Facebook прави хората по-щастливи

Разпространеното твърдение, че Facebook и разглеждането на привлекателни снимки на привидно идеални преживявания предизвикват завист и ревност, не е вярно.

Обратно в новината

Коментари - Facebook прави хората по-щастливи | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тая помийна яма може да направи щастливи единствено хора без никакъв социален живот, които там намират "приятели". Най-щастливия момент от живота ми беше, когато разкарах профила си там.

Освен за едни по други цели ФБ е създаден като положителен апп... Там няма бутон не харесвам, дори нямаше вече не харесвам, ама под натиска се появи... Колкото до завистта, ами вижте фейсбука на някое от децата си... Да, във вашите навярно има доста показност и завист, но в тези на най-младото поколение не е така... Там има снимка на да речем не много фотогенично момиченце и отдолу 100 лайка и 20 положителни комента и... нито грам завист... Така че негативите не ги носи аппа-а, а си стоят във вас, къде скрити, къде не...

Тия две момета на снимката ги ощастливявам на момента. Тогава ще казват, че бай Мите е фейсбук, ;-).

как ли пък не, нищо че под снимките се леят мазни и фалшиви коментари от рода на "най-красивата", "най-уникалната" и т.н., не знам на вас ама на мен ми е писнало от измислените снимки и пози, разни философски постове и други глупости в тоя клюкарник, ако не ме мързеше да трия, сигурно щях да остана с около 10 приятели , макар че и сега на повечето съм сложил ънфолоу.....

Аз не приемам негативните коментари по този въпрос.Повечето ми приятели са в чужбина и ако не си сложат снимки ,за да разгледам,няма как аз да отида при тях и да ми дадат албума да им разгледам снимките от почивки или от ежедневието.Не приемам като хвалене ,че са отишли някъде на почивка и после са споделили снимките с приятелите си.Това при положение , че профилите ни са заключени и само най-близките и приятелите виждат какво си качват на стената.

Само ти си мислиш, че са заключени:)

Абсолютни простотии, това са хора безделници,които се чудят как да си уплътняват времето,а това е много,много жалко!!!!!!

Facebook прави хората ИЗМАМНО по-щастливи

Пълни глупости! Тези, които "живеят" във фейсбук и постоянно постват снимки, търсят одобрението на своите "приятели" (80% от които просто далечни познати или непознати) чрез лайкове, защото имат ниска реална самооценка. Никой няма да си признае, че изпитва завист или раздразнение, но всеки от тях се опитва да е по-по-най и да демонстрира превъзходство. Но истински щастливите хора живеят в реалния свят и имат нужда от реални приятели и реално споделяне. Т.е. "споделящите" във фейсбук са просто едни самотни хора, които нямат истински приятели.

Вие сте го казали по-добре! Най-точното определение.

най-точни коментар. Как искам хората да го осъзнаят и разбера

Абсолютно съм съгласен с казаното от Вас. Във Фейсбук винаги ме е учудвало как човек може да има 290 приятели, че и отгоре.... Реално това е недъзможно, следователно има нещо или във ФБ или в понятието "приятел", което се влага там.

По-скоро се избиват комплекси...по метода "Ако не се похвалиш, защо изобщо го правиш". :(( Духовно бедни хора, живота им е там. Ако facebook изчезне, сигурно депресиите ще скочат с огромен процент. ТЪЖНО...

Глупости. Хората бяха по-щастливи, когато нямаше фейсбук, а общуваха лице в лица.

тази снимка е от началото на миналата година и изглежда е от Хайд Парк в Лондон (според Гугъл)