Дивна след катастрофата: Чувствах, че не заслужавам да съм жива

Девет месеца след инцидента певицата споделя истината за най-трудните дни в живота си

Обратно в новината

Коментари - Дивна след катастрофата: Чувствах, че не заслужавам да съм жива | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ебахти тъпото парче

Още колко години ще пишат за тяхната катастрофа, все едно е единствената на този свят?

Имало видимост и нямало ограничение....Мисловни бисери на една претоплена кифла. Откъде исзникна настещното МПС, ако е имало видимост? Аха, виждах го, но реших, че е далече.... Е..и....кой е вииновен- може би оня, защото не е бил достатъчно далече?... Нямало ограничение на скоростта..... Момата да заминава на проверочен . При липса на знаци ограничението е 90...

Дано имаш повече късмет следващият път

Наистина по- добре да беше мълчала. От цялото интервю става ясно, че тя вина не чувства, че всички други са криви, но не и тв- ограничение нямало (ко те се, ко каза, ко?!), линейката се збавила, пожарникарите се мотали, ТЕ не й давали да ходи на свиждане (някой разбра ли кои са “ТЕ”, предивд , че тя самата е имала кръченца да иде до вма и пръстче да звънне на звънеца, пък, ако Кристин не иска да я вижда- ще я отпрати), медиите я напдат първосигнално (ко те се х2?!), тя и сем.й са страдали и т.н. Лошото е, че не прави впечатление да сии е взеланкквато и да е поука- заем удобната позиция на жертва и онеправдана, а това, че е била неразумен шофьор в този момент, го отдава на СЛОЧАЕНОС... ак стига. Вярно- на всеки може да се случи, недай Боже, дори да е разумен и внимателен, каквата тя НЕ е била, но постфалтум поне някое уроче- йок.

Убила е човек!!! Дали трябва да е жива, е лично решение. Но със сигурност трябва да е в занвора...

Кого е убила?

Тя явно е карала с доста висока скорост, това че не е имало ограничение на скоростта не означава, че трябва да се кара безумно и да се изпреварва необмислено. При висока скорост изпреварващ на достатъчно дълъг прав участък и то след като отсреща никакво превозно средство не се вижда. Така че явно си е виновна Дивна, дано й бъде обица на ухото!

коя е таз дивна дето ни проглушихте ушите с нея бе ?

Извода е когато си МЛАД шофьор, т.е. без опит да караш внимателно, да на всеки може да се случи, но не всеки може да се извини, интервюто можеше да носи послание за младите, да бъдат много внимателни на пътя, а звучеше като оправдание. Най-доброто което Дивна може да направи е да има послание, което да повлияе на младите да бъдат по-разумни.

Типична реакция на женски шофьор - нестандартна ситуация - паника - рязка маневра или натискане на педал (често грешния) и... оттам си в ръцете на съдбата, а не в своите. Шофьор съм от 34 години. До миналаата година живеех в София и винаги работата ми се е намирала на 12-15 км по диагонал през центъра (или повече по околовръстното). Нямам представа колко хиляди км съм навил "извънградско", но не съм малко. НИТО ЕДНО ПРОИЗШЕСТВИЕ. Ще си призная - не съм светец и доволно често нарушавам правилника, но никога отвъд безопасността и непритесняването на останалите на пътя. Извън града обикновено карам с до 10 км над ограничението. Практиката ми показва, че всеки завой с ограничение 60 може спокойно (без усещане за изхвърляне) да се вземе с 80 (съответно 40-60). Изпреварване - почти никога без добре да съм преценил, че имам достатъчно място и никога при липса на видимост. Въпреки това се случва да сгреша в преценката, например когато колата остреща се движи със 130 вместо с 90-100. Обикновено това се забелязва след като вече си се изравнил си изпреварвания. От този момент натискането на спирачката е ГРЕШКА, защото при сух път ще ти отнеме повече време да се прибереш, отколкото да натиснеш газта и да довършиш изпреварването. Да не говорим, че на хлъзгаво и мокро такова натискане си е фифти-фити поднасяне и удар. В тази ситуация никакви резки движения. Вкаменяваш се, държиш здраво волана, притискаш изпреварвания внимателно за да спечелиш място. Оня, бързащият отсреща, щом кара така се предполага, че не е вчерашен и няма да се паникьоса, а също ще се изтегли максимално вдясно и дори да не успееш да завършиш изпреварването ще се разминете тримата. Без селските пътища, почти всички останали позволяват такова разминаване. Разбира се трябва да знаеш и възможностите на колата си. Ако е някоя издухана трошка или при изпреварването вече си стигнал максималната й скорост, трудно ще ускориш, за дриключиш по-бързо. Основно правило - стил на каране съобразен с колата. В момента карам едно издухано старо волво и изпреварвам почти само камиони и жигули. Това е. А, да, и когато видя, че някой насреща изпреварва непредпазливо, задължително махам крака от газта и ако трябва леко натискам спирачката. Твърде скъпо ще ми струва да му давам уроци с присветкване на фарове и демонстративно ускоряване "А сега да те видя какво ще правиш!" Ами какво може да прави - да те размаже. Знам, че 90% ще кажат "Ей, голем щофьор се извъди!" Особено младите. Е, едни се учат на чужд гръб, други н асвой. Кой както желае.

съчувствия. но това са директните последици на лиготията в нашата соц и постсоц "култура"- вкл. старлетките на великото ШОУ.

На никой не му се копа на нивата. Всеки иска микрофон или подиум.

Няма страшно. Само малко забавяне и за двете чочарки. Пак ще има чичко-паричковци, не се бойте.

Каквото и да си говорим, Господ и е дал втори шанс. Дано другото момиче се оправи. Мисията на такива хора трябва да е да консултират потенциални убийци като тях самите. Да им обяснят, че когато каручката се обърне, пътища много, а тях може да ги събират две бригади часовникари! Но предпочитат да пеят и да се кълчат по телевизията. Няма време за превенция! Щом при нас хора, промотиращи кампания НЕ карай пил убиват и инвалидизират хора на поразия, значи нещо е сбъркано.

Оправя с още по-циганско възпитание.

Безсрамие. Катастрофата е в центъра на с. Българене. В населено место скоростта е 50 км.ч.Коя е тя?

Потресен съм. Дивна на екран, за да ни каже какво? Не е имало ограничение на скоростта -- винаги има. Ако не е имало знак 60 (нека кажат тези, които познават участъка), има ограничение 90. Искала на помогне на приятелката си. Ама знаела, че не трябва да я мести. Обадила се на 112 -- чакала повече от час. Питала дали има хапче, което може да даде ..? Приятелката й е потрошена. 9 месеца е по болници. Болка, болка. Дивна - пее песни, прави клипове. Оооо, да. Смирена, прибрана коса, черни дрехи. Да говори няккави високопарни слова за живота и смъртта. По-добре да беше мълчала...

Доста си тъп, дано не ти се случва същото като на нея.

На никой не пожелавам катастрофа.

Ми кво си тръгнала да изпреварваш ма брамтио, баси тъпата лейка, и сега кво ни занимаваш по медиите?

Често пътувам по този участък, почти никой с читава кола не кара с 90 а с доста отгоре. Особено тези с нови лъскави коли изпреварват на юруш + идиотите румънци, полиция - няма, ако има седят в на няколко места на хранилката. Условията: една малка пикла + мощна кола + агресивно шофиране са спазени, резултатът е виден.

Няма ограничение??? Тая знае ли закона за движение по пътищата? Там ограниченията са налице... Нейната логика е, щом няма ограничения, да карам с колко си искам - 200, 300 и нагоре.

Имам приятелка, която наистина смята, че след знака " край на всички ограничения " наистина няма никакви ограничения. И не мога да я убедя в обратното. Май е редно с изпита за шофьорска книжка да се полага и тест за интелигентност. Някои хора наизустяват правилата, но на практика не ги разбират.

Всеки в един момент слиза на земята. Не може да летиш постоянно. Осъзнай се!

Много ме радва- нямаше ограничение-явно не знае, че винаги има ограничение, най-малко на скоростта- дори и да няма знак. Да тръгнеш да изпреварваш без достатъчна видимост и да не виждаш камион отсреща-чиста руска ролетка

Много е хубава, и беше много естествена на интервюто.

Как точно се усмихва "искрено" някой осакатил приятел? Като е толкова съкрушена от случката, вместо да умира, да вземе да ходи безплатно докато се възстанови наистина другото момиче, по половин работен ден да е като санитар на пострадали от катастрофи. Тогава ще и повярвам. Сега само и вЕрвам .