след това и десерт. Това го знам от възрастна французойка, която се възмущаваше на българка - студентка, че ядяла след 16.00 часа?!

Това изобщо не е вярно - вечерят си франсетата, но не преяждат. Обилното ядене и пиене са въпрос на мъжка чест в БГ. Точно в това е основната разлика.

Французите вечерят, на вечеря пият вино, а за десерт или преди десерта ядат сирена (но в минимално количество). Хранят се бавно и продължително, и това е традиция при тях.