Коментари - Джейда Пинкет Смит след диагнозата алопеция: Косата ми започна да расте | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудеса се случват постоянно. Моята коса пък беше започнала да побелява, но се отказа сама и сега си възвръща естествения цвят. Млада, по сърце съм явно.

а има и истински проблеми .. утре пъпка ще и излезе и пак статия ли ще пишете

Неуместно алопецията е сериозно автоимунно заболяване което в някои случаи вози до пълно обезкосмяване, включително вежди, мигли и косми в носа. Всичко това е не само козметичен дефект и създава други здравословни проблеми. Да не говорим за емоционалното и пдихическо състояние на човека, който постоянно се сблъсква с гадно отношение от страна на хората.

кви ни занимават с измислените си проблеми тия айляци

Алопецията не е перманентно състояние и да, косата започва да расте. Малко преиграват.

Има различни видове алопеция. В някои от случаите е неследствена и там спасение няма, с изключение на присаждане на естествена или изкуствена коса. В други случаи се дължи на заболяване, без човек неследствено да е обременен. Такава е например дифузната алопеция, която представлява постепенно оредяване на косата. По принцип косопадът в каквато и да е форма не е животозастрашаващ, но е доста масов проблем. Наскоро гледах едни масови снимки, правени в края на 50-те години. Масово се виждат мъже с гъсти черни коси. Сега вече най-често се виждат по улицата млади мъже с обръснати глави, но по лъскавото теме веднага проличава, че косата им е окапала. Може да се предположи, че има външни фактори, които влияят на окапването на косата, като например храна, медикаменти, замърсяване на околната среда, вредни слънчеви лъчи и др. След 30-40 години себорея симплекс, бавно и незабележимо можете да останете почти без коса. Много лекарства, в т.ч. масови препарати против високо кръвно налягане, предизвикват косопад. в Миналото косопад предизвикваха повечето български козметични препарати, като шампоани, които малко се отличаваха по състав и действие от веро /препарат за миене на съдове/. Правилно е да се поставя въпросът, защото се касае за сериозен обществен и здравен проблем. Когато се цитират имена на известни личности във връзка с проблема реакцията е по-масова и компаниите произвеждащи козметика и медицински препарати обръщат по-сериозно внимание.

Аплодирам! Най-после нещо смислено и умно!

Тя расте, ама и пак окапва. Драмата може да бъде голяма. Особено като се има предвид колко злобни хора живеят на тази земя. Имате ли идея как расте дете с този постоянен проблем и каква психика трябва да има да остане нормален. А когато попита след хиляди процедури и лекарства. (включително инжектиране с над 40 боцкания на кортикостероиди директно в кожата на главата), мамо аз кога най-накрая ще оздравия, а аз зная, че това вероятно никога няма да е окончателно?! Прости сте беее. Много прости. Браво на Уил Смит за реакциата на онези Оскари!!!

Ситуацията с шамара беше нагласена, целият свят го знае, но тъпите журналя продължават да повтарят, каквото им е угодно.

Не нагласена, за съжаление. И Уил Смит е бесен и му личи. Браво на него! Много пъти ми се искало да го сторя, защото зная какво е преживяло детето ми.

Крис Рос не е знаел, това за детската градина ли е оправдание...

И сега какво.. няма да я гледаме в G.I. Jane?

И к,во сега, Уили ще се окаже, че напразно ги руча жабетата...

Дреме ми, че е расте вълната, сигурно й е доста космата

Въпросът с вълната е доста уместен. Много мъже се вълнуват от следното: защо им пада косата на темето, а вълната на задника си стои непокътната.

За такива задници като теб няма отговор брат!!! :(

А пък това с шамара на Оскарите беше толкова зле режисирано, че няма накъде ..

Щот гледаемостта им беше паднала брутално :)