17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Филма е тотален римейк на този от 1984 година с разликата че там поне малко ти обясняват историята . В този ако не си чел книгите или не си гледал предишните филми и мини серии си абсолютно изгубен в превода!

Хорорът означава филмът на ужасите; бокс офисе означава каса за събиране на приходите. Може ли новините на български да се пишат не само с български букви но и на български език?

Ефектите и музиката са много добри и визуално филма е на високо ниво.Откъм история е почти винаги невъзможно да се направи тoчна адаптация на филм от книга поради редица причини.Предполагам , че ще съберат първата книга в 2 или 3 филма и в зависимост от това колко добре се приеме може да направят още няколко(нещо от типа ''Властелина на пръстените'' или ''Междузвезни войни'')

Нека изчакаме да се екранизира пълният "Дюн". Ефектите са ОК, но историята тепърва има да става по-динамична. Малко съм предубеден, все пак, понеже до момента повечето филми по книги бледнеят спрямо тях. Дано филмът "Дюн" да не се хлъзне по същата плоскост.

Че кво му е на властелина? Хобитът да - от малка детска книжка раздуха 3 филма по 3 часа. Ама Властелина си стана доста добра адаптация. Има си промени естествено, но сигурно е най-добрата адаптация по книга.

Хмм, сега за всяко поколение ще се прави ново заснемане ли?! Е има някаква логика.

Къв е проблема? Има си филм от 84-та, дето и до ден днешен остава един от най-странните филми изобщо. Има минисерии отпреди 20-на години. Сега нов филм. Ко толкоз. И всичките са тотално различни един от друг.

Да...! Много скучен филм! А...ОЧАКВАХ ТОЛКОВА МНОГООООО!

Абе романа беше много по-добър! Отделно, че ако сте чели романа ще видите че заради главния герой в първата книга после умират милиарди хора из цялата галактика! А й завършека на цялата история Дюн не е толкова хубав, поне в книгата де! Да видим как ще се справят с филма сега!

Да се филмира Франк Хърбърт е колосално предизвикателство. И предвид провала през 1984-та, този път нещата като че са се получили.

Филмът на Дейвид Линч въобще не е провал. Много си е хубав, даже.

Аз го гледах на 2 пъти, не можах нещо от раз на един дъх, наистина, очаквах по-завладяващ филм.

Да разбираме, че не сте го гледали в кино, така ли? Това е филм създаден да бъде гледан на кино - преживяването е много по-различно.

Mного скучен филм това е само 1 ва част